Info

iPhone 6S VS iPhone X

Het zal vast niemand ontgaan zijn: de lancering van de iPhone X. Sinds drie dagen is de iPhone X te koop bij KPN vanaf 1060 euro. Momenteel heb ik zelf een iPhone 6S waar ik erg tevreden over ben. Maar is de iPhone X de moeite waard om over te stappen? In deze blog ga ik de twee iPhones met elkaar vergelijken.

Een tijdje terug vond je op mijn blog een blog over mijn nieuwe refurbished iPhone 6S. Deze is allang weer verleden tijd, want Apple heeft weer een aantal nieuwe iPhones uitgebracht. Over de iPhone X is veel commotie geweest. De prijs was toch wel een van de dingen die erg opvallend was ten opzichte van zijn voorgangers. Toch heeft de iPhone X wel een hoop vernieuwingen zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de telefoon. Vooral als je de iPhone X vergelijkt met de iPhone 6S. Hierbij vind je een overzicht waarin de telefoons van elkaar verschillen.

iPhone X in twee kleuren

De verschillen aan de iPhone X aan de buitenkant:

 1. De nieuwe iPhone is een stukje groter dan de iPhone 6S, iets waar ik wel van houd. De iPhone 6S is 138,3 bij 67,1 mm en de iPhone X is 143,6 mm bij 70,9 mm.
 2. De iPhone is weer dikker dan de iPhone 6S. Opvallend wat mij betreft, aangezien iPhones normaal per model een stukje dunner worden. Het verschil is wel minimaal: de iPhone 6S is 7,1 mm en de iPhone X is 7,7 mm.
 3. De nieuwe telefoon is door zijn grotere formaat een stukje zwaarder. In plaats van 143 gram (iPhone 6S), is deze iPhone 174 gram.
 4. De iPhone X heeft een Edge-to-Edge OLED-beeldscherm, waardoor het beeldscherm uiteindelijk een stuk groter is dan de iPhone 6S.
 5. De achterkant van de iPhone is gemaakt van glas. Dit staat een stuk luxer en mooier, maar ik vind dit wel een beetje eng. Als je je telefoon maar één keer laat vallen, zal de achterkant al snel kapot gaan. Dat zal een hoop extra kosten met zich meebrengen. Hierdoor zul je echt heel voorzichtig moeten zijn met je telefoon.
 6. De homeknop is verdwenen, omdat er geen plek meer voor is. Zelf gaat mijn voorkeur toch uit naar een homeknop, dus de iPhone 6S heeft daar weer een streepje voor.
 7. Draadloos opladen wordt mogelijk vanaf volgend jaar, wat niet mogelijk is met de iPhone 6S. Lijkt mij wel ideaal!
 8. De iPhone 6S is verkrijgbaar in goud, rosé goud, zilver en Space Grey. De iPhone X is alleen verkrijgbaar in Space Grey en Zilver. Ik vind het jammer dat Apple aan de ene kant zo uitbreid qua specificaties, maar de kleuren juist weer beperkt. Ik ben erg benieuwd hoe de nieuwe iPhone er in het rosé goud uit zou zien. Vast heel mooi!
 9. De iPhone X heeft Apple Airpods. Zelf vind ik dit heel onhandig, ik heb liever gewoon de oortjes die bij mijn iPhone 6S passen. Wel heeft de iPhone X de functie ‘zoek mijn Airpods’, waardoor je je oordopjes makkelijker kunt terugvinden
 10. De resolutie gaat bij de iPhone X enorm omhoog. De iPhone 6S heeft slechts 1334×750 pixels, terwijl de iPhone X 2436×1125 pixels heeft. Het beeld wat op de telefoon te zien is, wordt hiermee dus een heel stuk sterker.

Verschillen aan de binnenkant:

 1. Dit was een van de meest besproken aanpassingen van Apple. De iPhone X maakt gebruik van Face-ID, in plaats van de gebruikelijke Touch-ID. Dit zou volgens Apple de meest veilige manier zijn om de telefoon te ontgrendelen. Ik heb er alleen mijn twijfels bij of het de meest handige manier is. Stel je ligt in bed in het donker en je wilt je telefoon ontgrendelen? Stel je bent gevallen en hebt een wond op je gezicht? Herkent je iPhone je dan nog?
 2. De iPhone X heeft net als mijn telefoon 12 megapixels. De nieuwe iPhone heeft alleen een dubbele megapixelcamera die verticaal op de iPhone is geplaatst. De camera is lichtgevoeliger en maakt dus mooiere en scherpere foto’s. Ook worden trillingen tijdens het fotograferen door de iPhone opgevangen.
 3. De frontcamera gaat er flink op vooruit. In plaats van 5 megapixels bij de iPhone 6S, heeft de iPhone X 7 megapixels. Daarnaast is de frontcamera ook een TrueDepth-camera, waardoor je selfies er enorm op vooruit gaan.
 4. De iPhone 6S gaat van 16 GB tot 124 GB. De nieuwste iPhone is alleen verkrijgbaar in 64 GB of 256 GB. Waarom? Voor sommige mensen is 32 GB al genoeg. Voor anderen is 64 GB net te weinig. Waarom moet je dan meteen kiezen voor een veel duurdere versie?
 5. Animoji’s zijn helemaal nieuw bij de iPhone X. Met behulp van Face-ID kun je emoji’s nu tot leven brengen. Dat lijkt me een heel leuke functie!

De iPhone X heeft zowel zijn voor- als zijn nadelen. Bij KPN kun je een compleet overzicht vinden over nieuwigheden van de telefoon ten opzichte van zijn voorgangers. Ik zou graag overstappen naar de nieuwste iPhone, vooral vanwege zijn extreem goede camerafunctie. Als blogger en Instagrammer komt dit heel goed van pas. Helaas heb ik niet genoeg geld voor zo’n dure iPhone, dus een werkelijke overstap zal er niet in zitten. Wie weet in de toekomst!

Wat vind jij van de iPhone X? Zou jij hem (willen) kopen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met KPN.

8 Comment

 1. Misschien ben ik een van de weinigen die “deze lancering” wel is ontgaan. Ik vind een telefoon van 1060 euro namelijk veel te duur. En het valt mij op dat we steeds duurdere telefoons aanschaffen alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Geen IphoneX voor mij.

 2. Ik heb nog nooit een iphone gehad dus ben er wel erg benieuwd naar. Alleen deze variant vind ik het ongelooflijk duur! Zoiets zou ik nooit uitgeven voor een telefoon.

 3. Lijkt me wel een serieuze upgrade als je bij iPhone wil blijven! Ik ben er een paar jaar geleden van afgestapt omdat ik gerealiseerd heb dat Android zeker even goede toestellen heeft voor een stuk minder van de prijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *