Uncategorized

Jouwbox: september editie

Je wilt gezonder leven, maar in de supermarkt en in de drogist is het moeilijk te begrijpen wat nou goed voor je is. Herkenbaar? Lees dan zeker even deze blog waarin ik de Jouwbox met door Ralph Moorman uitgekozen verantwoorde producten test!

Wat is nou goed voor me?

Deze vraag gaat maar al te vaak door mijn hoofd als ik in de supermarkt of drogist sta. Zo zie je bijvoorbeeld een siroop staan met de teskt: “0% suiker toegevoegd!” Dat klinkt als een gezonde keuze! Maar als je de ingrediëntenlijst van de siroop bekijkt, kom je het woord “zoetstof” tegen. Zo is aspertaan een veelgebruikte zoetstof in bijvoorbeeld Cola Light. Maar of dit nou een betere keuze is…? Mogelijke bijwerkingen aspertaan zijn onder andere: hersenschade, overgewicht/obesitas, chronische vermoeidheid en diabetes. In een hoge dosis kan aspertaan zelfs kankerverwekkend zijn. Dus zo verantwoord is dit product helemaal niet! Maar wat is dan wel goed voor je? Ralph Moorman heeft als antwoord op deze vraag een aantal producten uitgezocht die wél goed voor je zijn!

De JouwBox

Om de juiste producten uit te kiezen is het lastig om de ingrediëntenlijst te ontcijferen als je hier geen achtergrond in hebt. Daarom krijgt Ralph Moorman vaak de vraag of ik even kan meekijken vanuit mijn biochemische kennis als Levensmiddelentechnoloog. Om het allemaal een stuk makkelijker te maken heeft hij de Ralph Moorman Favourites bedacht. In deze box zitten zijn favoriete producten die helemaal voldoen aan zijn strenge criteria. In de Jouwbox van september zitten 10 producten met een totaalwaarde van €140, maar hier kun je de box voor slechts €39 aanschaffen.

Rosalpina – Eye Balm

Laten we beginnen met een van mijn favorieten: de Eye Balm! In de vorige box zat al een Rosalpina shampoo die ik met veel plezier heb gebruikt, dus ik was meteen heel benieuwd naar deze Eye Balm. De Eye Balm is een intensieve behandeling die wallen onder de ogen en gezwollen ogen bestrijdt. De balsem vermindert wallen, voorkomt expressie rimpels en zorgt voor verzachting. De Eye Balm is ook zeer geschikt voor gevoelige en gestreste huid, dus iedereen kan deze balsem gebruiken!

Bee Honest cosmetics – Hair & Body Wash

Deze hair & body wash voor baby’s is ook uitermate geschikt voor volwassenen. Dit product bevat onder andere biologische honing en biologische calendula, wat zorgt voor een heerlijke geur!

Mattisson – Absolute Visolie

Het is moeilijk om voldoende Omega 3 binnen te krijgen, vooral voor mensen als ik die geen vis lusten. Visolie is dus voor mij een onmisbaar supplement! Deze visolie wordt gemaakt van ansjovis die erg zuiver is en vrij van metalen. Ook is de olie vrij van oxidatie, zodat we alleen de goede stoffen binnenkrijgen! De pillen zijn wel vrij groot, maar met een beetje yoghurt of kwark krijg je de pillen zo naar binnen!

Royal Green – Kokosolie

Deze 100% koudgeperste en gecertificeerde biologische kokosolie is onder andere ideaal als kookolie, verzorging van de huid of als een voedend haarmasker. Dit is een heel pure variant, onder andere omdat hij onverhit is. Dit kan je zien doordat deze kokosolie in tegenstelling tot veel andere soorten geen bruin laagje achterlaat tijdens het bakken in de pan.

Upton’s Naturals – Original Jackfruit

Wat is dit dan weer?! Jackfruit, ik had er nog nooit van gehoord. Het ziet er uit als een soort gekke mix tussen vlees en fruit, dus op het eerste oog is het nou niet bepaald aantrekkelijk. Maar Jackfruit is dus een vleesvervanger op basis van fruit. Deze fruitsoort is dus 100% vegan en glutenvrij. De vlezige structuur van Jackfruit absobeert veel smaak en is zeer geschikt om te kruiden of te marineren. Ook is Jackfruit laag in koolhydraten en vet en zit vol vezels. In de box zit ook nog een recept met Jackfruit, wat ik zeker nog eens wil uitproberen!

Bite & Smile – Lemon Ginger

Deze 100% biologische snack is gemaakt op basis van fruit en groente. Zo zit er minimaal 10% groente in, geen geraffineerde suikers, zonder kunstmatige toevoegingen en de snack is rijk aan vezels. Je moet wel iets wennen aan de smaak, maar eigenlijk is deze snack best lekker! Vooral als je bedenkt dat dit helemaal verantwoord is!

Bluem – Tandpasta & tandenborstel

In deze tandpasta zit zuurstof wat wordt ingezet bij wondgenezing en ‘slechte’ bacteriën. Deze tandpasta helpt je gezondheid op pijl te houden en helpt om gaatjes te voorkomen. Samen met de ultra zachte tandenborstel bescherm je de weefsels in je mond. Hierbij raadt Jouwbox ook aan om tweemaal per dag minimaal twee minuten je tanden te poetsen voor een gezonde mond.

Squalan – Moisterizer

Deze Moisterizer in travel size met krachtige anti-agingolie verbetert de vochtbalans en de huid en vermindert rimpels en fijne lijntjes. Zelf heb ik dit nog niet nodig, maar als je al wat fijne lijntjes en rimpels hebt, is dit product natuurlijk erg interessant. Het ene ingrediënt van het serum is 100% plantaardig en is identiek aan een stof die van nature in de huid voorkomt en die met de jaren afneemt. Het andere ingrediënt, een plantaardige olie, houdt het vocht 24 uur in de huis vast en hydrateert de huid. Deze moisterizer heeft ook de International Allergy Award 2018 gewonnen, wat aangeeft dat dit serum uitermate geschikt is voor de gevoelige en snel geïrriteerde huid.

Betterfoods Tee-Fee – Natuurlijke kinderthee

De hele Jouwbox rook al heerlijk toen ik hem open deed, door deze natuurlijke kinderthee. Uiteraard is deze thee ook geschikt voor volwassenen, want wat smaakt deze heerlijk! In deze thee zitten bio-stevia bladeren wat zorgt voor een natuurlijke zoetheid. Dit is dus veel verantwoorder dan de bewerkte stevia, aangezien de stevia bladeren in de thee 100% onbewerkt zijn. De stevia bladeren zorgen voor een zoete smaak, waardoor je zeker geen suiker aan je thee hoeft toe te voegen.

Mudmasky – Morning Boost Mask

Last but not least, dit masker van Mudmasky. Dit masker is ideaal voor als je eens haast hebt. De antioxidanten worden door je huid binnen 30 seconden voor het grootste gedeelte opgenomen. Deze zorgen ervoor dat je huid beter ebschermd wordt gedurende de dag tegen externe factoren zoals smog en schadelijke Uv-straling. Ideaal!

Heb jij al wel eens van de Jouwbox gehoord? Leave it in the comments! Wil je nog meer informatie over de Jouwbox? Kijk dan deze video!

Liefs.

10 Comment

  1. Wat ik me nu afvroeg? Zitten er dan eiwitten in dat jackfruit? Want in fruit zit dat toch amper (koolhydraten dan normaal gezien weer wel heel veel.) Daraom dat het soms zo moeilijk is om echte vleesvervangers te vinden. Vlees en vis is bijna puur eiwit en ik en moet ik door mijn gezondheid nu jammer genoeg wel eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *