About me My Favourites

Het leukste aan kerst: kerstfilms kijken!

Het is bijna zover, kerst komt steeds dichterbij. Dat betekent ook dat het bijna kerstvakantie is. En wat is er nou leuker dan een aantal kerstfilms te kijken in de kerstvakantie? Precies! In deze blog heb ik het over mijn vijf favoriete kerstfilms.

Kerstfilms kijken

In de kerstvakantie kun je mij als volgt voorstellen: in een comfy pak, achter de tv of mijn laptop, met een dekentje en een kop warme thee. Dit kun je ideaal als je bij KPN aangesloten zit. Je kunt hier onder andere live pauzeren en online tv kijken. Hieronder mijn lijstje met mijn vijf favoriete kerstfilms, die jullie zeker moeten zien!

Home Alone 1&2

Oké, ik weet dat dit een heel cliché film is. En iedereen heeft deze delen waarschijnlijk al meerdere keren gezien. Toch behoort Home Alone 1 & 2 op mijn lijstje van mijn favoriete kerstfilms. Home Alone gaat over een klein jongetje, Kevin, dat in beide delen alleen thuisblijft of verdwaald. Een stel inbrekers denkt in deel 1 dat er niemand thuis is, dus besluiten ze in te breken. In deel 2 komen ze elkaar weer tegen. Kevin maakt het de inbrekers alleen heel moeilijk door allerlei vallen neer te zetten. Kevin blijft heb de baas. En hoe Marv toch telkens in alle vallen trapt… Ik blijf er om lachen! Home Alone is wat mij betreft een hilarische film die voor heel het gezin geschikt is! Ook komen alle delen rond kerst op tv, dus Home Alone valt niet te missen!

The Night Before Christmas

Drie vrienden die elkaar kennen uit elkaars jeugd komen elke kerstavond bij elkaar om feest te vieren. De drie zijn in de film al wat ouder geworden. Na 14 jaar besluiten ze daarom om deze traditie te stoppen. Daarom gaan ze voor de laatste keer op zoek naar het beste feest in de stad. Vervolgens nemen ze drugs om wat meer in de feeststemming te komen. Dit loopt natuurlijk uit op een hoop gekkigheid. The Night Before Christmas doet me erg denken aan Hangover, maar dan in een kerstjasje. Een geweldige comedy dus!

A Christmas Prince

A Christmas Prince is een van de nieuwste films die Netflix heeft uitgebracht. Het is een enorm cheesy, cliché en romantische film. But I love it! De film gaat over journaliste Amber Moore die naar Andovië vertrekt. Hier wil ze meer informatie over prins Richard vinden, de troonopvolger van Andovië. Er gaan namelijk geruchten dat hij niet de troonopvolger wil zijn. Uiteindelijk raakt Amber verliefd op Richard, maar ze doet iets heel stoms. De neef van Richard wordt  troonopvolger en het sprookje tussen Richard en Amber is over. Spoiler alert: natuurlijk eindigt deze film in een romantische scène tussen Richard en Amber. Het einde was nogal voorspelbaar, net zoals bij elke andere cliché romantische film. Maar ik vond het heerlijk om bij deze film even helemaal weg te dromen!

I’ll be home for Christmas

I’ll be home for Christmas is ook weer een ideale film voor heel het gezin! Jackie, assistent-officier van justitie, moet een moeilijke zaak afronden voor kerst. Jackie heeft altijd graag alles op een rijtje, maar dat lukt niet meer als haar vader plotseling langskomt. Jackies 8-jarige dochtertje Gracie vindt het maar al te leuk dat hij terugkomt. De rest van het dorp vindt het ook leuk dat hij er weer is, onder andere Mike. Mike en Jackie kunnen elkaar alleen niet uitstaan bij hun eerste ontmoeting. Maar dit verandert vrij snel in een romance tussen de twee. Ik ben dol op dit soort romantische feel good films. I’ll be home for Christmas mag dus ook zeker niet op mijn lijstje ontbreken!

kerstfilm I'll be home for Christmas

Pak van mijn Hart

Tot slot nog een Nederlandse film die niet mag ontbreken op mijn lijstje. Een Amerikaans cola bedrijf wil santaman naar Nederland halen, zodat zij hun cola beter kunnen promoten. Julia, de nieuwe stagiaire, moet ervoor zorgen dat dit succesvol verloopt. Hiervoor organiseert zij een aantal audities, samen met Niek en Tom. Uiteindelijk loopt dit uit tot een romance tussen Julia en Tom. De spelers die in deze film spelen behoren tot mijn favoriete Nederlandse acteurs. Pak van mijn Hart is een echte feel good film met een perfecte combinatie tussen een comedie en een roman!

Dit was mijn lijstje met mijn vijf favoriete kerstfilms. Ik ben benieuwd wat jullie van deze kerstfilms vinden! Wat is jullie favoriete kerstfilm? Leave it in the comments!

Liefs.

 

 

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking.

 

 

9 Comment

  1. Pak van mijn hart! Die heb ik eeuwen niet gezien! Goed idee wel, ga ‘m vanavond opzetten met manlief! Kaarsjes aan, thee’tje… Lekker feel good artikeltje dit.

  2. Wij hebben afgelopen zondag christmas inheritance gekeken, ook een hele leuke film! Ik zag net ook dat ill be home for christmast was toegevoegd op netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *