Beauty WIN!

Create your Christmaslook with MUA!

Het is alweer bijna kerst, dat betekent dat we weer een nieuwe kerstlook moeten gaan bedenken. Maar hoe doe je dit als je net als mij wat meer van de subtielere make-up looks bent? In deze blog laat ik zien wat mijn kerstlook van dit jaar wordt!

Voor mijn kerstlook voor dit jaar heb ik producten van MUA uitgezocht. Hierbij kun je voor een goede prijs al een complete look maken. Voor mijn complete make-uplook is slechts €50 nodig! Wie had dat gedacht? Voor mijn kerstlook gebruik ik een primer, foundation, matte poeder, concealer, bronzer, een ogenschaduwpalette, wenkbrauwpotlood en mascara!

De basis

Laten we beginnen bij de basis: de primer. Ideaal om te zorgen dat je kerstlook de hele dag blijft zitten! Het zorgt voor een goede basis en is dus onmisbaar voordat je de foundation opsmeert!

Dan de foundation. Deze heeft een erg goede dekking, waardoor je meteen een mooie look creëert. Ook blijft de foundation erg goed zitten in combinatie met de primer. De foundation smeert egaal en is makkelijk aan te brengen. De foundation heb ik expres ietsje donkerder gekozen, zodat deze goed tot zijn recht komt tijdens mijn kerstdiner (aangezien je dan niet in het volle daglicht zit).

Toevoegingen op de basis

Hierna heb ik de matte poeder van MUA gebruikt. Zelf gebruik ik vaak witte poeder, maar ik was erg benieuwd naar deze variant. Deze kleur poeder wordt niet lelijk op de huid en zorgt voor een mooi matte effect. De poeder zorgt ervoor dat de foundation beter past bij je huidskleur. Ook matteert de poeder goed zonder dat de huid er erg droog uit ziet. Een goede toevoeging dus aan de basis! Ook is de poeder onmisbaar als je geen ‘glimhoofd’ wilt op de kerstfoto’s ;).

Dan nog de concealer, een perfecte toevoeging op de basis van de kerstlook. Ideaal om je wallen tijdens kerst weg te werken ;). Hierdoor kun je op tweede kerstdag weer fris en fruitig aan het kerstdiner zitten! Dit is een goed dekkende concealer, die mooi bij mijn huid past. Hierdoor werkt hij donkere kringen om mijn ogen goed weg. Dit heb ik altijd wel hard nodig, omdat ik van mijzelf al erg donkere kringen heb. Concealer is dus onmisbaar voor mij!

The eyelook

Aangezien ik van de subtielere look ben, leg ik graag de nadruk op mijn eyelook. Hiervoor heb ik echt een onwijs mooi palette gebruikt. Eerst gebruik ik een matte kleur als basis. Vervolgens breng ik in de binnenkanten van mijn oogleden wat wit aan, om de look op te lichten. Ook breng ik dit onder mijn wenkbrauwen aan, om deze meer te benadrukken. Daarna breng ik een donkere kleur in de arcadeboog aan, waarna ik een glimmende kleur in de buitenkanten van je oogleden aanbreng voor een feestelijk effect.

Mascara is natuurlijk ook onmisbaar. Deze mascara van MUA brengt gemakkelijk aan, zonder al te veel klontjes. Ook blijft de mascara lang en goed zitten, wat een overbodige luxe is tijdens de feestdagen.

Tot slot heb ik nog een wenkbrauwpotlood gebruikt om mijn eyelook af te maken. Het potlood ziet er op de eerste opslag vrij licht uit, maar hij bleek perfect te passen bij mijn wenkbrauwkleur! Het borsteltje aan de achterkant van het potlood is ook ideaal, zodat je je wenkbrauw goed in shape kan brengen.

The finishing touch

De bronzer is vrij groot in formaat, waardoor we lang ermee vooruit kunnen! Met de bronzer kan ik mijn gezicht nog wat countouren. Het is een fijn product om je huid subtiel iets warmer te maken. In de winter is dit ideaal voor mij, omdat ik altijd erg bleek zie.

Dan nog een highlighter die perfect past bij de ooglook. Hierdoor wordt mijn complete look nog wat meer “kersterig”! De highlighter breng ik aan op mijn jukbenen, het topje van mijn neus en op mijn cupidoboogje. Het geeft een mooie finishing touch aan de look! En laten we ook nog even een momentje stil staan bij hoe mooi de highlighter er uit ziet! Het is haast zonde om de highlighter te gaan gebruiken.

Tot slot nog de lipstick. Ik heb gekozen voor een zacht roze lippenstick die bij mijn huid past. Hij is niet te fel maar het is wel een duidelijke kleur. Een perfecte laatste toevoeging aan mijn subtiele kerstlook.

Voor en na

Met mijn budgetproof kerstlook heb ik een subtiele maar mooie feestlook kunnen creëren! Deze look past helemaal bij mij. Hieronder kun je de voor- en nafoto bekijken. Best een verschil hé?

kerstlook: eindresultaat

Mijn kerstlook t.w.v. 50 euro kun jij ook winnen! Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is @inspirationtolive & @kruidvat op Instagram volgen, de bijhorende winactiefoto te liken en hier in de comments een vriendin te taggen! De bijhorende winactiepost vindt je hier.

Wat vind jij van mijn kerstlook? Leave it in the comments!

Liefs.

36 Comment

  1. Wat heb je een prachtige subtiele kerstlook gemaakt! Met kerst probeer ik altijd een beetje uit te pakken. Vooral met oogschaduw of juist met hele heftige lippen. Wat een goede tip van de iets donkere foundation. Oja de ‘hier’ link werk niet trouwens 🙂

  2. Ooh mooi! Ik gebruik eigenlijk nooit een primer. Breng altijd direct foundation aan, maar wil toch wel beginnen met een primer. Lijken me fijne producten

  3. Mooie look. Vroeger vond ik de producten van MUA fijn, daarna ineens niet meer. Maar ik begin langzaam weer dingen te proberen en begin weer pareltjes te vinden. Ik ga de productjes even opschrijven en er naar kijken als ik weer bij de kruidvat ben 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *