DIY Food Review / Test

Zo’n lekker stokbrood heb je nog nooit geproefd!

Ik vind het heerlijk om op mijn vrije dagen ‘s middags een lekker afbak broodje te eten. Maar het is nog leuker om je brood wat lekkerder te maken door wat ingrediënten toe te voegen, wat ik onder andere mocht doen voor Besteldesembrood. In deze blog laat ik jullie zien hoe ik het liefst mijn stokbrood eet!

Besteldesembrood

Besteldesembrood.nl is een webshop waar je allerlei verschillende soorten brood kunt kopen. Hier vind je brood met bijvoorbeeld zaden, haver, papaya, olijven, noten of zelfs sambal. Zelf houd ik wel van een hartig broodje, dus koos ik het desembrood pikant. Dit is een wit stokbrood met daarin sambal, zongedroogde tomaatjes en kaas. Door deze combinatie is het brood uiteindelijk niet heel pittig, dus is het brood voor iedereen geschikt! Mij doet het meer aan een Italiaans brood denken.

Pikant stokbrood

Het brood wordt altijd goed verpakt, waardoor het nog lang houdbaar is. Je kunt het brood zo’n 2 weken bewaren buiten de vriezer, als je het brood in de vriezer doet zal het nog veel langer houdbaar blijven. Wel moet het brood nog even afgebakken worden. Het stokbrood is van zuurdesem gemaakt. Zuurdesembrood is een broodsoort waarbij (zuur)desem gebruikt wordt als natuurlijk rijsmiddel. Desembrood is een natuurlijke broodsoort, met een veel vollere, rijkere smaak dan klassiek brood. Het gebruik van desem is dus een natuurlijkere manier van brood maken.

Het recept!

Om het stokbrood nog lekkerder te maken, wil ik de nadruk leggen op de belangrijkste ingrediënten van het brood. Hiervoor heb ik een simpel, maar heerlijk recept bedacht!

Benodigdheden
Hartig stokbrood
1 zakje geraspte kaas
1 tomaat
3 plakjes ham
Italiaanse kruiden
Optioneel: tomatensoep of pompoensoep

Bereidingswijze
1. Maak om de 4 centimeter sneden in het brood die net niet het brood doorsnijden. Hou zo’n 0,5-1 centimeter over.
2. Zorg dat er wat meer ruimte komt in de sneden, door de stukken brood voorzichtig een beetje van elkaar af te halen.


3. Snijd de tomaten en de ham in kleine stukjes, zodat dit makkelijk tussen het brood past.
4. Begin met de stukjes tomaat tussen de sneden in het brood te doen. Pas op dat je niet een te dikke laag tomaat er tussen doet, anders kan het brood afbreken. Hoe meer sneden je vult, hoe lastiger je er tussen zult komen. Je kan dan eventueel een mesje gebruiken, om de vulling wat aan te stampen.

5. Doe de plakjes ham en de geraspte kaas boven op de tomaat.
6. Voeg wat Italiaanse kruiden (of andere kruiden naar keuze) toe, door dit nog een beetje tussen de sneden te strooien.
7. Strooi wat geraspte kaas en stukjes ham boven op het brood. Voeg hier ook weer wat kruiden aan toe.

8. Doe het brood zo’n 6-8 minuten in de oven.

Het resultaat

Het resultaat: een heerlijk hartig Italiaans stokbrood! Ik heb hier zelf nog wat pompoensoep bij gegeten, dat is een lekkere toevoeging op het brood. Het stokbrood is vrij makkelijk te maken, dus ik zou zeker eens aanraden om het zelf ook eens te proberen.

Houd jij van dit soort brood? Leave it in the comments!

Liefs.

 

8 Comment

  1. Ik heb echt een absolute zwak voor brood… ik vind het zo waanzinnig lekker. Ik ga zeker die met kaas eens proberen, misschien zelf heel leuk om zo te presenteren op een feestje!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *