Beauty How to... Review / Test Tips & Tricks

15 Haartips

Je haar op de juiste manier verzorgen is heel belangrijk. Toch is het vaak heel lastig om je haar te verzorgen. Alleen wat shampoo en conditioner in je haar smeren tijdens het douchen, is namelijk niet altijd genoeg. Hierom heb ik 15 tips geschreven die jou helpen om je haar op z’n best te verzorgen.

Haar borstelen
Borstel je haar van onder naar boven, zodat er minder haar afbreekt. Begin met een klein stukje te borstelen onder aan je haar en ga steeds een stukje omhoog. Hou je haar vast en borstel daar onder, zodat er minder haar afbreekt en het minder pijn doet.

Vet haar tegen gaan
Ik denk dat vet haar hebben, wel een van de ergste dingen is. Je haar ziet er hierdoor niet bepaald fris uit, dus dat wil ik zelf graag voorkomen. Om mijn vette haar tegen te gaan, gebruik ik droogshampoo. Lange tijd heb ik Andrélon gebruikt, meestal gebruikte ik daar zomerspray (speciaal voor blondines) of volumespray voor. Sinds kort ben ik groot fan van Batiste, een van de merken met de beste droogshampoos. Ik gebruik zelf de volume XXL droogshampoo. Deze zorgt niet alleen voor fris haar, maar deze zorgt ook voor wat volume. Het is dus een soort twee-in-één haar product. De droogshampoo van Batiste werkt vele malen beter dan de droogshampoo van Andrélon, hierom ben ik overgestapt op Batiste. Batiste heeft ook nog een veel groter assortiment aan droogshampoos, deze vind je onder andere in de Kruidvat.

De nachten door
Als je ‘s nachts met los haar slaapt, schuurt je haar over het kussen. Dit kan er voor zorgen dat haar beschadigd of afbreekt. Draag daarom ’s nachts een vlecht of knot, zodat je haar niet beschadigd tijdens het slapen.

Krullen op een natuurlijke manier
Krullen met een krultang is heel schadelijk voor je haar. Hierom maak ik altijd krullen op een natuurlijke manier. Maak twee strakke vlechten en maak deze wat vochtig met water. Spuit er vervolgens wat haarlak in en ga slapen. De volgende ochtend zal je hele mooie krullen hebben als je de vlechten hebt uitgehaald.

Futloos haar
Soms heb je van die dagen, dat er totaal geen volume zit in je haar. Zoals je al schreef, de droogshampoo van Bastille helpt hier heel goed tegen! Meestal gebruik ik volumepoeder van Andrélon om mijn futloze haar weer een boost te geven. Deze poeder vind je hier. De poeder is ook te verkrijgen in de Etos, de Kruidvat en de DA.

Zacht en glanzend haar
Er is niets mooiers dan zacht en glanzend haar. Je kunt glanzend haar krijgen door olie te gebruiken, maar als je dit elke dag gebruikt, wordt je haar heel snel vet. Koud water zorgt er ook voor dat je haar gaat glanzen, zonder dat je olie nodig hebt. Eindig je douchebeurt eens door (ijs)koud water op je haar te sproeien. Al is het wat koud, je haar wordt dan wel heel zacht en glanzend.

Vermijd slapen met nat haar
Ga nooit met te nat haar slapen, je hoofdhuid reageert daar op door extra talg af te scheiden. Hierdoor krijg je heel snel vet haar.

Uitgroei
Ben je blond, maar wordt je haar langzaam bruin? Gebruik dan de sheer blonde producten van John Frieda. De shampoo en conditioner zijn geheel natuurlijk, dus zonder ammoniak en waterstofperoxide. Deze producten maken je haar dus blonder, zonder het te beschadigen (ik gebruik deze producten al jaren en ze werken echt heel goed!) Ook kun je de blondspray van John Frieda gebruiken. Normale blondspray is enorm gevaarlijk voor je haar, omdat het je haar enorm kan beschadigen. De blondspray van John Frieda heeft in tegenstelling tot de normale blondsprays, een laag percentage waterstofperoxide. Als je deze spray eens in de één à twee maanden gebruikt, zal je haar nauwelijks beschadigd worden.

Föhnen
Als je op hete temperaturen föhnt, zal je haar heel erg beschadigen. Föhn daarom op een lagere temperatuur, zodat je haar het minst beschadigd wordt.

Droog haar tegen gaan
Heb je last van droog haar? Gebruik dan olie. Smeer de olie vooral in de puntjes en niet op je hoofdhuid. Als je de olie op je hoofdhuid smeert, zal je heel vet haar krijgen.

Zwemmen
Chloor is een grote boosdoener voor je haar. Maak je haar goed nat met water uit een kraan, voor je gaat zwemmen. Je haar is dan verzadigd met water en kan minder chloor opnemen. Als er teveel chloor in je haar komt, kunnen blondines een beetje groenig haar krijgen. Tip voor de blondines: was je haar gelijk na het zwemmen met shampoo en conditioner, zodat je dit niet overkomt. Als het je toch, overkomt kun je tomatenketchup met shampoo mengen, dan zal het groenige uit je haar weer snel verdwijnen.

Roos tegen gaan
Last van roos?  Perst een citroen uit en masseer het citroensap in op je hoofdhuid. Laat dit 15-20 minuten intrekken, was het daarna weer uit je haar.

Was je haar niet te vaak
Sommigen wassen hun haar elke dag, omdat het dan fris blijft. Doe dit niet! Doordat je je haar vaak wast, krijg je snel vettig haar. Stel het dus eens een dagje uit, voordat je je haar wast. In het begin kan je haar wat vet zijn, omdat het gewend is om zoveel talg aan te maken (omdat je zoveel douchte). Dit kun je dus oplossen door droogshampoo te gebruiken. Na een tijdje went je haar aan de routine en zal het minder talg gaan aanmaken.

Elastiekjes
Probeer elastiekjes te gebruiken zonder metalen stukje. Dit stukje zorgt er namelijk voor dat je haar beschadigd. Er zijn in allerlei winkels elastiekjes te vinden zonder metalen stukje.
In het algemeen zijn elastiekjes sowieso vrij schadelijk voor je haar, denk maar aan een staart die je uren lang inhebt. Als je het elastiekje uithaalt, zit er een hele bobbel in je haar. Niet bepaald goed voor je haar dus! Met de elastiekjes van InvisiBobble, kun je geoorloofd een staart dragen, zonder dat je je haar beschadigd (en deze elastiekjes gaan langer mee en je raakt ze niet snel kwijt).

Vermijd de badhanddoek
Veel vrouwen stoppen hun haar in een handdoek. Je haar komt dan vast ze zitten in de vezels en dar zorgt ervoor dat je haar breekt. Als je de handdoek te strak om je hoofd doet, kunnen beginnend groeiende haartjes ook snel afbreken. Gebruik dus een dunne microvezel handdoek, die veel zachter is voor je haar, waardoor je haar minder beschadigd.

Dit waren de 15 haartips. Heb jij nog haartips? Leave it in the comments!

Liefs.

 

16 Comment

  1. Handige tips! Ik had de elastiekjes van invisibobble, maar daardoor zakte m’n staart nogal snel uit, waardoor ik ze niet meer gebruik.

  2. Het haar uitborstelen is een goede tip! Ik deed dit vroeger niet als ik jonger was, maar had ik het geweten had het me veel pijn bespaard! 😉 Een slaapvlechtje is ook een goed idee, maar nog beter vind ik een zijden kussen – wég met in elkaar geknoopt haar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *