Info

Beroepsongeschiktheidsverzekering: wat als je beroepsongeschikt bent?

Vandaag even een heel ander onderwerp op mijn blog dan normaal. Het kan namelijk wel eens voorkomen dat je beroepsongeschikt wordt door wat voor reden dan ook. Wat moet je dan doen? In deze blog zal ik wat meer over een beroepsongeschiktheidsverzekering vertellen!

Wanneer ben je arbeidsongeschikt?

Beroepsongeschiktheid bestaat wanneer een persoon niet langer in staat is om zijn beroep uit te oefenen vanwege een langdurige gezondheidsschade. De redenen hiervoor zijn: ziekte, ongeval of handicap. Handicap mag alleen niet worden verward met onbekwaam. Onbekwaamheid zijn sluit de deelname van de betrokkene aan het beroepsleven volledig uit vanwege de hierboven vermelde redenen. Het verschil tussen handicap en onbekwaamheid kan het best worden verklaard door een voorbeeld. Stel dat een persoon een allergie heeft waardoor het onmogelijk is om zijn huidige baan te behouden. In dit geval bestaat er arbeidsongeschiktheid. Maar de persoon is wel in staat om een ​​andere activiteit uit te voeren, aangezien hij geen verdere ziekte lijdt. Dit betekent dat de persoon onbekwaam is, niet arbeidsongeschikt. Een herscholing of opleiding zou dit soort mensen weer op de arbeidsmarkt kunnen brengen.

Meer over de beroepsongeschiktheidsverzekering

De beroepsongeschiktheidsverzekering wordt verstrekt wanneer een werkende persoon zijn of haar personeel verliest door een ongeval, ziekte of handicap. In Duitsland heeft 20% van de werkende mensen nu te maken met arbeidsongeschiktheid en het aantal blijft stijgen. Dit is van invloed op klassieke risicoberoepen. De eisen in bijna alle beroepen zijn de afgelopen decennia sterk gestegen, wat een hoop stress met zich meebrengt. Statistieken tonen nu zelfs een 40% kans op arbeidsongeschiktheid voor iemand die een baan start in de loop van zijn beroepsleven. Dit zijn heftige cijfers die een beroepsongeschiktheidsverzekering zinvol maken.

Waarom een beroepsongeschiktheidsverzekering?

Er zijn een aantal redenen op https://berufsunfaehigkeitsversicherung-kosten.de/ te vinden, waarom je een beroepsongeschiktheidsverzekering moet nemen. Hieronder een aantal van deze redenen:

Het risico op arbeidsongeschiktheid is van invloed op iedereen.
Het arbeidsongeschiktheidspensioen wat de overheid geeft is onvoldoende.
Je krijgt persoonlijk aangepaste bescherming voor arbeidsongeschiktheid.
Je hoeft niet te wachten.
– Je krijgt
verpleegkundige zorg diensten.

Een beroepsongeschiktheidsverzekering geeft je dus een goede zekerheid als je arbeidsongeschikt wordt. Een verzekering die werknemers veel kan bieden! Op de website is het mogelijk om uit te rekenen hoe duur deze verzekering voor jou zou zijn.

Liefs.

 

Deze blog bevat een samenwerking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *