Uncategorized

Ice cream rolls: je eigen ijs maken!

Afgelopen weekend was het heerlijk weer. Met warm weer heb ik altijd onwijs veel zin in ijs, maar wat is er nu lekkerder dan je eigen ijs maken? Toevallig kan dat met een ice roll grill, dus wilde ik deze maar al te graag testen. In deze blog maak ik vier soorten ijs!

Mini Rolling Ice Grill

De Mini Rolling Ice Grill van MegaGadgets maakt het mogelijk om zelf je eigen rolling ice cream. Met een ijs gril kun je in de keuken of aan tafel eenvoudig je eigen roomijs bereiden. Hiervoor heb je nodig:

– ½ zakje Vanillesuiker of enkele vanilledruppels
– Volle melk, 125ml
– Opklopbare slagroom, 125ml
– Witte basterdsuiker, 75gr
– 2 Eieren (optioneel)
– Versiering

De voorbereiding

Eerst zet je de grill voor minimaal 24 uur in de vriezer. Het mengsel voor het ijs kun je in een aantal simpele stappen maken:
1. Klop in een kom de slagroom met een mixer half stijf.
2. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt).
3. Klop in een andere kom de eierdooiers met 75gr witte basterdsuiker met een mixer tot een dikke, bleekgele crème.
4. Voeg een half zakje vanillesuiker toe of enkele vanilledruppels.
5. Schenk geleidelijk, al kloppend, de melk bij het dooiermengsel. Schep de lobbige slagroom erdoor en roer tot er een homogeen mengsel ontstaat.
6. Koel de room tenminste enkele uren in de koelkast.

Zelf heb ik ervoor gekozen om geen ei te gebruiken in mijn mengsel, omdat ik het niet een heel fijn idee vindt om ei in mijn ijs te hebben. Zonder ei werkt het ook prima!

Je eigen ijs maken

Nadat je het mengsel enkele uren hebt laten koelen, kun je de grill uit de vriezer halen. Eerst leg je je ingrediënten op de plaat, daarna giet je het mengsel op de plaat.

Hierna zorg je ervoor dat je ingrediënten gemalen worden, door middel van de spatels.

Als de ingrediënten kleiner gemalen zijn, spreid je het mengsel uit. Wacht dan een paar minuten, tot het ijsmengsel hard is waarna je het van de plaat afschraapt.

Het resultaat

Helaas ben ik niet goed genoeg om mijn eigen rolletjes te maken, dat vergt nog wel wat oefening. Maar, het ijs is heerlijk! Allereerst heb ik ijs met aardbeien en aardbeienjam gemaakt.

Hierna heb ik stroopwafelijs met caramel gemaakt. Dit deed me erg denken aan een McFlurry stroopwafel, mijn favoriete ijsje.

Hiera heb ik oreo ijs met witte chocola gemaakt. Bij het maken van dit ijs, ging het een stukje moeizamer. Dit kwam mede doordat de vriezer waar de ijsgrill in had gelegen niet koud was geworden en omdat het buiten 30 graden was. Hierom heb ik het oreo ijs maar even in de vriezer gezet, zodat het 10 minuten later alsnog heerlijk is was.

Tot slot heb ik nog tony’s caramel zeezout met caramelsaus gemaakt. Helaas was de ijsgrill toen echt te warm, waardoor het mengsel geen ijs meer wilde worden. Daarom heb ik het mengsel een paar uur in de vriezer gezet, waarna het alsnog erg lekker smaakte!

Welke smaak is jouw favoriet? En zou je het leuk vinden om zelf je ijs te maken? Leave it in the comments!

Liefs.

12 Comment

  1. Oh dat ziet er allemaal weer erg lekker uit. Vooral die met de chocola 🙈
    Wij hebben ooit twee ijsmakers gehad. Dat waren van die ronde gevallen die je ook in de vriezer moest plaatsen. Het ijs was altijd een drama. Toen het met het tweede apparaat ook zo’n flop werd zijn we er mee gestopt en kopen sindsdien gewoon ons ijs haha. Dat van jou ziet er overigens heel anders uit.

  2. yummie dit ziet er lekker uit zeg! En wat grappig dat je dan dus ijs maakt met een koude plaat. Ik ben nu wel benieuwd hoe die ijsrolletjes eruit zouden zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *