Uncategorized

Kleimasker: speciaal voor jouw huid!

Iedereen heeft zijn eigen huidtype, daarom kan het wel eens lastig zijn om het perfecte masker voor jouw huid te vinden. Soms heb je zelfs meerdere soorten zones op je gezicht. Gelukkig heeft L’Oréal de oplossing om het perfecte kleimasker voor jouw eigen huidtype en zones te vinden.

Verschillende soorten kleimasker

Van de Pure Clay Masks zijn drie versies beschikbaar. Allereerst de groene Clay, verrijkt met eucalyptus, om je huid te zuiveren en te matteren. De rode Clay werkt exfoliërend, de rode algen in het masker verfijnen de poriën. De zwarte Clay met charchoal werkt als een detox voor de huid: het ontgift je huid en laat het stralen. Elk soort kleimasker is weer geschikt voor een bepaalde zone van je gezicht. De groene Clay is geschikt voor de vette zone, de zwarte Clay is geschikt voor de normale zone en de rode Clay is geschikt voor de doffe zone. In deze blog test ik de multi-masking kit, die ideaal is voor op reis.

Kleimasker soorten

Test voor jouw huidtype

L’Oréal heeft een vrij simpele test waarmee je kan testen welk masker bij jouw zone hoort. De test voer je uit door drie kleine meegeleverde stukjes papier drie seconden tegen je huid te houden. Vervolgens zullen er donkergrijze bolletjes verschijnen. Als je weinig bolletjes ziet, betreft het een doffe zone. Zie je een aantal bolletjes, dan betreft het de normale zone. Zie je veel grote bolletjes, dan betreft het de vette zone. Ik voerde deze test uit en mijn huid blijkt best dezelfde soort zones te hebben. Als ik heel kritisch kijk, is mijn T-zone een normale zone. Mijn wang is best een vette zone. Mijn kin zit een beetje tussen de doffe en normale zone in, maar ik vind het toch meer een doffe zone. Dit betekent dat ik de groene Clay nodig heb voor mijn wang. De zwarte Clay heb ik nodig voor op mijn T-zone. De rode Clay heb ik nodig voor op mijn kin.

Welk soort masker heb ik nodig?

Ik heb uiteindelijk dus toch alle soorten klei nodig voor mijn gezicht. Multitasking is hiervoor de oplossing: breng de maskers op de juiste zones aan voor het beste resultaat. Zo simpel als dat! De maskers kosten €9,99 per pot van 50ml, waar je volgens L’Oréal tien keer mee kan doen. Ofwel: één euro per keer.

Kleimasker groot

Kleimasker testen!

De rode Clay wordt niet zo heel hard op het gezicht. Wanneer je het masker van je gezicht afhaalt, scrub je je huid doordat er kleine ‘harde’ stukjes inzitten. Je huid voelt hierna heel schoon en zacht. De zwarte Clay wordt een beetje warm op het gezicht en is er wat lastiger af te halen dan het rode masker. De groene Clay is wat mij betreft het makkelijkst van het gezicht af te halen, ook ruikt deze erg fris door de eucalyptus wat ik zelf erg waardeer! Kortom: ik ben erg blij met de maskers!

Zouden jullie deze maskers willen uittesten? Leave it in the comments!

Liefs.

9 Comment

  1. Ja dit lijkt me wel wat! Ik gebruik zelf eigenlijk nooit maskers omdat mijn huid heel snel overgevoelig reageerd. Ik zou denk ik voor de groene variant gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *