About me How to... Tips & Tricks

How to survive the winter?

Het wordt steeds kouder en kouder. En al heeft het (bijna) nog niet gesneeuwd, het wordt nu toch wel echt duidelijk: de winter is aangebroken. Zelf ben ik nooit zo’n fan van de winter, ik heb vooral een hekel aan de vreselijke kou. Daarom schrijf ik in deze blog hoe ik altijd de winter door kom. Lees je mee?

Warm aankleden
Op een doordeweekse dag fiets ik meestal 20 kilometer: 10 kilometer naar school en 10 kilometer naar huis. Vooral in de ochtend is het altijd onwijs koud, daarom kleed ik mijzelf dik aan op de fiets. Ik trek allereerst mijn Uggs  (zonder Uggs worden mijn voeten echt nooit warm) en mijn dikke winterjas aan. Binnenin mijn jas zit een nep schapenvachtje, wat de jas lekker warm maakt. Ook trek ik handschoenen aan, ik doe een sjaal om en ik zet een muts op. Op deze manier houd ik het nog wel aardig vol op de fiets. Sinds kort heb ik een nieuwe muts, die heel warm is en die niet kriebelt als je hem lang op je hoofd zet. De muts heeft een dikke stof, dus daarmee heb ik het zeker niet koud. Mijn muts komt van de site www.polywolves.nl. Dit is een vrij nieuwe site, ontworpen door Jesse Huisman, zelfstandig ondernemer. Hij werkt als web- en graphics designer en hij kreeg het idee om kleding te laten maken met zijn ontwerpen. Dit idee is uitgegroeid tot een volledig kledingmerk: PolyWolves. Neem zeker even een kijkje op de site voor andere toffe items!

Lipverzorging
In de winter zijn mijn lippen vaak droog en gebarsten. Hierom zijn de Lipscrub van Etos en de Labello mijn vrienden deze winter. Meestal gebruik ik eerst een beetje lipscrub om de velletjes weg te scrubben. Daarna smeer ik een laagje Labello op mijn lippen, waardoor mijn lippen weer zacht zijn.

Voeten warm houden
Zoals ik al schreef, mijn voeten worden niet snel warm. Normaal gesproken trek ik dikke sokken aan, maar met mijn nieuwe sloffen zijn mijn voeten echt altijd warm. Mijn sloffen komen van de webshop www.sneapers.com, een webshop die heel originele sloffen verkoopt.

De sloffen worden al geleverd in een vrij mooie doos, wat al een stuk van de kwaliteit van Sneapers aan geeft. De sloffen zien er wat komisch uit, omdat het een beetje lijkt op een echte schoen (maar dan wat groter).

Met deze sloffen blijven mijn voeten eindelijk goed warm, dus ik draag ze een hoop. Voor iedereen die nog meer last heeft van koude voeten, zou ik zeker deze sloffen van Sneapers aanraden!

Huidverzorging
Ook je huid heeft wel wat extra verzorging nodig in de winter. Elk jaar verliest je huid 1% aan collageen. Een boost geven aan de lichaamseigen collageenproductie en het tekort aanvullen is zeker mogelijk. Met een spoon full of beauty van YANA krijg je weer een stralende huid. Ik heb een serum van 15 ml uitgetest en ik zag zeker dat ik een kleine boost had gekregen. Helaas heb ik niet de volledige boost gekregen, die krijg je als je dit een maand lang dagelijks doet. De ingrediënten zorgen er voor dat je binnen 30 dagen 42% afnamen van poriëngrootte hebt, 63% minder rimpels (al heb ik die zelf nog niet) en een verbetering van 37% van de huidstructuur. YANA is voor elk huidtype te gebruiken. Zeker eens de moeite waard om dit te testen!

Warmte creëeren
In de winter drink ik ook een hoop groene thee. Allereerst is groene thee al gezond en goed voor je weerstand, dus dat kan geen kwaad. Daarnaast is het ook gewoon lekker warm, waardoor je van binnen een beetje opwarmt. Als ik thuis kom na een koude fietstocht, is het heerlijk om onder een dekentje te kruipen met een warme kop thee. Dan heb ik het zo weer warm! Om helemaal in de wintersfeer te komen, drink ik maar al te graag uit mijn Rudolph mok van Coolgift. Zijn neus kleurt rood als je hete vloeistof in de beker schenkt. Meer over Rudolph en andere leuke gadgets van Coolgift lees je hier.

Hoe overleef jij de winter? Leave it in the comments!

Liefs.

6 Comment

  1. Super deze tips! Ik overleef de winter alleen toch niet ben ik bang?Jepp een echte koukleum hier. 100% wie wiler een handtekening?

  2. Fiets jij 20 km per dag??? Ik fiets 42 km per dag. Dat is iets meer… Maar je moet het zo maar zien, heo kouder het is hoe mooier de zonsopgang!! 😉 ( En minder kans op regen, en ijsvrij =) )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *