About me

Hoe ga ik om met mijn allergieën?

Het zonnetje begint wat meer te schijnen en langzaam wordt het weer wat warmer. De lente begint langzaam te komen! Al zijn het zonnetje en de warmere temperaturen heerlijk, niet voor iedereen is de aankomende lente even leuk. Er komt namelijk ook weer hooikoorts aan!

Lente = hooikoorts

Zoals ik al zei, de lente (en zomer) is niet voor iedereen een pretje! De lente betekent namelijk dat er weer pollen in de lucht gaan rondzweven, waardoor veel mensen (waaronder ik) last krijgen van hooikoorts. Gelukkig heb ik tot nu nog niet zo enorm veel last van hooikoorts, maar in de loop der jaren krijg ik helaas wel steeds meer last. Ik hoop heel erg dat het dit jaar niet nog erger wordt, aangezien ik al genoeg allergieën heb!

Allergietest

Ik weet het nog als de dag van gisteren… Zo’n 10 jaar geleden moest ik naar de dokter om een allergietest te doen, omdat ik vaak allergisch reageerde. Er werd voor 12 categorieën getest, denk hierbij aan dieren, pollen, bomen en huisstofmijt. Uit de test bleek dat ik van de 12 punten voor 11 allergisch was! Ik was als enige niet allergisch voor honden, maar helaas ben ik hier uiteindelijk toch wel allergisch geworden. Ook heb ik tegenwoordig erg veel last van huisstofmijt en stof. Hierdoor gebruik ik regelmatig medicatie zoals neusspray, een puf en tabletten, zodat ik niet teveel last krijg van benauwdheid. Van pollen had ik nooit zoveel last, tot zo’n 2 jaar terug. Toen begon ik steeds vaker te niesen in de zomer, dit werd alleen minder door het gebruik van neusspray. Helaas kan ik nu wel stellen dat ik hooikoorts heb.

Last van hooikoorts

Er zijn ook mensen die zo’n erge hooikoorts hebben, dat zij op sommige dagen niet eens naar buiten kunnen!  Maar wat nou als dan je medicatie op is? En je kunt niet naar buiten? Voor deze mensen zou het handig zijn als zij online medicijnen bestellen! Zo hoef je niet het huis uit en wordt de medicatie gewoon aan huis geleverd. Ik denk dat dit een goede oplossing is voor de mensen die te maken hebben met allergieën. Ik ga het ook zeker onthouden voor in de toekomst, mocht mijn hooikoorts te heftig worden.

Heb jij last van allergieën? Leave it in the comments!

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking

8 Comment

  1. Hooikoorts lijkt mij erg vervelend, mijn vriend heeft er ook last van. Ik moet het even afkloppen maar volgens mij ben ik nergens allergisch voor x

  2. ik heb hooikoorts. En ben allergisch voor: ui, prei, appel, knoflook en nog meer dingen die ik nog moet achterhalen. Toch maar eens dat huisarts bezoekje inplannen

  3. Verschikkelijk is het!
    Ik heb zef last van alle dieren, pollen en stof 🙁 Ben dus het hele jaar zoet *zucht*

    Ik gebruik zelf Levocitrizine omdat dit voor mij echt top werkt en het volledig vergoed wordt 🙂 Al is er voor nood bij de gewone drogist of buurtsuper hier altijd wel een noodoplossing van citrizine.

    Het blijft vooral in de lente en zomer heeeeeeel erg vervelend 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *