Do It Yourself

DIY Polaroid/Fotolijst

Ik heb al één jaar een polaroid en ik heb al zo’n 50 polaroids gemaakt. Polaroids zien er leuk en uniek uit, maar wat doe je er nou mee? Mijn polaroids zie ik graag elke dag, dus bedacht ik een DIY. In deze blog laat ik zien hoe je polaroids/foto’s leuk in een lijst ophangt!

Voor deze DIY heb je een aantal dingen nodig:
1. Een schilderijlijst van minimaal 30×40 cm. Ik heb een witte schilderijlijst gekocht van 50×60 cm bij de IKEA voor €12,95. Ik wilde liever een grote schilderijlijst, zodat ik veel polaroids kon ophangen. Een 30×40 lijst vond ik toch wat klein.
jhh_2546
2. Touw in een kleur die jij leuk vindt. Ik kocht deze 3 soorten touw (15 meter per stuk) bij de IKEA voor  totaal €2.99. Eigenlijk heb ik alleen het witte touw nodig, maar je kon deze kleur alleen per 3 stuks kopen.
jhh_2540
3. Kleine wasknijpers. Ik heb deze kleine roze wasknijpertjes op www.bol.com gekocht voor €5.70 voor 2x 24 stuks. Ik adviseer om niet te grote wasknijpers te gebruiken, omdat je dan minder foto’s op kunt hangen.
jhh_2506

4. Een lijmpistool of sterke lijm. Ik heb een lijmpistool gebruikt, omdat ik dit het handigst vond.
jhh_2712

5. Polaroids of foto’s. In mijn 50×60 cm lijst passen ongeveer 30 polaroids. Als je foto’s wilt gebruiken, zou ik deze op een wat kleiner formaat uitprinten, zodat er meer foto’s in een lijst passen.

6. Schuurpapier (niet verplicht).

Als je deze dingen hebt, kun je aan de slag! Allereerst haal je het papier en het glas uit de schilderijlijst, zodat je alleen de lijst overhoudt. Het handigst is als je op de achterkant op het binnenste randje van de schilderijlijst een beetje schuurt, dan blijft de lijm straks beter zitten. Meet eerst hoe lang en breed de binnenkant van je schilderijlijst is, dan weet je waar je het touw moet ophangen. Als je de breedte van het schilderij hebt gemeten, kun je het touw ook op deze afmeting knippen. Voor je begint met lijmen, meet je hoe groot je polaroid of foto tot de helft van het knijpertje is, dit is de afstand die elke foto in zijn geheel is. Bij mij was deze afstand ongeveer 9,5 cm. Daarna meet je eventueel hoe breed je polaroid of foto is, zodat je weet hoeveel foto’s je ongeveer op kunt hangen.
jhh_2706

Als je deze afmetingen hebt, ga je deze op het schilderij zetten op de punten waar je het touw gaat lijmen. Reken nog zo’n halve centimeter bij de lengte die je hebt berekend, zodat er wat afstand tussen de foto’s zit. Hierna begin je echt met het maken van je lijst. Lijm het touw eerst aan de rechterkant op de getekende streepjes, zodat deze kant als eerst kan drogen. Dit doe je als volgt: eerst doe je een druppeltje lijm op de lijst, dan plak je daar meteen het touw op. Daarna doe je nog een druppeltje lijm over het touw heen, zodat het touw goed vast zit. Hierna kun je de linkerkant van het touw op dezelfde manier vastzetten.
jhh_2717

Wacht tot de lijm goed droog is, daarna kun je pas de polaroids gaan ophangen. Als het goed is, ziet je lijst er van de achterkant nu ongeveer zo uit…

Als de lijm droog is, kun je de polaroids of foto’s in de lijst gaan ophangen. Ik kon er in totaal 30 polaroids in kwijt. Als de lijst helemaal klaar is, kun je hem gaan ophangen op een leuke plek.

jhh_2745

Ik hoop dat jullie dit een leuke DIY vonden! Zouden jullie nog meer DIY’s willen zien? Leave it in the comments!

Liefs.

16 Comment

  1. Ziet er heeeel leuk uit, ik heb allemaal foto’s in een hartjes vorm gehangen maar dit gaa ik zeker ook doen , love it❤?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *