Fashion How to... Tips & Tricks

Bikiniproof met Hunkemöller

De zon gaat steeds meer schijnen en de zomer komt steeds dichter bij. Dat betekent dat we weer bikiniproof moeten worden. Elk jaar is het weer een grote zoektocht: voor welke bikini ga ik dit keer? In deze blog help ik jullie om bikiniproof te worden, door allerlei soorten bikini’s te laten zien.

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden voor bikini’s. Je kunt een bestaand setje kopen, maar je kan ook mixen en matchen. Als je zelf een setje samenstelt, zijn er veel meer verschillende mogelijkheden dan je denkt. Natuurlijk kun je voor verschillende kleuren gaan, maar je kunt ook voor verschillende modellen gaan. Ik zal jullie alle bestaande bikinimodellen laten zien.

Allereerst de bikinitops, hierbij zijn er acht mogelijkheden. De bekendste bikinitop is denk ik wel de triangelbikini. Dit is een bikini top met een driehoekige vorm die je vaak met behulp van de touwtjes gemakkelijk kunt verstellen. Hier zit meestal geen beugel in en vaak heeft deze bikini ook geen vulling, daarom koop ik dit soort bikinitops zelf niet vaak. Zelf vind ik de Mexican Floral het mooiste van Hunkemöller, deze vind je hier. Alle triangelbikini’s vind je hier.

Dan de bandeau bikini. Deze top heeft geen schouderbandjes maar een striksluiting voor om de nek, zo blijven je schouders bloot. Zelf vind ik de sluiting om je nek heel fijn zitten, dus dit is zeker een van mijn favoriete modellen. Ook is de bandeau bikini, de ideale bikini top om egaal en streep loos bij te kleuren. Ook kun je bij veel bandeau bikini’s, de top strapless maken. Bandeau tops hebben vaker een beugel en soms zit hier ook wat vulling in. Ook hierbij heeft de Hunkemöller weer veel mogelijkheden, alle mogelijkheden vind je hier. Mijn favoriet is overduidelijk de Tropical Flower, deze vind je hier.

Dan de beugelbikini. Deze top biedt de perfecte ondersteuning, omdat er een beugel in zit, en geeft je het gevoel alsof je eigenlijk een bh aan hebt. Zelf vind ik bikini’s met beugels het fijnste zitten, dus vaak kies ik voor een beugelbikini. Op de Hunkemöller zijn er onwijs veel beugelbikini’s, soms in combinatie met een ander soort bikini. Veel beugelbikini’s hebben push-up, maar er zijn ook genoeg niet-voorgevormde tops. Alle beugelbikini’s vind je hier. Mijn favoriet is de Botanical Fantasy, deze vind je hier.

Ook heb je, net zoals bh’s, de balconette bikini. Een balconette bikini top heeft losse cups die horizontaal wat lager uitgesneden zijn. Tot nu toe heb ik nog geen balconette bikini gehad, maar ik zou het wel eens willen uitproberen. Dit lijkt mij ook een heel fijne bikini. Mijn favoriete balconette is de Dark Arts, deze vind je hier.

Dan de strapless bikini. Deze bikini tops hebben geen bandjes of een bikini heeft bandjes die je los kunt halen. Dit is dus zeker een favoriete stijl om te dragen als je wilt gaan zonnen. Zelf draag ik nooit volledig strapless bikini’s, omdat ik iets te bang ben dat mijn bikini losschiet. Helaas is me dit ook één keer overkomen in het zwembad, dus voor mij geen strapless bikini meer! Wel is het ideaal als bij een bikini met bandjes, de bandjes kunnen worden losgehaald. De bandjes kun je dan vastmaken als je gaat zwemmen en je kunt de bandjes loshalen als je gaat zonnen, ideaal! Mijn favorieten Dark Arts (balconette) en Tropical Flower (bandeau) zijn al strapless. De bikinitop Babylon is een andere favoriet van mij, deze bikini is overigens ook een bandeau bikini. De bikini Babylon vind je hier.

Dan de halter bikini. Een halter bikini heeft stevigere bikini bandjes die je om de nek vast knoopt. Hierdoor biedt deze top meer support en creëert het een mooie decolleté. Deze bikini’s heb ik zelf niet gedragen, mede omdat ik de extra support niet heel erg nodig heb. Wel vind ik de Color Festival top heel mooi, mede door de bijzondere details. De top is extra bijzonder door de gevlochten bandjes onder de triangle vorm. Deze top vind je hier.

Dan de welbekende push-up bikini. Een bikini met een beetje push-up, is mijn favoriet. Een push-up bikini heeft extra padding en is zo gevormd dat het je borsten een extra lift geeft. Alle push-up bikini’s vind je hier. Mijn favoriete push-up bikini is de bikini Leafs, deze vind je hier.

Tot slot heb je ook nog tankini’s. Een tankini is een top met extra lijfje. Ideaal voor wanneer je je buik zou willen bedekken. Vroeger droeg ik wel eens tankini’s, maar tegenwoordig niet meer (mede omdat ik mijn buik niet per se wil bedekken). Meestal vind ik tankini’s niet mooi, maar de tankini Tropical Flower vind ik wel mooi. Dit is een variant op de bandeau bikini Tropical Flower. De tankini vind je hier.

Dan de bikini broekjes, hierbij heb je zes mogelijkheden. Allereerst de Tie tanga. Dit bikini broekje heeft touwtjes aan de zijkant waarmee je het broekje heel makkelijk kunt verstellen. Zelf vind ik dit ideaal als je tussen twee maten in zit. Bijvoorbeeld is maat S te klein en maat M te groot. Een tie tanga biedt dan de ideale oplossing, omdat je de touwtjes zelf kunt verstellen tot het broekje precies goed zit. Bij mijn favoriete triangel bikini Mexican Floral past de Tanga bikinislip Mexican Floral er perfect bij! Het broekje vind je hier.

Dan heb je ook de rio slip. Deze slip lijkt op een bh slip. Het heeft brede banden bij de heup en biedt meer bedekking voor je billen. Bij de bikini Botanical Fantasy zit ook een bijpassende rio slip, dit vormt dus weer een leuke combi! Het bikini broekje vind je hier.

Een variant op de rio slip is de lage slip. Deze slip lijkt op de rio alleen valt deze lager, namelijk onder de heup. Dit broekje geeft wel normale bedekking. Zelf draag ik niet veel dit soort broekjes, ik geef de voorkeur toch aan een wat hoger broekje. Bij mijn favoriet Tropical Flower zit wel een mooie matchende lage slip. Dit broekje vind je hier.

Een broekje die wat gewaagder is, is de string. Dit bikini broekje ziet er net zo uit als een string welke je draagt als ondergoed en bedekt je billen dus bijna niet. Voor mij is dit iets te gewaagd, ik draag alleen maar de normale bikini broekjes.

Dan het high waist broekje. Dit is een hoog bikini broekje welke over je buik valt. Dit zorgt gelijk voor meer taille en bedekt je buik. De fold over variant kan je zowel als normale bikini slip dragen of omslaan om meer bedekking te geven. Dit broekje is dus ideaal als je bij je onderbuik niet helemaal strak bent. Bij de bikini Dark Arts zou de bikinislip Pintuck Spirit goed passen. Dit broekje vind je hier.

Tot slot heb je ook nog de boxer slip. Dit model valt echt als een kort broekje en biedt dus veel bedekking. Dit is het perfecte bikini broekje voor als je van plan bent om iets actiefs te gaan doen. Al heb ik nog nooit een boxer gedragen, de boxer bikinislip black zou goed passen bij de bikini Dark Arts of de tankini Tropical Flower. Dit broekje vind je hier.

Zoals je ziet, er zijn veel verschillende modellen mogelijk. Vaak is één soort bikini in verschillende modellen te verkrijgen. Voor mij maakt dit de keuze alleen maar lastiger. Gelukkig heeft Hunkemöller hier een oplossing voor: Mix en Match je perfecte bikini. Via dit programma kun je gemakkelijk je eigen bikini samenstellen. Eerst kies je het model bikini en het model broekje wat je wilt. Vervolgens kun je je maten en kleuren aangeven. De mix en match vind je hier. Na wat mixen en matchen, heb ik gekozen voor deze match.

Hopelijk zijn jullie door deze blog een handje geholpen om bikiniproof te worden. Welk model is jouw favoriet? Of welke soort bikini vind jij het leukst? Leave it in the comments!

Liefs.

 

 

 

12 Comment

  1. Na drie zwangerschappen zal je mij niet snel meer in een bikini zien. Althans, niet voordat ik flink gesport heb. Daarom is de tankini voor mij een uitkomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *