Uncategorized

Hoe bewust ben jij je van je gebruikte producten?

In de categorie lichamelijke verzorging zijn enorm veel producten te vinden. Maar ben jij je wel bewust van de producten die je dagelijks gebruikt? Zijn deze producten wel zo goed voor je? En wat zit hier allemaal in? In deze blog laat ik jullie kennis maken met Bewust Puur, waarbij je zeker weet dat je goed zit!

Bewust Puur

Bewust Puur is een webwinkel met een voorliefde voor producten die zijn gemaakt met zorg voor het lichaam, de wereld én de medemens. Het assortiment is heel breed: verzorgingsproducten, voeding, boeken, keukenspullen, BPA-vrije lunchartikelen, etc. Ik koos een aantal verzorgingsproducten uit, die ik in deze blog ga testen. Deze producten zijn allemaal gemaakt onder andere op basis van natuurlijke ingrediënten, zij bevatten 100% natuurlijke parfum, zijn dierproefvrij en biologisch afbreekbaar.

Haarproducten

Allereerst was ik op zoek naar een aantal haarproducten, aangezien mijn lange blonde haren nogal wat verzorging nodig hebben. Zo heb ik vaak last van gespleten haarpunten en is mijn haar vaak droog. Daarom koos ik een passend haarmasker en haarolie, om deze problemen te bestrijden.

Allereerst het haarmasker. Dit biologische en natuurlijke herstellend haarmasker Arctic Ros” helpt om de droogheid te verminderen en schade te herstellen, waardoor de natuurlijke gezondheid, glans en schoonheid van het haar worden hersteld. Het masker ruikt erg naar bloemen, overheersend rozen, waardoor je haar heerlijk gaat ruiken! Het haarmasker gebruik je als volgt: breng het masker op vochtig haar aan, laat het 3-5 minuten inwerken en spoel het hierna goed uit. Het resultaat: heerlijk ruikend en zacht haar!

Dan de haarolie. Deze biologische en natuurlijke haarolie herstelt gespleten haarpunten, gaat broos haar en gespleten haarpunten tegen en biedt bescherming tegen hitte tijdens hitte styling. Dit product helpt dus goed om het haar te herstellen. De olie ruikt vrij basic, waardoor je haar niet per se anders gaat ruiken. De haarolie gebruik je als volgt: doe een paar druppels olie op je handen, wrijf even met je handen en breng de olie aan (bij nat haar) op de haarpunten. Na het product een aantal keer te gebruiken, merkte ik dat mijn haarpunten er mooier uitzagen. Zo ogen mijn haarpunten minder droog en zien ze er verzorgend uit!

Loveli

Ook mocht ik kennismaken met twee producten van de Loveli lijn: een deodorant en een lipbalsem. De lipbalsem ruikt, net als de deodorant naar appelbloesem. Hierdoor ruiken je lippen dus heerlijk naar appelbloesem! De lipstick oogt rood, maar als je de lipbalsem aanbrengt verkleuren je lippen vrijwel niet. Wel moet je oppassen dat je de lipstick niet te ver uit de stick draait, anders krijg je hem bijna niet meer terug!

Tot slot de deodorant stick. Normaal gebruik ik altijd deodorant met aluminium erin, terwijl dat helemaal niet goed voor je is! Zo kun je door deze deodorant een verhoogde kans op borstkanker hebben. De Loveli deodorant is een deodorant zonder aluminium. Deze deodorant is gemaakt van kokosolie, bijenwas, sheabutter en zuiveringszout. Door de hoge concentratie zuiveringszout heb je maar weinig deodorant nodig om heel de dag lekker te ruiken. Deze deodorant ruikt echt heerlijk en overtreft eigenlijk al mijn andere deodorants. Wel is het handig om de deodorant in te laten trekken voordat je kleren aandoet, zo voorkom je vlekken.

Merk ik verschil?

Dan de vraag: merk ik verschil tussen deze natuurlijke producten en mijn “normale” producten? In gebruik merk ik totaal geen verschil, elk product heeft een uitstekende werking. Wel merk ik dat de geuren minder intens zijn, waarschijnlijk omdat de geuren van de producten zijn ontstaan door 100% natuurlijke parfum. Mij stoort dit totaal niet, ik gebruik de producten nog even graag! Met de code Verena krijg je 15% korting op het hele assortiment van Bewust Puur (m.u.v. boeken, cadeaubonnen en sale), deze code is geldig tot 30 april. Ik zou zeker aanraden om zelf ook eens een natuurlijk en verantwoordelijk product uit te testen, want dat is natuurlijk het beste voor je lichaam!

Wat denk jij van de producten van Bewust Puur? Leave it in the comments!

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking, maar bevat wel mijn eerlijke mening over het desbetreffende bedrijf en/of product.

9 Comment

  1. Eerlijkheid halve moet ik zeggen dat ik hier echt te weinig naar kijk en als ik nu dan lees dat jij ook aangeeft dat de producten net zo goed zijn, wil ik er eigenlijk toch meer op gaan letten. Bedankt voor de tip.

  2. mm ik hou echt van natuurlijke producten! vooral voor mijn haren, want door al die chemische stoffen in shampoos wordt mijn haar futloos en dat heb ik dus niet bij dergelijke producten!
    ik ga wel een kijkje nemen

  3. Ik heb ook nog steeds genoeg andere producten in mijn badkamerkastje staan, maar ik probeer er wel op te letten of ik bepaalde dingen niet beter kan vervangen voor natuurlijke producten. Dit lijken me trouwens wel fijne producten.

  4. Eerlijk gezegd ben ik mij niet erg bewust van de producten die ik gebruik. Ik kijk naar het aanbod en de prijs en daar blijft het bij. Maar ik moet wel zeggen dat ik zeker geen grootverbruiker ben, ik gebruik alleen het hoognodige.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *