Health Review / Test

De kracht van groente en fruit

Zoals je in vorige blogs al kon lezen: ik probeer steeds meer gezonder te leven. Groente en fruit is hierbij natuurlijk onmisbaar. Groente en fruit zijn een enorme boost voor je lichaam, daarom wilde ik maar al te graag de cold pressed juices van natur. uitproberen!

Over natur.

De kracht van groente en fruit is immens groot. natur. gelooft dat de natuur superpowers bevat. Het is hun doel om de krachten uit de natuur voor iedereen beschikbaar te maken. Door gebruik te maken van innovatieve technieken kunnen zij de hoogste kwaliteit van rauwe en pure cold pressed juices en snacks garanderen.

Juicebox

Van natur. mocht ik de vijfdaagse kuur juicebox uitproberen, hierin zitten tien juices (The Force, Spicy Greens, Fountain of Youth en Beet the Blues) en vijf shots (The clean, The Glow, The Charger). Elk sapje heeft zijn eigen kleur, zijn eigen smaak en zijn eigen werking. De vijfdaagse kuur is geschikt als aanvulling op een uitgebalanceerd dieet. natur. raadt aan om tijdens de vijfdaagse kuur alle slechte gewoonten (zoals overmatig alcoholgebruik, ongezond en onbewust snackgedrag en roken) overboord te gooien en voldoende water te drinken. Aangezien ik drie sapjes op een dag ietwat veel vond (en soms wat onhandig met lange schooldagen, waardoor de sapjes niet koud blijven). Hierdoor heb ik de kuur iets langer gedaan dan vijf dagen, dit kwam voor mij beter uit.

Shots

Laten we beginnen met de shots. Dit zijn kleine flesjes met een inhoud van 100 ml. Laten we beginnen bij The Clean, die bedoeld is voor een flinke boost (voor ‘s ochtends of tussendoor). Dit is een wat milder sapje met o.a. rode biet, wortel, selderij, spinazie en frisse appel. De rode biet is hierin wel erg aanwezig, maar ik vind dit sapje niet erg vies. The Clean is dus zeker goed te doen!

The Charger is hierbij wel een erg heftige shot. Hierin vind je venkel, boerenkool, spinazie en komkommer. Een enorm groen sapje, maar wel een enorme supercharger. De combinatie van ingrediënten zorgt voor een wat minder lekkere smaak, vooral omdat ik niet zo van groene groentes houd. Maar als je het sapje in een keer achterover slaat, is er niks aan de hand :).

Tot slot mijn favoriet: The Glow. The Glow is een basis van wortel met mango, passievrucht & kurkuma. De wortel proef je erg goed, maar de mango compenseert deze smaak heel goed. Hierdoor proeft het sapje ietwat zoet, maar toch een beetje fris. The Glow dronk ik met veel plezier weg.

Cold pressed juices

Dan de cold pressed juices, die maar liefst een halve kilo fruit bevatten! We beginnen bij The Force: een sapje met rode biet, wortel, komkommer, appel, acerola, blauwe bes, limoen en gember. De rode biet is hierbij weer zeer aanwezig, maar het fruit zorgt ervoor dat de smaak iets minder heftig wordt. The Force is rijk aan vitamine C, dit draagt bij aan een normale werking van het immuunsysteem en voorziet je lichaam van extra ijzer.

Dan de Spicy Greens. Dit is een sapje met spinazie, boerenkool, bleekselderij, gember en munt. Qua smaak is deze eigenlijk precies hetzelfde als The Charger, niet echt mijn favoriet dus. Spicy Greens bevat ook veel vitamine C, de vitamine die de natuurlijke energie in je lichaam activeert en zorgt voor een goede weerstand. Daar doen we het voor!

Beet the Blues was helaas wel een tegenvallertje. Dit sapje is een mix van banaan, biet, appel, aardbei en framboos. Aangezien biet normaal in deze combinaties niet erg overheersend is, verwachtte ik een zoet en fris sapje. Helaas was dat niet het geval, je proefde de bieten echt enorm erg! Van een mede blogger hoorde ik dat Beet the Blues ook bij haar het meest tegenviel, dus ik ben gelukkig niet de enige. Bij dit sapje moet je dus wel even doorzetten :).

Tot slot de Fountain of Youth. Dit is eigenlijk weer precies hetzelfde sapje als The Glow: een mix van mango, passievrucht & kurkuma. Ook hierbij proef je weer goed de mango en de wortel, die voor een heerlijke combinatie zorgen. Dit is dus zeker weten mijn favoriete combinatie! Deze pure juice, die rijk is aan vitamine A, voedt de huid van binnenuit. Daarnaast bevat de pure Fountain of Youth kurkuma: een natuurlijke pijnstiller met een krachtig ontstekingsremmend effect.

Algemene ervaring

De kuurbox was een leuke ervaring! Ik ben geen enorme fan van groenten, daardoor waren sommige sapjes  misschien wat heftig. Wel merkte ik dat het wat deed met mijn gezondheid. Ik voelde mij energiek, fit en gezond. Naast de groente en fruit sapjes, heeft natur. ook nog sapjes met alleen fruit (sinaasappel + kiwi, sinaasappel + aardbei, peer + appel + acerola, watermeloen + ananas + limoen en bosbes + aardbei + framboos). Deze lijken mij ook erg lekker, deze zullen vast een aanrader zijn voor de mensen die wat meer van fruit houden. Ik zou zeker aanraden om eens een kuur te doen, omdat ik er van overtuigd ben dat dit veel goeds doet met je lichaam!

Zou jij deze juicebox eens willen uitproberen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking, maar bevat wel mijn eerlijke mening over het desbetreffende bedrijf en/of product.

10 Comment

  1. Als je dit naast het eten ook nog 3x per dag moet drinken vind ik het best wel veel eigenlijk en als vervangend gebruiken is geen optie voor mij daar sport ik teveel voor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *