Health My Favourites Review / Test

Gezonde Thee #2

Ik ben een echte theeleut, dus met een kopje thee kun je mij altijd blijmaken. Ik ben vooral fan van de bijzondere en lekkere smaakjes. Toen ik hoorde dat Nicole’s Choice onder andere Appeltaart Thee en vanillethee verkocht, werd ik natuurlijk mega enthousiast. In deze blog test ik weer een aantal soorten gezonde thee!

Over Nicole’s Choice

Nicole’s Choice is opgericht in december 2016. Bij Nicole’s Choice is gezond een keuze. De lekkernijen, theeën of doe-het-zelf bakmixen zijn een gezondere keuze. Alle producten zijn zonder geraffineerde suikers, kunstmatige aroma’s en E-nummers.  De smaak en de kwaliteit van de ingrediënten is het uitgangspunt bij het ontwikkelen van de bakmixen! In deze blog test ik alleen een aantal soorten gezonde thee, al had ik ook graag wat bakmixen willen testen! Nicole verkoopt zes categorieën gezonde thee varierend van 3 tot 5 per zakje. De categorieën zijn: zwarte thee, rooibos thee, groene thee, bloemen- en bloeiende thee, kruidenthee en fruit infusions. Voor elke soort theeliefhebber is er dus wel iets! Zelf heb ik gekozen voor een aantal verschillende soorten thee: Appeltaartthee, Fruit Explosie, Refreshing Boost en Apple Dream. Van Nicole kreeg ik hier ook nog een paar proefzakjes bij: zoethoutthee, Sweet Vanilla en Sweet Dragon. In deze blog zal ik de Apple Dream, zoethoutthee, Sweet Dragon en Refreshing Boost testen. In de vorige blog testte ik de andere smaken.

Proberen?

Met een normaal pakje thee kun je denk ik zo’n 30-50 keer mee doen, afhankelijk van hoeveel gram thee er in een zakje zit. Per kopje thee heb je 2 gram thee nodig. Met Fruit Explosie kun je dus zo’n 38 kopjes thee maken en met de Appeltaart Thee zelfs 50! Als je er niet zeker van bent of de thee wel wat voor jou is, dan kun je hier ook altijd een proefpakje proberen voor slechts 0,50!

Gezonde thee: Apple Dream

Laten we beginnen met een van mijn favoriten, Apple Dream. Deze thee bestaat uit gedroogde appelstukjes, die je ook terugziet in het zakje. Naast de gedroogde appelstukjes is er dus niets aan de thee toegevoegd. De thee heeft van zichzelf niet veel kleur, maar wel veel smaak. De thee smaakt wat mij betreft naar appelflappen, deze thee is dus zeker mijn favoriet! De thee kun je hier vinden.

Kamille thee

Dan een vrij nieuwe smaak voor mij, de Refreshing Boost met kamille. Kamille staat bekend om al zijn goede eigenschappen. Naast kamille zit er ook citroengras in deze thee, die zorgt voor een frisse smaak. Het is een milde thee met een heerlijke zachte en frisse smaak en aangename geur. De geur alleen werkt al rustgevend. In de theemix kun je goed de kamille en citroengras zien, dit bewijst alleen maar weer hoe natuurlijk de theeën van Nicole zijn. Deze thee ziet er uit als een groene thee en de smaak heeft er ook wat weg van. Deze thee vind je hier.

Gezonde thee kamille

Sweet Dragon thee

Ook was de Sweet Dragon een heel nieuwe smaak voor mij. Sweet Dragon onderscheid zich van de andere theeën omdat er grote stukken fruit in verwerkt zitten. De ingrediënten van deze thee zijn: rooibos, rozenbottel, drakenvrucht, vijgen, paardenbloem (3%). Ik ben normaal geen fan van rooibos, dus ik ben ook geen grote fan van deze thee. Toch is hij wel een stuk fruitiger en zoeter dan een normale rooibos. Voor de rooibosliefhebbers is deze thee dus zeker aan te raden! Sweet Dragon kun je hier vinden.

Gezonde thee

My favourite: zoethoutthee

Tot slot mijn favoriete van alle theeën die ik getest heb: zoethoutthee. Waarschijnlijk komt dit ook doordat ik van mijzelf al groot liefhebber ben van zoethout. In deze thee zit alleen gesneden zoethoutwortel, wat ook weer goed te zien is in de theemix. Grappig genoeg is de thee wat oranje/geel van kleur, normaal is zoethoutthee een stuk donkerder. Wat deze thee nog meer onderscheid van de normale zoethoutthee is de smaak. De pure smaak van zoethout is goed te proeven en ik ben hier echt dol op. Van dit kopje thee heb ik dus ook heerlijk genoten! De zoethoutthee vind je hier.

Gezonde thee zoethout

De theesmaken heb ik met veel plezier getest. Dit is slechts een klein aantal theesoorten van het hele assortiment, kijk dus zeker eens op de site van Nicole’s Choice als jij ook van thee houdt! Eén van jullie ga ik in ieder geval blij maken met een verrassingspakket van Nicole’s Choice t.w.v. 20. De winnaar van deze winactie is @buse_3.8, gefeliciteerd! Neem jij contact met me op?

Welke thee lijkt jou het lekkerst? Leave it in the comments!

Liefs.

 

9 Comment

  1. De appelthee lijkt mij erg lekker, ik hou wel van fruit thee maar niet te zoet 🙂
    Nicole’s Choice volg ik toevallig al een tijdje op Instagram, ze heeft echt mooie producten.

  2. Ik heb hier ook een appeltaart thee thuis zijn (komt bij simon Levelt vandaan en heet de sinterklaasthee) haha die is echt super lekker en daar zijn al meerdere pakketjes van op gegaan. Hmm…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *