Food Review / Test

Terug naar de zomer met Pina Colada thee

Het is al lang koud, dus ik verlang wel weer naar de zomer! Hoe fijn zou het zijn als je weer even terug kon naar de zomer? Nou, dat kan zeker! Met de nieuwe cocktail theeën van Tasttea, kun je namelijk weer even helemaal terug naar de zomer. In deze blog test ik de Pina Colada variant!

Over Tastea

Tastea is gespecialiseerd in luxe thee blends; losse-, kruiden-, en fruit theeën die iets voor je kunnen betekenen. Luxe en 100% natuurlijke thee blends vind je dus bij Tastea. De founders en owners van Tastea hebben de huidige thee blends ontwikkeld samen met Chinese kruiden,- en geneeskundigen en theesommeliers. Ook worden alleen maar natuurlijke smaken toegevoegd aan de verschillende soorten thee, zo wordt vaak gedroogde sinaasappelschil gebruikt voor de smaak. Bij Tastea ben je dus zeker dat er geen rommel in je thee zit, dit kun je al zien door bijvoorbeeld de stukken fruit die goed in de blends te zien zijn!

Cocktail in je thee

Sinds begin februari heeft Tastea twee nieuwe soorten thee toegevoegd aan het assortiment, namelijk twee blends met een cocktail smaak. Je kunt nu de alcoholvrije Mojito en Pina Colada proeven (wat ook nog eens een ultieme oplossing voor de BOB is ;)! Ik was zelf erg benieuwd naar de Pina Colada thee, aangezien ik wel van ananas en kokos houd. Dit lijkt me dus een erg lekkere thee! Eerder had ik al Skintight van Tastea geproefd, deze thee helpt je om op een gezonde manier af te vallen. Deze blog vind je hier.

Pina Colada thee

Als je de deksel opendoet, komt er een heerlijke geur van kokos en ananas uit de pot. Voor een kop thee, die je gemakkelijk in de theebeker kunt maken, is 2.5 gram thee genoeg. Doordat de hele pot 100 gram thee bevat, kun je dus wel zo’n 40x een kop thee maken! Tastea geeft je nog de tip om verse ananas toe te voegen aan je thee, voor een nog intensere smaak. Helaas had ik geen ananas in huis, al lijkt me dit wel heel erg lekker! Als je het warme water bij de blend giet, kleurt de thee al snel roodbruin. De thee ruikt wel iets anders als er eenmaal water bij zit, de thee ruikt dan iets minder sterk. Zelf vind ik de geur hierdoor wel prettiger.

De smaak

Toen ik een slok van de thee nam, wist ik het meteen. Dit is een van mijn favoriete smaken thee! De verwerkte rooibos is een erg aanwezige smaak en is dus goed te proeven in deze thee. De rooibos wordt wel een stuk minder sterk door de stukjes ananas en kokos. De stukjes thee en kokos kun je echt zien in je thee, dat ziet er leuk uit! Als je niet zo houdt van rooibos is verse ananas zeker een goede toevoeging aan de thee, omdat de thee dan ietsje zoeter zal worden. De smaak van de thee lijkt wel op de smaak van Pina Colada, de blend is wat mij betreft dus een succes! Als je wel van Pina Colada houdt, zou ik dus zeker aanraden om deze thee eens te proberen.

Zou jij de Pina Colada thee willen proberen? Leave it in the comments!

Liefs.

7 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *