Info Review / Test Tips & Tricks

Meer uit je Instagram halen met hashtags

Steeds meer mensen beginnen tegenwoordig een Instagramaccount om hun passie te delen. Maar voor iedereen is het wel bekend dat het opstarten en laten groeien van een Instagramaccount erg moeilijk is. Geen zorgen, hashtags kunnen je hierbij goed helpen!

Minder zichtbaar op Instagram?

Sinds Facebook Instagram heeft overgenomen is er behoorlijk wat verandert in het algoritme van Instagram. En eerlijk gezegd ben ik niet zo blij met deze aanpassingen, omdat mijn posts veel minder zichtbaar zijn geworden voor mijn volgers. Gelukkig kunnen hashtags helpen bij het groeien van je zichtbaarheid op Instagram. Instagrammers zoeken op hashtags en als jij hiervoor de goede hashtags gebruikt, zullen meer mensen jou vinden en interesse tonen in jouw posts/account door je foto te liken/op je foto te commenten of je zelfs te volgen! En deze interactie is super belangrijk voor je interactie. Hoe vaker je posts een like of comment krijgen, hoe vaker je post in de timeline van je volgers gezien zal worden.

Aan je hashtags werken

Tijd om aan je hashtags te gaan werken dus! Maar welke hashtags zijn geschikt voor je account? En welke moet je dan gebruiken? Het is handig om eerst even vast te stellen in welke niche je zit. Post je bijvoorbeeld veel outfit foto’s? Dan zit je in de niche fashion! Post je meer foto’s van make-up en verzorging? Dan zit je in de niche beauty! Per niche zijn er namelijk weer andere soorten hashtags. Het is handig om naast algemene hashtags alleen de hashtags te gebruiken die bij jou niche passen, zodat jouw foto past tussen de andere hashtags. Zo zal een “hashtagzoeker” jouw foto sneller interessant vinden, omdat ze op een bepaalde niche zoeken.

Hashtags gebruiken

Dan is het tijd om je hashtags te gaan gebruiken. Per post kun je wel 30 hashtags gebruiken, dus het is verstandig om deze alle 30 te gebruiken. Zelf zet ik deze meteen in de caption van een foto, aangezien je comments tegenwoordig ook niet meer in chronologische volgorde lopen. Er zijn gigantisch veel hashtags die je kunt gebruiken. Uiteraard kun je kijken welke hashtags vergelijkbare hashtags gebruiken. Wil je in één opslag een hele hoop algemene en specifieke niche hashtags zien, dan raadt ik je aan om de Ultieme Instagram Hashtag Guide te lezen!

De Ultieme Instagram Hashtag Guide

De Ultieme Instagram Hashtag Guide bevat 500 hashtags voor 10 verschillende niches: Bloggers, Bullet Journallers, Creatievelingen, Fotografen, Girlbosses, Moeders, Ondernemers, Sporters, Travellers en Young Professionals. Zit je in een van deze niches? Dan kan de Hashtag Guide erg handig zijn voor je. Ook staan er in deze Guide nog 100 algemene hashtags, die elke niche kan gebruiken.

Resultaat?

Een hoop hashtags uit de Guide kende ik nog niet. Zo gebruik ik nu de hashtag #discoverunder50k al een tijdje, waardoor ik zie dat nieuwe accounts mijn post gaan liken en mij zelfs gaan volgen! Onlangs kreeg ik nog een reactie van een nieuwe volger die blij was om mij ontdekt te hebben via deze hashtag. Super leuk! Door de Hashtag Guide merk ik dat andere mensen mij zijn gaan volgen, waardoor veel posts weer wat meer likes hebben dan normaal! Wil jij nou ook groeien op jouw Instagram? Dan raadt ik je aan om de Ultieme Instagram Hashtag Guide hier voor slechts €5 aan te schaffen. Dat is zeker je geld waard!

Wat zijn jouw ultieme hashtags? Leave it in the comments!

Liefs.

 

6 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *