Beauty Review / Test

Carbon Coco Mint

Een verzorgd en goed ogend gebit wil iedereen wel. Veel mensen willen daarom ook graag een witter gebit, maar niet alle behandelingen daarvan zijn even goed voor je tanden. In deze blog test ik een manier die niet schadelijk is voor je gebit!

Carbon Coco

Carbon Coco is een Australisch bedrijf dat voorziet in alle natuurlijke alternatieven van de orale verzorging en het witter maken van de tanden. Daarnaast worden de producten niet op dieren getest, wat ook weer een groot voordeel is! Bij Carbon Coco kun je verschillende producten kopen, zowel los als in een pakket. Ik ontving de Ultimate Carbon Kit in de mint variant om deze uit te testen! Hierin zit 1x Activated Charcoal tandpasta, 1x Activated Charcoal tooth polish en 1x bamboo tandenborstel.

Mint

Ik had al een keer de normale set van Carbon Coco getest, maar dit keer mocht ik de mint variant testen. En wat mij betreft is dit zeker een verbetering! De normale variant heeft best wel een gek smaakje door de houtskool, maar de mint variant smaakt echt naar mint. En dat maakt de ervaring een stuk prettiger en hierdoor krijg je ook meteen een frisse adem.

Tooth Polish

De behandeling begin je met deze houtskoolpoeder die ook naar mint smaakt. Het is wat gek om je tanden met zwarte poeder te poetsen, maar je went er vanzelf wel aan. Maak de tandenborstel nat en dep deze in de poeder. Hierna kun je er je tanden mee poetsen. Dit ziet er een beetje vies uit, aangezien heel je tanden en mond er zwart uit zien! De Charcoal tooth polish is het bekendste product van Carbon Coco, die nu slechts een bepaalde tijd beschikbaar is in de mint variant.

Tandpasta

De set bestaat onder andere uit de originele tandpasta en tandenborstel. Al ziet de tandpasta er gitzwart uit, laat hij helemaal geen zwarte kleur achter in je mond. Dan kleurt het gewoon wit. Deze tandpasta bestaat uit een activated charcoal fluoride vrije formule dat onder andere plak en een slechte adem voorkomt. De tandpasta helpt om je mond refreshed te houden. De tandpasta verminderd de bacterieopbouw tot wel 90% voor 12 uur lang. Ook doordringt de tandpasta diep tussen de tanden, om zo bacteriële plak te voorkomen.

Resultaat?

Ik heb wel het idee dat mijn tanden iets witter ogen dan op het begin, alleen kun je het op foto niet goed zien. Al is het resultaat niet heel groot, vind ik het wel een fijn idee dat deze behandeling geen kwaad kan voor je gebit. Daarom neem ik het de behandeling ook niet kwalijk dat er geen mega verschil te zien is. Daarnaast ben ik ook gewoon tevreden met mijn eigen kleur tanden, dus hoef ik ook niet veel wittere tanden. In ieder geval zou ik zeker aanraden om Carbon Coco eens te proberen!

Heb jij wel eens je tanden geprobeerd witter te maken met een soortgelijke behandeling? Leave it in the comments!

Liefs.

9 Comment

  1. Nee, niet eerder geprobeerd. Ik vind het toch raar om met zwarte poeder te poetsen, het lijkt een beetje op schoenenpoets op de foto, haha.

  2. Ik heb het ooit geprobeerd met een dergelijk poeder maar bij mij had het geen effect dus het staat nu in de kast.

  3. Zelf denk ik dat ‘het bleken’ met een natuurlijk product ook veel gezonder is voor je gebit. En moet zeggen dat ik er ook goede verhalen over heb gehoord!

  4. Ik denk dat het toch slimmer (en veiliger) is om naar een tandarts te gaan voor zo’n behandeling dan dat je zelf producten op je gebit smeert of toebrengt. bijv mijn tandarts in amsterdam bleekt ook tanden en dan vertrouw ik ook meer dan zo’n houtskool tandpasta, maar het is idd een handige manier om het zelf te proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *