About me Review / Test

Fotoboek om herinneringen nooit te vergeten

In april is het al weer zo ver, dan heb ik een jaarlijks jubileum met mijn vriend. Dit jaar heb ik al weer vier jaar een relatie met hem! Om al mijn herinneringen met hem te onthouden, maak ik jaarlijks een fotoboek. Dit keer deed ik dat bij Saal Digitaal. In deze blog zal ik jullie hier meer over vertellen.

Geen foto? Geen herinnering!

Onlangs ving ik een interessante uitspraak op: ‘Als je er geen foto van maakt, zul je het je later niet herinneren.’ Als ik daar zo over nadenk, besef ik dat dit klopt. Weet ik nog wat ik een maand geleden op dit moment deed? Weet ik nog wat ik een maand geleden at? Waar ben ik vorig jaar allemaal geweest? Veel dingen kan ik mij niet meer herinneren, omdat ik er simpelweg geen foto van heb. Toch zijn er teveel momenten die ik niet wil vergeten, daarom maak ik vaak foto’s. Zo maak ik ook regelmatig selfies met mijn vriend als we iets leuks doen of als we gewoon gezellig samen zijn. In mijn telefoon kijk ik hier alleen niet vaak naar, omdat de foto’s verspreid staan door mijn fotoalbum. Daarom vind ik het veel handiger en leuker om deze foto’s in een fotoboek te bewaren!

Jaarlijks fotoalbum

Elk jaar, rond april, maak ik weer een fotoboek met alle foto’s uit het afgelopen jaar. Hierbij maak ik een selectie van de leukste foto’s die ik samen met mijn vriend heb gemaakt. In het eerste en tweede jaar van mijn relatie heb ik al twee fotoboeken gemaakt (erg leuk om te zien hoeveel je dan verandert in een paar jaar), maar tijdens het derde jaar van mijn relatie kwam hier niets van. Ik had vorig jaar in mei examens, waardoor ik een aantal maanden een erg drukke periode had. Het is er dus nooit van gekomen om een fotoboek van het derde jaar te maken. Onlangs kwam ik Saal Digitaal tegen, hier kun je allerlei fotoproducten maken: fotoboeken, fotokalenders, canvassen, etc. Ik wilde heel graag een fotoboek maken van het derde jaar van mijn relatie, dus ging ik hier snel mee aan de slag.

Ontwerpen van een fotoboek

Saal Digitaal biedt gratis een heel handig programma aan, waarmee je je fotoboek offline kunt ontwerpen. Wat ik meteen heel fijn vond aan dit programma: als je de foto’s verschuift of vergroot/verkleind, lijnen ze zich automatisch onder/boven/naast een andere foto uit. Hierdoor weet je dus altijd dat de afstand tussen de foto’s even groot is. Perfectionisten zoals ik, vinden dit erugggg fijn. Ook kun je verschillende (onzichtbare) lijnen neerzetten in het fotoboek, zodat je tekst of foto’s daar op kunt uitlijnen. Ook geeft het programma netjes aan in welk gebied je de foto’s kunt plaatsen en wat de kwaliteit van de foto’s is. Hierdoor ben je dus zeker dat de foto’s er goed uit zien!

Bestellen en levering bij Saal Digitaal

Het bestelproces ging zeer makkelijk, wel vind ik het raar en jammer dat je bij Saal Digitaal alleen met Creditcard en PayPal kunt betalen. Helaas is het niet mogelijk om met iDeal te betalen. Toevallig heb ik wel PayPal, maar er zijn genoeg mensen die dit niet hebben, waardoor zij geen producten bij Saal Digitaal kunnen bestellen. Ik merkte wel op dat het fotoboek wel een stuk duurder was dan waar ik normaal bestel, wat mij erg benieuwd maakte naar het eindresultaat. De levering duurde wat langer dan ik gewend ben, aangezien de drukkerij van Saal Digitaal in Duitsland zit. Opzich is dit geen probleem voor mij, maar het is wel handig om hier rekening mee te houden als je een product snel nodig hebt!

Het fotoboek

Toen ik het fotoboek ontving snapte ik meteen waarom het fotoboek een stuk duurder is dan normaal. Allereerst zie je het verschil al in de dikte van de pagina’s. De pagina’s zijn bijna twee keer dikker dan normaal!

Ook zijn alle foto’s van een uitstekende kwaliteit. De kleuren zien er hetzelfde uit als op de computer, ze vallen dus niet lichter of donkerder uit, wat wel soms gebeurd bij andere websites. Ik had zelf gekozen voor matte pagina’s, omdat dit de goedkoopste optie was bij het bestelproces. De foto’s glimmen hierdoor dus niet heel erg, maar dat vind ik zelf veel mooier.

De foto’s zien er allemaal erg mooi uit. Zelfs de foto’s die een wat mindere kwaliteit hadden volgens het programma, komen er alsnog mooi uit te zien.

Ik ben dus erg blij met mijn fotoboek van Saal Digitaal. Al was hij wat duurder dan normaal, wat mij betreft is dit fotoboek helemaal zijn prijs waard. Ik zou dus ook zeker aanraden om hier eens een fotoboek te ontwerpen!

Vind jij het leuk om fotoboeken te maken? Leave it in the comments!

Liefs.

 

5 Comment

  1. Ik denk zelf ook weleens na over het feit dat je iets later waarschijnlijk niet meer herinnert als je er geen foto van maakt. Maar je zou ook een dagboek kunnen bijhouden momenten in op te schrijven die je niet op de foto hebt gezet 😉 Je hebt wel een erg leuk fotoboek laten maken trouwens!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *