About me Review / Test Tips & Tricks

Mijn ervaring met refurbished telefoons

Refurbished telefoons, ze worden steeds meer aangeboden en aangeschaft. Maar wat houdt refurbished nou precies in? Wat kun je ervan verwachten? En waar kun je ze het beste kopen? In deze blog zal ik jullie daar een handje bij helpen, door wat meer over refurbished telefoons en mijn ervaring hiermee te vertellen!

Refurbished telefoons

Tegenwoordig worden telefoons steeds duurder, met name de iPhones en Samsungs. Als student met slechts een kleine bijbaan, kan ik deze dure telefoons echt niet zomaar kopen. Toch was ik vorig jaar november echt toe aan een nieuwe telefoon. Daarom koos ik ervoor om een refurbished telefoon te kopen. Het aanbod van refurbished telefoons is enorm groot, dus het was best een zoektocht om een goede shop te vinden. Wat voor mij een belangrijke eis was, is dat de telefoon zowel binnen als buiten nog als nieuw is. Ik wilde dus geen gebruikerssporen zien en de telefoon moest inhoudelijk nog goed werken. Coolmix verkocht op dat moment als enige de goedkoopste refurbished telefoons die er ongebruikt uitzagen. Al snel koos ik dus voor Coolmix.

Over Coolmix

Coolmix bestaat sinds september 2014 en is vanuit de zolderkamer begonnen. Momenteel werken er maar 10 mensen bij Coolmix. De baas en founder van dit bedrijf is Ajmal Gholzad. Hij weet zich van concurrenten te onderscheiden door refurbished telefoons aan te bieden, die eruit zien alsof ze direct uit de fabriek komen. Inhoudelijk is er wel het een en ander gebeurd om de telefoons zo optimaal mogelijk te gebruiken. Indien nodig, worden onderdelen vervangen door originele Apple onderdelen. Door middel van een 50 punten checklist, zowel software- als handmatig, wordt er gecheckt of een telefoon naar behoren werkt. Bij Coolmix heb je 2 jaar wettelijke garantie, vrijwel altijd kun je dus een gratis reparatie verwachten (uitsluitend als het niet eigen schade is). Veel van hun iPhones, vooral de laatste versies, zijn 100% nieuw en niet opnieuw refurbished. Dit, omdat deze telefoons nog voldoende beschikbaar zijn als nieuw. Coolmix koopt dan ook alleen telefoons op die enkel 7-14 dagen gebruikt zijn en waar geen krassen of overige defecten aan zitten. Inhoudelijk is hier dus niets aan veranderd. Uiteraard worden deze telefoons ook gecheckt.

Waarom kiezen voor Coolmix?

1. Refurbished telefoons besparen je een hoop geld. En hier krijg je zeker waar voor je geld.
2. Je hoeft geen SIM Only abonnement met toestel af te sluiten. Te dure abonnementen kunnen namelijk door de BKR registratie ervoor zorgen dat je bepaalde belangrijke leningen (bijvoorbeeld voor een woning) niet krijgt! Door een refurbished telefoon bespaar je al automatisch minstens hetzelfde bedrag als een telefoon bij een abonnement. Een te duur abonnement is dan niet meer het geval!
3. De telefoons van Coolmix bestaan uitsluitend uit originele Apple onderdelen. Sommige refurbished bedrijven gebruiken bij vervangingen of reparaties replica onderdelen. Dit wil ik echt niet in mijn telefoon!
4. Hun telefoons zien er uit als nieuw en werken ook als nieuw. Sommige refurbished bedrijven leveren telefoons met niet vervangen behuizing, waardoor er mogelijk krasjes en deukjes te zien zijn. Deze bedrijven verkopen soms de telefoons wel iets goedkoper dan Coolmix, maar zien er dus wel zichtbaar een stuk minder mooi uit!
5. Je krijgt 2 jaar wettelijke garantie.
6. Je krijgt originele Apple accessoires (oplader en oordopjes) bij je telefoon geleverd. Veel refurbished bedrijven sturen replica accessoires mee, om de prijs laag te houden. Replica opladers kunnen echter wel voor problemen zorgen als deze niet gecertificeerd zijn door Apple. Zo kan de replica oplader je batterij kapot maken.
7. Recycling! In Europa worden jaarlijks voor 100 miljoen aan mobiele telefoons weggegooid.
8. Vandaag besteld is morgen in huis.
9. Coolmix is elke dag bereikbaar, ook in hun vesting in Eindhoven.
10. De service is top en dat heb ik zeker mogen ervaren.

Mijn eerste ervaring met Coolmix

Vorig jaar was ik al snel overtuigd om een iPhone 6 zilver 128 GB bij Coolmix te kopen. Deze kostte op dat moment €520. Een koopje. Eenmaal toen ik de telefoon had binnengekregen, zag ik al meteen waarom ik voor Coolmix had gekozen: er was geen enkel krasje of deukje te zien! Ik heb minuten lang gekeken of ik Coolmix kon betrappen op een minuscuul krasje of deukje, maar die waren toch echt niet te vinden. Helaas bleek al snel dat deze telefoon inhoudelijk niet helemaal in orde was. De batterij moest vervangen worden omdat deze enorm snel leeg ging, maar de batterij werd meteen kosteloos vervangen. Na 5 maanden verloor ik plots mijn bereik en had ik continue ‘geen service’ meer. Een nieuwe simkaart en overstappen naar een provider werkte helaas niet. Coolmix wilde mij gelukkig helpen om het probleem op te lossen door mijn telefoon te repararen. Aangezien mijn scherm ook loszat en mijn Apple logo verkeerd was geplaatst door een montagefout, had ik waarschijnlijk de ‘rotte Apple’ van alle telefoons van Coolmix. Daarom mocht ik van Ajmal Gholzad toch een nieuwe telefoon uitkiezen, omdat hij ook inzag dat dit geen goede telefoon was. In samenwerkingsverband mocht ik de iPhone 6S rosé gold 128 GB uitkiezen als vervanging.

Mijn ervaring met de nieuwe telefoon

Je zult je wel afvragen: hoe bevalt de nieuwe telefoon? Daar kan ik kort over zijn: ik ben er super tevreden over! Ook deze iPhone ziet er weer als nieuw uit: geen krasje of deukje te bekennen. Maar nu werkt het systeem ook uitstekend. De telefoon is enorm snel en gaat niet snel leeg. Naast wat upgrades ten opzichte van de iPhone 6, werk de iPhone 6S in het algemeen gewoon veel beter. Ik besef hierdoor dat ik letterlijk de rotte Apple had gekocht, wat iedereen kan overkomen. No problem! Het belangrijkste is maar dat ik serieus geholpen werd.

Refurbished iPhone 6S

Algemene ervaring over Coolmix

Ik kan hier kort over zijn: ik ben erg tevreden over Coolmix! Het was jammer dat mijn eerste telefoon niet naar behoren werkte, maar dat kan gebeuren. Coolmix koopt enorm veel telefoons in, dus kan het zomaar gebeuren dat een niet goede telefoon toch eens per ongeluk door de controle komt. Het had net zo goed bij een ‘normaal’ telecom bedrijf kunnen gebeuren. Dit gebeurt gelukkig nauwelijks bij Coolmix, ik had gewoon echt even pech. Gelukkig wilde Coolmix mij graag helpen het probleem op te lossen, want zij vinden de tevredenheid van de klant enorm belangrijk. Gelukkig kwamen we snel tot een oplossing en kan ik nu wél ervaren hoe een Coolmix telefoon hoort te zijn. Via de klantenservice krijg je antwoord binnen 1 dag. Ook kun je Ajmal Gholzad zelf bereiken via de info mail, voor het geval je in hoger beroep wilt gaan of als je serieuze problemen hebt. Hij staat je, naar mijn ervaring, graag te woord! Ook kun je Coolmix elke dag bellen tussen 10:00-17:00 waar je ook weer goed wordt geholpen. Overall: ik kan dus zeker zeggen dat ik Coolmix aan iedereen van harte aanbeveel! Het hele aanbod van Coolmix vind je hier!

Refurbished iPhone

Had jij al eens van refurbished telefoons gehoord? En zou jij overwegen om er een te kopen? Leave it in the comments!

Liefs.

21 Comment

  1. Ik ken het concept wel, maar ik heb er nog nooit gebruik van gemaakt. Ik neem ze idd vak bij mijn abonnement, maar ik ga het volgend jaar als mijn abonnement afloopt nu wel overwegen

  2. Ik heb er nog nooit eerder van gehoord, maar het idee spreekt mij zeker wel aan. Ik neem ook nooit een abonnement meer omdat je eind van de rit echt het dubbele betaald als dat een telefoon waard is. Ik koop ook altijd losse toestellen vaak wel via Marktplaats. Deze tip van jouw ga ik dus zeker even onthouden!

  3. Ik ken het concept. Maar toch zal ik er niet snel gebruik van maken. Bij mij is het namelijk murphy’s law dat ik rotte appels krijg in zo’n geval. Geen idee hoe, maar ik heb altijd pech

  4. Ik heb een refurbished telefoon! En heeeeeeeeel blij mee! Veel meer kwaliteit en mogelijkheden dan ik me normaal had kunnen veroorloven. Dus voor mij niet meer anders. 🙂
    Mijne komt wel bij T-Mobile vandaan.

  5. *Komt onder steen vandaan gekropen* Had hier echt nog nooit van gehoord. Ik nam altijd de Sony Ericsson Xperia, die zijn ook fijn maar niet zo duur, dat scheelt,,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *