Food Health Review / Test

Maak van je favoriete maaltijd iets gezonds!

Gezond eten is soms erg lastig, vooral omdat we snel neigen om voor het lekkere maar ongezonde eten te gaan. Daarom bedacht ik een groentehack tijdens mijn groenteboostcamp: maak van je favoriete (ongezonde) eten een gezonde variant! In deze blog laat ik jullie zien hoe ik van mijn lievelingseten (pizza en taart) een gezond recept te maken.

Groenteboostcamp: 7 dagen gezond eten!

Albert Heijn heeft sinds kort een nieuw concept opgezet, namelijk de Groenteboostcamp. Je kunt je via de speciale Facebookpagina van de Groenteboostcamp in Messenger ‘CHALLENGE AAN’ sturen. Hierna krijg je zeven dagen lang dagelijks een groentetip of één of meerdere recepten. Door de Albert Heijn werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan deze challenge, wat ik graag eens wilde proberen. Ik houd zelf niet gek veel van groente, geef mij maar liever pizza of patat! Ik wist daarom ook niet of deze challenge wel wat zou zijn voor mij. Toch ging ik de uitdaging aan, ik was erg benieuwd wat de Albert Heijn mij te bieden had!

Let’s begin! De eerste recepten…

Van de eerste recepten die ik kreeg toegestuurd, werd ik meteen onwijs enthousiast. Daarom stond ik de volgende dag gelijk in de keuken om bloemkoolpizza te maken. En het resultaat was heerlijk! Het leuke vond ik dat ik bij dit recept zelf een beetje kon variëren in de topping qua groenten. Zo heb ik van de ene groente wat meer op de pizza gedaan dan de ander. De bloemkool is perfect om in dit recept te verwerken, omdat het niet een heel sterke smaak heeft. Ik zou zeker eens aanraden om dit recept uit te proberen. Mochten er groenten tussen zitten die je liever niet op je pizza hebt, dan kun je deze groenten altijd vervangen door andere toepasselijke groenten. Zo heb ik de olijven vervangen voor wat tomaten. Hieronder het recept van de bloemkoolpizza!

Ingrediënten (voor 4 personen):

800 g bloemkool
100 g gezouten cashewnoten
150 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eieren
2 tl gedroogde oregano
2 rode uien
1 gele paprika
250 g mozzarella
135 g pesto
50 g zwarte olijven zonder pit
15 g basilicum

Bereiden:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal ze in 2 delen samen met de cashewnoten en Parmezaanse kaas in de keukenmachine tot fijn kruim. Doe het mengsel in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden en breek de eieren erboven. Voeg de oregano toe. Kneed met de hand tot deeg.
Stap 2: Spreid het bloemkooldeeg in een ovale vorm uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bodem minimaal ½ cm dik is. Bak de bodem in ca. 30 min. onder in de oven stevig en goudbruin.
Stap 3: Snijd ondertussen uien en paprika’s in dunne ringen. Snijd de mozzarella in plakken. Bestrijk de bodem met de pesto en beleg de pizza met ui, paprika en mozzarella. Verdeel de olijven erover. Bak de pizza ca. 15 min. in het midden de oven. Bestrooi met het basilicum.

Groenteboostcamp pizza

Zoals ik al zei, ik eet heel graag taart. Toen ik twee taartrecepten en een brownierecept kreeg toegestuurd, kon mijn geluk niet op. Wederom stond ik een paar dagen later weer in de keuken, dit keer om een vrij simpele worteltaart te maken! En ook dit was weer een geslaagd recept. Helaas was de taart na één dag al opgegeten door het gezin, maar dat zegt wel hoe lekker de taart was! Hierbij het recept van de overheerlijke worteltaart.

Ingrediënten:

4 eieren
200 g lichtbruine basterdzuiker
1 mespunt zout
200 ml zonnebloemolie
250 g zelfrijzend bakmeer
2 tl gemalen kaneel
8 g bakpoeder
300 g winterpeen
2 bananen
60 g walnoten (optioneel)
25 g boter (op kamertemperatuur!)
200 g poedersuiker
3 el roomkaas (pakje van 100 g)

Bereiden:

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een springvorm in met wat boter.
Stap 2: Klop met een mixer de eieren, suiker en het zout tot een schuimige crème. Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoor. Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
Stap 3: Rasp de peen, prak de bananen fijn. Hak de walnoten fijn. Voeg de peen, banaan en de walnoten toe aan het mengsel. Doe het in de springvorm. Bak 70-90 min., controleer na 50 min. regelmatig of de taart gaar is. Steek een satéprikker in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat afkoelen in de vorm. Verwijder daarna de springvorm.
Stap 4: Meng met een vork de boter, poedersuiker en roomkaas in een kom tot glazuur. Verdeel het glazuur met de bolle kant van een lepel over de worteltaart.

Groenteboostcamp taart

Mijn ervaring met de groenteboostcamp

Tijdens de AH Groenteboostcamp heb ik ook nog wat andere tips uitgevoerd. Ook heb ik nog wat andere recepten gemaakt, die stuk voor stuk heerlijk waren. De tips en recepten laat ik voor de rest graag even geheim, omdat ik hoop dat jullie ook mee doen aan deze toffe challenge! Zelf heb ik met veel plezier de Groenteboostcamp gedaan, sommige recepten zal ik zeker vaker maken. Wil jij ook de Groenteboostcamp doen? Klik dan hier en stuur via messenger het bericht ‘CHALLENGE AAN’!

Zou jij de Groenteboostcamp willen doen? Leave it in the comments!

Liefs.

11 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *