Fashion

Converse: powervrouwen

Weinig dingen in het leven zijn zo veranderlijk als fashion. Wat dit jaar nog helemaal in is, is volgend jaar alweer compleet uit. Toch zijn er af en toe wat uitzonderingen, bijvoorbeeld de All Stars van Converse. Het is misschien bijna niet voor te stellen, maar deze worden maarliefst al totaal een eeuw lang geproduceerd!

In deze blog zal ik wat meer vertellen over het merk Converse. De infographic wordt mede mogelijk gemaakt door Kortingbox.nl. Veel leesplezier!

Door de jaren heen zijn All Stars, welke oorspronkelijk als mannenschoenen in de markt zijn gezet, langzaam maar zeker omgetoverd tot uniseks sneakers. Stel je eens voor als dit niet was gebeurd, dan konden alleen de mannen met deze leuke sneakers lopen… Gelukkig is dit niet het geval, de schoenen werden na verloop van tijd ook voor vrouwen bestemd. Hoe is dat gekomen? Dat is eigenlijk niet bekend, maar volgens schoenenkenner Elizabeth Semmelhack heeft het te maken met de trend van dames die kleding uit de kast van hun vriend lenen. De stolen from my boyfriend trend heeft dus in dit geval voor wat goeds gezorgd! Volgens Elizabeth, directrice van een sneakermuseum, is de kledingkast van je vriend de perfecte plek om een stoere finish voor je outfit te vinden. Daar ben ik het ook volledig mee eens, want wie steelt er nou niet eens iets van haar vriendje? Ik steel wekelijks de sweaters van mijn vriendje, want die zitten toch echt het lekkerst! De schoenen van Converse zijn dus een uitstekend voorbeeld van de stolen from my boyfriend trend. Ze passen dan ook het best in het plaatje van een sterke, vrijgevochten (feministische) vrouw.

Met de visie van Elizabeth, zijn er een aantal toepasselijke vrouwelijke celebraties die de tijdloze All Stars wel eens hebben gedragen. Dat de tijdloze All Stars het ver geschopt hebben, bewijst volgende fotoreeks.

Shirley MacLaine Converse

Multi-talent Shirley MacLaine. Zij is de eerste vrouwelijke celeb die we met All Stars hebben kunnen spotten in de 50’s. Shirley staat ook wel bekend als actrice, zangeres, danseres, activist en schrijfster. Dit bevestigt nog maar eens het beeld van een stoere, sterke vrouw die haar tijd ver vooruit was. Zij trok de stoute (mannen)schoenen al aan vóór de tweede feministische golf in de jaren 60.

Twiggy Converse

In de jaren 60 zien we Twiggy, een Engels topmodel met opvallend gele All Stars. Twiggy stond bekend als een extreem mager model, vandaar Twiggy, met mannelijke uiterlijke kenmerken. Het stoere randje van de All Stars maakte haar imago compleet.

Joan Jett Converse

I love Rock ’n Roll! Need to say more? Joan Jett is de belichaming van stoer in het Punk/Rock tijdperk. En ook Joan wist als rockchick menig outfit dat stoere, rauwe randje te geven met All Stars. En niet alleen toen, maar ook nu draagt Joan nog steeds graag All Stars.

Demi Moore Converse

Demi Moore, rebel pur sang. Zij is op haar zestiende (!) gestopt met de middelbare school om het leven als actrice na te jagen. Uiteindelijk via de ongebruikelijke weg, is zij in Hollywood terecht gekomen.

Wynona Ryder Converse

Wynona Ryder, een van de meest iconische vrouwelijke actrices van de jaren 90. Overladen met awards en ex-lover van Johny Depp. Zij wordt meermaals aangeklaagd voor onder andere diefstal, vandalisme en drugsdelicten. Bij zo’n stoer imago misstaan een paar All Stars natuurlijk niet.

Rihanna Converse

Als we het dan toch over vrouwen hebben die zich niet zomaar de les laten lezen, dan kan een van de grootste hedendaagse artiesten van het moment niet ontbreken. Ook Rihanna past perfect in het plaatje van vrijgevochten, stoere vrouwen mét All Stars!

Michelle Obama Converse

Last but not least, Michelle Obama. In de schaduw staan van de machtigste man ter wereld, kan geen eenvoudige taak zijn. Toch vervult Michelle de rol alsof ze ervoor geboren is. En ook Michelle, is gespot met de meest tijdloze sneakers die je maar kunt bedenken.

Dit was een aardig indrukwekkend rijtje  van een paar powervrouwen! Ben jij net zo dol op All Stars als ons (en ben jij ook een powervrouw)? Houd dan deze website goed in de gaten. Zij verzamelen namelijk de allernieuwste kortingen van o.a. jouw favoriete sneakerwinkels. Check de volgende webshops voor korting op je nieuwe paar All Stars sneakers:
Foot Locker
Sneakers
Sneakerbaas
Zalando

Zelf heb ik helaas nog geen paar All Stars, maar ik hoop dat ik nog eens een leuk paar All Stars kan bemachtigen. Hebben jullie al een paar All Stars? En wat is jullie favoriete paar All Stars? Leave it in the comments!

Liefs.

14 Comment

  1. Ik heb witte Allstars ik draag ze heel graag in de zomer?
    Ik zou zulk soort Allstars als Michelle Obama wel awesome vinden?

  2. All st★rs zijn zo leuk? maar met dat soort dingen denk ik altijd: wat nou als je een super leuk iets hebt bedacht (als eerste natuurlijk) en dan gaan mensen je idee pikken en veel goedkoper verkopen…. lang leve de ALL STARS

  3. Ik draag in de zomer ook veel all stars❤️ Want ze zijn echt gewoon mooi en niet duur.?
    En ze passen overal bij?
    En ze zijn bijna overal wel ergens te koop??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *