Hair Review / Test Tips & Tricks

Meer volume in je haar

Ik heb erg lang en opvallend blond haar. Ik krijg hier dan ook vaak opmerkingen over! Maar om deze lange lokken goed te verzorgen, is er wel wat werk aan de winkel! Zo heb ik vaak het probleem dat ik geen volume in mijn haar heb, daarom test ik in deze blog de Bumble and bumble Thickening collection.

Lang, maar dun haar

Vroeger had ik altijd een bob-kapsel, maar sinds een jaar of 10 laat ik mijn haar serieus groeien. Nadat mijn kapper mijn haar op mijn 13e veel te kort heb geknipt, wil ik het nu zo lang mogelijk houden! Gelukkig is mijn nieuwe kapper veel beter, want zij knipt alleen wat écht nodig is. Daarom heb ik in twee jaar tijd heel wat langer haar gekregen! Het nadeel van langer haar is alleen dat je een stuk minder volume in je haar krijgt. Aangezien ik erg dun haar heb van mijzelf, zal ik nooit een enorm kapsel krijgen. Wel ben ik benieuwd of ik wat meer volume in mijn haar kan krijgen met de Bb. Thickening collection!

Bumble and Bumble

In 1977 besloot het vermaarde New Yorkse kapsalon, Bumble and bumble, een eigen cosmeticalijn op de markt te brengen.  Allemaal met hetzelfde doel: de meest rebelse haardossen en krullen in bedwang houden, droog en futloos haar verstevigen, glans geven aan dof haar en gekleurd haar oplichten. Sinds kort is de Bb. Thickening collection toegevoegd aan de cosmeticalijn, om zo meer volume in het haar te krijgen.

Onder de douche

Laten we beginnen met de behandeling onder de douche, die bestaat uit een shampoo en conditioner. De doorzichtige shampoo schuimt lekker als je hem in nat haar aanbrengt, dus is hij met een kleine hoeveelheid al goed te verdelen. De shampoo heeft een vrij neutrale geur, dus daar hoef je niet veel van te verwachten. De shampoo pompt volume in je haar en brengt vochtigheid aan je haar toe (dat is als een soort peptalk voor je slappe lokken).

Hierna gebruik je de conditioner. In tegenstelling tot de neutrale geur van de shampoo, heeft deze conditioner een sterkere geur die ik zelf erg lekker vind ruiken! Deze conditioner maakt gebruik van de “Strand-swelling Emblica technology”, wat inhoudt je haar van binnenuit “zwelt”, waardoor je meer volume krijgt!

Na de douche

Hierna kun je je haar veilig föhnen met de Great Body Blow Dry Creme. Ook dit product maakt gebruik van de Strand-swelling Emblica technology” en dit product bevat heat-protective, waardoor het je haar beschermt tegen föhnen. Dat vind ik wel een fijn idee, omdat ik weet dat zulke hitte je haar flink kan beschadigen. Omdat ik mijn haar goed wil verzorgen en beschermen, gebruik ik dit product dus zeker voordat ik mijn haar ga föhnen!

Je haarlook afmaken

Om je haarlook af te maken, kun je nog de Go Big Treatment gebruiken. Ook dit product maakt gebruik van de Strand-swelling Emblica technology. Deze volumizing behandeling brengt vochtigheid in je haar en verdikt je haar, waardoor je haar heel de dag goed zit.

Tot slot kun je je haarlook pas echt afmaken met de Dryspun Texture Spray! Deze doorzichtige droogshampoo (yes, geen witte vlekken in je haar) creëert volheid en textuur in je haar, waardoor je je haar goed in vorm kan brengen. Als je de spray aanbrengt in je haar, is het ietwat vochtig, maar na enkele seconden is je haar weer droog. Aangezien ik een lok heb, wil ik deze graag altijd in model hebben. Soms heb je van die dagen dat mijn lok constant recht, als een soort pony, valt. De Dryspun Texture Spray is dan mijn redding, want dan zit heel mijn haar weer in model!

Werkt het?

Zoals ik al zei, ik zal nooit een kapsel met gigantisch veel volume krijgen. Wel merk ik dat the Thickning collection mijn haar wat voller maakt en het vooral meer textuur geeft. Daarom is mijn haar makkelijker in model te brengen en kan ik er meer volume in brengen. Ik ben dus zeker tevreden over deze lijn!

Heb jij wel eens producten van Bumble and bumble gebruikt? En zou je deze Thickning collection willen uitproberen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

 

10 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *