About me Interior

Interieur inspo: hoe wil ik mijn huis inrichten?

In april 2019 heb ik alweer 5 jaar een relatie met mijn vriend. Nu wij zo lang samen zijn, ga ik steeds meer kijken naar interieur inspo, want: hoe wil ik mijn huis later gaan inrichten? In deze blog zal ik jullie daar iets meer over vertellen en laten zien.

Samenwonen

Ik zou nu al erg graag op mijzelf gaan wonen, maar helaas moet ik eerst nog zo’n drie jaar studeren. Toch wil ik alvast wat inspiratie opdoen voor mijn toekomstige huis, want daar kun je nooit vroeg genoeg mee beginnen! Momenteel woon ik in een huis met een licht interieur, dat wil ik dus zeker doorzetten naar mijn eigen huis. Deze inrichting geeft veel licht en ruimte in huis, maar zorgt er ook voor dat je leuke contrasten aan kunt brengen in huis. Zo lijkt mij het bijvoorbeeld heel leuk om wat houten details aan te brengen in huis.

Houten details

Een jaar of drie geleden ben ik met mijn gezin verhuisd naar een nieuw huis. Hiervoor woonde ik in een huis met een best andere inrichting, hier hadden wij namelijk heel veel hout! Na een aantal jaar een houten interieur gehad te hebben, besloten mijn vader en moeder om een groot deel van het hout wit te verven, zodat het interieur ruimer leek. Maar we hadden nog altijd wat houten details in het huis. In deze blogpost zal ik wat voorbeelden van een Online houthandel gebruiken, om wat meer over hout te vertellen.

Hout in huis

Een compleet houten interieur zou ik niet willen, de kleuren van (veel soorten) hout zorgen er namelijk voor dat het lijkt dat je een minder ruim interieur hebt. Hierom zou ik sneller gaan voor een lichtere kleur hout als ik best wat hout in mijn interieur wil, zodat mijn inrichting nog steeds ruim lijkt. Ideaal hiervoor is populieren multiplex, omdat dit een lichtere kleur hout is. Ook is dit soort hout goed geschikt om te verven, want de platen zijn direct klaar voor de ‘eindverflaag’. Hier kun je dus vanalles mee!

Een tintje donkerder

Aan de andere kant vindt ik wat donkerder hout in huis ook wel heel gaaf, omdat dit juist veel contrast in je inrichting geeft. Een van mijn favoriete voorbeelden hiervan is onderstaande foto, al zou ik wel voor een ander soort tapijt gaan. Door de witte muren valt het houten tv-meubel goed op en zorgt het voor een wat rauwere inrichting. I love it!

Variatie in je interieur

Wil je nou wat variatie in je interieur? Dan kun je uiteraard altijd het hout (een paar keer) gaan verven, zoals mijn ouders ook deden in ons vorige huis. Wel moet je hiervoor het geschikte soort hout hebben, want niet alle soorten hout kunnen zomaar geverfd worden. De gegronde variant van 40 mm multiplex is ideaal om te bewerken. Zo heb je toch nog een beetje hout in huis! Zelf zou ik het hout niet snel verven, want ik vind hout al mooi genoeg van zichzelf.

Houd jij van hout in je interieur? Leave it in the comments!

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking, maar bevat wel mijn eerlijke mening over het desbetreffende bedrijf en/of product.

 

9 Comment

  1. Wij hebben een volledige kast laten maken in de lengte van ons huis in hout, en ook de gevel is bezet met Paddouck-hout! Laat ons zeggen dat we grote fan zijn van hout

  2. Supermooie inspiratiebeelden! Ik woon nu een halfjaar alleen, en ben heel blij met mijn interieur, maar soms vind ik het iets te “perfect”. Ik zou graag wat ruwere details toevoegen =)

  3. Ik hou van hout in het huis. Brengt warmte en een beetje van buiten naar binnen. Plantjes erbij en je hebt zo een mooie combinatie.

  4. Ik hou van hout, geeft zo’n warmte en gezelligheid.
    Daarnaast kies ik voor de lichte kleuren, pasteltinten vind ik heel fijn.
    En een tikkeltje roos 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *