Beauty Review / Test

Journey of Beauty: Discover the world with Etos

De wereld heeft veel verschillende culturen, waarvan we er veel waarschijnlijk nooit zullen leren kennen. Toch is het mogelijk om de wereld een beetje te leren, door de nieuwe lijn Journey of Beauty van de Etos eens te gebruiken. In deze blog test ik vier producten uit deze lijn!

Journey of Beauty

Geïnspireerd op de schoonheidsrituelen uit Afrika, Nepal, Nieuw Zeeland en Hawaï, introduceert Etos Journey of beauty. Een nieuwe wellness-lijn gemaakt van hoogwaardige ingrediënten die hun oorsprong vinden in deze landen. Bij de Journey of Beauty vind je de lijnen White Tea & Rice, Manuca Honey & Beeswax, Marula Oil & Baobas en Guava & Pineapple. Uit deze lijnen heb ik een Shower Oil, een Shower Scrub, een Shower Cream en een Body Lotion ontvangen.

New Zealand: Manuca Honey & Beeswax

We beginnen de reis in Nieuw-Zeeland. In Nieuw-Zeeland draait alles om de natuur. De Maori (de oorspronkelijke bewoners van het eiland) eren de natuurwezens en natuurelementen dan ook nog volop. De spreuk ‘Tihei mauri ora’ (letterlijk ‘nies van het leven’) komt uit de karakia (ritueel gezangen vol prachtige metaforen) en wordt gebruikt als bede voor een heerlijke dag of als welkom. De producten uit de New Zealand Manuca honey & Beeswax lijn zijn verrijkt met bijenwas en manuka honing en hebben een zeer verzachtende en intensief voedende werking op de huid. Van deze lijn mocht ik de Shower Scrub proberen. Dit product ruikt vrij basic, vooral de honing en bijenwas zijn goed te ruiken.

Journey of Beauty product

In de scrub zitten kleine gele stukjes, waarmee je je huid kunt scrubben. Hiermee kun je dode huidcellen op milde wijze verwijderen, zodat je een zachte huid krijgt!

Journey of Beauty product

Africa: Marula Oil & Baobab

Dan gaan we naar Afrika. De baobab boom – ook wel bekend als de tree of life – heeft in de Afrikaanse cultuur een belangrijke spirituele betekenis en staat symbool voor kracht, schoonheid en vruchtbaarheid. Niet alleenm vanwege zijn vitamine C-rijke vrucht; maar vooral door zijn enorme omvang, levensduur (vele zijn al meer dan duizend jaar oud) en kracht om zelfs in de droogste gebieden gigantisch veel water op te slaan. Essentieel voor de dieren en inheemse stammen. Uit de zaden van de vrucht komt weer een rijke olie, ideaal voor de verzorging van je huid. De belangrijkste ingrediënten in de Afrika-lijn zijn baobab en marula olie. Deze oliën staan bekend om hun weldadige en voedende werking op de huid, voor een zachte en verzorgde huid. Uit deze lijn mocht ik de Shower Cream testen, die een heerlijke warmzoete geur heeft. Een heerlijk product wat een zacht en verzorgend gevoel achterlaat.

Journey of Beauty product

Nepal: White Tea & Rice

Dan gaan we naar Nepal. Namasté: ‘Ik buig me voor het goddelijke in jou’, dat is wat namasté betekent. Het is een Hindoeïstisch gebaar dat in verschillende Aziatische landen. waaronder in Nepal, wordt gebruikt om te groeten en respect te tonen. De key ingrediënten in deze lijn zijn Nepalese witte thee en rijst. Ze worden geroemd om hun vitaliserende eigenschappen. Producten verrijkt met deze ingrediënten dragen bij aan het behoud vvan een gezonde huidconditie. De zacht zoete geur heeft een kalmerend effect. Van deze lijn mocht ik de Shower Oil gebruiken. Dit is een perfecte toevoeging op je douchebeurt. Ik smeer de olie graag op mijn lichaam aan het einde van mijn douchebeurt, zodat ik een zachte huid krijg!

Journey of Beauty product

Hawaii: Guava & Pineapple

We eindigen de reis in Hawaii. Aloha staat hier bekend als groet, een vaarwel en een manier om liefde te uiten, maar het is ook een way of life. Letterlijk betekent het ‘het vreugdevol delen van het leven’. Meer dan duizend jaar geleden kwamen Polynesische reizigers aan op deze eilandengroep en namen daarmee ook hun ‘aloha spirit’ van liefde, vrede, goedaardigheid en compassie mee. Een levenswijze die nu, nog altijd, kenmerkend is voor de Hawaiiaanse cultuur.  In deze lijn zitten de guave en ananas, twee zoetsappige vruchten boordevol vitamine C. De heerlijk verfrissende producten zijn daarnaast verrijkt met provitamine B5 en E en geven je een energieke boost. Van deze lijn mocht ik de Body Lotion proberen, een lotion met een zoete en exotische geur. De bodylotion zorgt voor intensieve hydratie, wat ik zeker kan gebruiken in deze koude winterdagen!

Journey of Beauty product

De Journey of Beauty is zeker een van mijn favoriete lijnen van de Etos. De verschillende lijnen nemen je mee naar mooie landen met elk hun eigen cultuur, zo leer je toch nog een stukje van de wereld kennen!

Zou jij de Journey of Beauty producten willen testen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

9 Comment

  1. This has been a delightful and inspiring blog site. Through Grace Table I have discovered beautiful people with wisdom for my heart and soul. Thank you! God bless you in your journey with Him!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *