About me Beauty Review / Test

My hairroutine

Als je mij op Instagram volgt, is je vast niet ontgaan dat ik blond ben. Helaas heb ik wel last van uitgroei, dit werk ik om de twee maanden bij, maar zonder verf! Hoe houd ik mijn haar blond en nog belangrijker misschien wel: hoe hou ik mijn haar gezond? Dat lees je in deze blog!

Al vanaf kinds af aan ben ik blond. In de loop der jaren is mijn haar steeds een tintje donkerder geworden. In de 1e klas van de middelbare school, toen ik een jaar of 12 was, was ik heel donkerblond (bijna bruin zelfs). Op dat moment vond ik de speciale lijn voor blondines: Sheer Blonde van John Frieda. Deze lijn bevat een shampoo, een crèmespoeling en een blondspray. Ik ben deze drie producten in combinatie gaan gebruiken. Driemaal per week gebruikte ik de shampoo en crèmespoeling. Ongeveer 1x per 2 maanden gebruikte ik de blondspray. Bij elke nieuwe jaarlijkse schoolfoto, zag je dat mijn haar een tint lichter werd. Sinds twee jaar ben ik niet veel blonder geworden, maar ik ben wel weer blij met mijn oude vertrouwde blonde coupe! Ik heb mijn haar dus weer blond weten te krijgen zonder verf en zonder schadelijke blondspray. In de blondspray van John Frieda zit namelijk kamille, citrus en een minimale hoeveelheid waterstofperoxide. In vergelijking met de normale blondsprays (die ik sterk afraad om te gebruiken) is de blondspray van John Frieda veel minder schadelijk, met alsnog een super goed resultaat! Wel moet ik de lijn Sheer Blonde (minder dan vroeger) blijven gebruiken, anders zal ik alsnog bruin worden. Een vergelijkbare lijn is er ook voor de brunettes onder ons, die ik namens mijn zus ook van harte kan aanbevelen!

De blondspray beschadigt toch enigszins mijn haar, je merkt na gebruik dat het wat droger is. Ik moet er dus ook voor zorgen dat mijn haar gezond blijft, vooral omdat mijn haar zo lang is, moet ik het goed blijven verzorgen. Dit doe ik met de nieuwe lijn van L’Oreál: Radiance Remedy. Deze lijn bestaat uit vier verschillende producten: een shampoo, een conditioning, een haarmasker en een spray. Deze lijn ontwart gekleurd of dof haar, hydrateert je haar en laat het stralen. Dit is een van de lijnen van vier lijnen van Botanicals Fresh Care haarverzorging. Al deze lijnen bevatten geen parabenen, kleurstoffen of siliconen. Ingrediënten met een dierlijke oorsprong zijn ook weggelaten. De grote flessen zijn gemaakt van 100& gerecycled PET materiaal. Enkele synthetische stoffen zijn wel aan de Botanicals Fresh Care lijn toegevoegd, dit was nodig om de gewenste kwaliteit en gebruikerservaring te waarborgen. De synthetische stoffen zijn wel geheel veilig voor huid en haar.

We beginnen bij de shampoo, die ik nu gemiddeld drie keer per week gebruik (af en toe wissel ik deze af met de Sheer Blonde lijn om mijn haar blond te houden). De shampoo is bereid met oliën van geranium, sojabonen en kokosnoot, net als de andere producten. Dit levert een bloemige frisse geur op, die ik zelf heel lekker vind ruiken. De shampoo schuimt goed bij een kleine hoeveelheid, de shampoo werkt dus goed in gebruik! De shampoo zit in een heel fijne fles, met één pompje heb je ongeveer genoeg voor één wasbeurt. De fles bevat 400 ml en kost €9.99, je kunt deze onder andere hier kopen.

Dan de conditioning, die ik ook gemiddeld drie keer per week gebruik (deze wissel ik ook af en toe af met de Sheer Blonde lijn). Ik vind het wel jammer dat de conditioning niet in een pompflesje zit, omdat ik deze zoveel handiger vindt, vooral om de goede hoeveelheid te bepalen. Ook de conditioner ruikt weer heerlijk en is fijn in gebruik. De conditioning fles bevat 200 ml en kost zo’n 8.99, je kunt deze onder andere hier kopen.

Op het einde van mijn douchebeurt, gebruik ik ook nog het haarmasker. In principe ben ik al groot fan van haarmaskers. Ik heb namelijk altijd het idee dat alleen conditioning niet genoeg verzorgend is voor mijn haar, mijn voorkeur gaat dus al naar een haarmasker als extra haarverzorging. Dit masker is dus een perfecte toevoeging op deze lijn! Het potje bevat ook 200 ml en kost 10.99, deze kun je onder andere hier kopen.

Tot slot gebruik ik nog de Shine Vinegar spray als finishing touch. Deze gebruik ik meestal ‘s ochtends nadat ik mijn haar heb geborsteld. De spray kun je ook gebruiken op vochtig haar. De spray ruikt ietsje anders dan de andere producten, maar ik vind deze ook nog steeds lekker ruiken. Je haar wordt niet vet van deze spray, dus dat vind ik zeker een groot pluspunt. De spray kost 9.99, deze kun je onder andere hier kopen.

Ik ben heel tevreden met het resultaat van de Radiance Remedy lijn. Ik merk dat mijn haar er na een aantal keer gebruiken duidelijk gezonder uit gaat zien. Mijn haar is minder dof en ziet er goed verzorgd uit. De onderkant van mijn haar is normaal vrij droog, maar door gebruik van Botanicals is dit niet meer het geval. De prijs voor de complete lijn valt me ook nog erg mee. Je kan lang vooruit met alle producten en het resultaat is heel goed. De producten zijn dus zeker hun geld waard. Zou jij deze lijn uit willen proberen? Leave it in the comments!

Liefs.

11 Comment

  1. Jammer dat ‘ie niet animal friendly is, die Botanicals, John Frieda gebruik ik zelf om mijn ombre wat op te lichten, erg leuk!

  2. Bij mij is de onderkant van mijn haar ook altijd droog… Dus misschien moet ik de Botanicals lijn toch eens uitproberen. Want je hebt me wel enorm benieuwd gemaakt hierna! Hopelijk lost het mijn probleem van een droge onderkant van mijn haar ook op 😉

  3. Ik zou dit niet gebruiken. Vooral omdat mijn kapper mij aanraadt een simpele elke dag shampoo te gebruiken zonder al die extra dingen erin. Dan wordt mijn haar namelijk niet zo snel vet en kan ik als dit wel gebeurt het goed wassen zonder extra spul erin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *