Food Health

HelloFresh box

Soms denk je wel eens: “Laat ik gezonder of eens anders gaan eten dan normaal!” Maar waar haal je je inspiratie vandaan voor nieuwe en lekkere gerechten? Ik heb hier zelf altijd moeite mee, daarom test ik in deze blog een maaltijdbox.

Anders eten

Ik woon nog bij mijn ouders thuis en vaak eten wij elke week wel ongeveer dezelfde standaard gerechten. Daarom heb ik wel eens zin in wat nieuws, een ander lekker maar gezond gerecht! Maar waar haal je je inspiratie dan vandaan? Van maaltijdbox.com mocht ik een HelloFreshbox testen, wat ik een heel leuk idee vond. Nu kon ik eindelijk eens wat anders eten op een gemakkelijke manier! Wil je meer lezen over verschillende maaltijdboxen? Bekijk dan alle informatie!

Gerechten uitzoeken

Op HelloFresh kun je zelf kiezen hoeveel maaltijden je voor een aantal personen wilt maken. Vervolgens kun je een aantal maaltijden uit de week kiezen. Ik snapte zelf niet helemaal hoe dit moest, want het was de eerste keer dat ik een HelloFresh box testte. Na contact opgenomen te hebben met een aardige medewerker van HelloFresh, bleek dat je in het weekmenu gerechten kan selecteren. Vervolgens kun je een bezorgdatum en -tijd uitkiezen en krijg je ook de keuze wat de bezorger moet doen als je niet thuis bent. Hoe handig!

HelloFresh box

Ik had ervoor gekozen om drie gerechten voor zes personen te maken. Vervolgens kreeg ik twee enorme dozen met hier in allerlei gerechten. In de twee dozen zat dezelfde inhoud, want elke doos bevatte de ingrediƫnten voor 3 personen.

In de box vind je de gerechten in zakken. Zo is elk gerecht gescheiden, wat ik heel handig vind. De producten waren bij levering allemaal nog goed koud, waardoor de producten nog in goede staat zijn. Ook zit er in de box een cadeautje, wat dit keer een nieuwe soort rijst van Lassie was.

Naanpizza

Vervolgens was het tijd om de gerechten te gaan koken! Ik begon met het gerecht Naanpizza. Het koken hiervan was vrij makkelijk. Wel heb ik het gerecht iets aangepast, door tomaten en meer spinazie door het warme gedeelte van het gerecht te doen omdat ik zelf niet zo houd van koude spinazie). Gelukkig hoefde je niet veel extra producten aan te schaffen om dit gerecht compleet te maken.

Het gerecht was echt veel lekkerder dan ik had verwacht. Ik ben zelf geen enorme fan van pompoen en bladspinazie, maar in deze combinatie was het echt heerlijk! Wel heb ik nog wat extra peper toegevoegd, voor iets meer smaak.

Andijviestamppot

Stamppot, wie houdt er niet van? Andijviestamppot is een van mijn favoriete stampotten, dus vond ik het heel leuk om dit gerecht te maken. Ook dit gerecht was vrij makkelijk te bereiden en dit ging vooral heel snel. De meegeleverde aardappelstukjes waren een goede toevoeging op het gerecht, omdat je deze niet helemaal fijn kon stampen. Hierdoor bleef er ook nog een beetje een ‘bite’ in de stamppot.

De andijviestamppot was ook weer erg lekker! Wel hadden de uitjes niet van mij gehoeven door het gerecht, omdat deze iets te aanwezig waren in de stamppot naar mijn smaak. Ook zaten praktisch alle gerechten in de HelloFresh box, dus dat was wel ideaal. En de appeltjes waren een heel lekkere toevoeging op dit gerecht!

Jambalaya

Tot slot ging ik jambalaya maken, een gerecht wat ik nog nooit kende! Wel had je best wat producten nodig om het gerecht aan te vullen (op eigen kosten), dus dat vond ik wel een beetje jammer. Gelukkig kon ik dit wel aanvullen met vergelijkbare producten die ik zelf al in huis had. De bereiding van dit gerecht was wel een uitdaging. Je moest uiteindelijk 1,8 liter groentebouillon bij de groente doen, waarna je de rijst moest toevoegen. Hierdoor zag het er meer uit als een soepje en vroeg ik me af hoe dit goed ging komen, haha. Maar na veel geduld en veel roeren, kwam het toch goed!

De jambalaya vond ik echt heel lekker! Vooral de spekjes er tussen, waren een goede toevoeging op de kip. Alle kruiden die je in dit gerecht gebruikt, waren goed in verhouding. Het gerecht smaakte erg kruidig, maar dat vond ik heel lekker.

Maaltijdbox

Ik vond het heel leuk om deze maaltijdbox van HelloFresh te proberen. Het is heel makkelijk om meteen je gerechten bij elkaar te hebben, waardoor je meteen aan de slag kunt. Wel vind ik dat je nog redelijk wat producten moet bijkopen, terwijl sommige producten makkelijk in de box erbij hadden gekund. Gelukkig kon ik deze producten meestal wel aanvullen met producten die ik in huis had. Ik vond het heel leuk hoe ik inspiratie kreeg voor nieuwe gerechten (naanpizza’s en jambalaya) die ik nog nooit gemaakt had. Deze ga ik zeker vaker maken! Wil je nou liever zelf een andere maaltijdbox proberen? Dat kan natuurlijk ook. Zo vind je op de site van Maaltijdbox.com reviews van alle populaire boxen. Wie weet zit daar een leuke box voor jou tussen!

Heb jij wel eens een HelloFresh (of andere maaltijdbox) getest? Zo ja, wat vond je ervan?

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking, maar bevat wel mijn eerlijke mening over het desbetreffende bedrijf en/of product.

10 Comment

  1. Ook ik woon nog bij mijn ouders thuis en heb nu drie keer gekookt, maar dan op mijn eigen wijze door het boekje ‘Simpel & Lekker’. Deze gerechten van de HelloFreshbox zien er ook lekker uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *