About me DIY Review / Test Tips & Tricks

Plannen met Purpuz

Ben je net als mij iemand die graag plant met behulp van een planner of agenda? Maar komt er eigenlijk weinig van terecht? Dan moet je vooral even verder lezen! De Purpuz Planner belooft je namelijk een betere planner te zijn, die wél werkt. Ik ben benieuwd of dit ook echt zo is, daarom test ik in deze blog test de Purpuz Planner!

Purpuz

Stop met dromen en start met doen.

Het klinkt zo makkelijk, maar in de werkelijkheid is dit toch vaak lastiger dan je denkt. Vaak zit ik in een bepaald (slecht) patroon, die ik maar moeilijk kan doorbreken. Zo neem ik mij elk jaar weer voor om een agenda of planner te gaan gebruiken, zodat mijn leven overzichtelijker en minder chaos wordt. Als ik eenmaal de agenda of planner in huis heb, doe ik er na een tijdje eigenlijk niks meer mee. Ik val weer terug in mijn oude patroon! Toen ik het aanbod kreeg om de Purpuz planner te testen, werd mijn interesse meteen gewekt. Zal deze planner eindelijk wel eens werken?

In balans je doelen behalen

De Purpuz planner is bedacht door Clen Verkleij. Binnen een jaar stond zijn planner op #1 op Bol en werd er veel aandacht besteed aan zijn planner. Met de planner wil Clen dat jij in baland je doelen efficiënt kan behalen. Dit zie je ook op verschillende manieren terugkomen. Zo begint de planner met een stappenplan van 9 stappen om jouw doel te behalen, hiervoor moet je onder andere een Purpuz map en Purpuz Matrix maken.

Op het einde van elke maand krijg je een vragenlijstje met vragen aan jezelf, waarbij je moet terugkijken naar de vorige maand. Hierbij bekijk je hoe je week- en dagdoelen zijn gegaan, of je voldoende tijd hebt vrijgemaakt om te werken aan je dromen en welke groei je hebt doorgemaakt. Daarna kijk je naar het heden, waar je nu staat. Zo vraag je aan jezelf waar je het meest trots op bent en van welke geluksmakers je geniet. Tot slot ga je je toekomst plannen en begin je weer aan het plannen van de nieuwe maand.

Planner

Zelf ben ik niet van het enorm vooruit plannen. Daarom werk ik altijd maar een week of twee vooruit, als mijn werk- en schoolrooster bekend zijn. Om mijn planning van een week overzichtelijk te maken, maak ik (op aanraden van de Purpuz planner) gebruik van kleurtjes. Zo staan paarse vlakken voor school, blauwe vlakken voor werk en gele blokken voor vrije tijd. Met behulp van lange strepen en een tijdsindicatie geef ik aan hoe lang ik ergens mee bezig denk te zijn. Onderaan een weekplanning en onderaan een dagplanning kun je ook doelen opstellen. Tot op heden heb ik nog niet echt concrete doelen, daar ga ik aan het eind van deze maand verder over nadenken.

Werkt het?

Ik gebruik de planner nog maar een paar weken, maar tot nu toe vind ik het een fijne planner! Ik merk op het einde van een maand telkens dat ik nog een beetje moeite heb met het opstellen en bereiken van doelen. Daarom wil ik eind van deze maand goed nadenken over wat mijn dromen zijn en wat ik nu écht wil bereiken. Hierdoor zal de planner nog effectiever worden! Tot nu toe heb ik in april al dingen lopen plannen, wat niks voor mij is. De planner gebruik ik dus al veel meer in tegenstelling tot mijn vorige planners! Ik zou dus zeker aanraden om de Purpuz planner een keertje aan te schaffen,  zodat je hem eens kunt proberen!

Maak jij gebruik van een planner? En zou je de Purpuz planner willen testen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

8 Comment

  1. Ik gebruikte heel lang agenda’s en planners maar het probleem is dat ik altijd het jaar heel enthousiast begon en dat het zo ongeveer in maart stopte en de agenda/planner ergens verdween om pas weer in december te verschijnen haha. Ik gebruik nu dus alleen de Google agenda op mijn mobiel en ook al is het stukken minder mooi, ik vind het wel handig.

  2. Ik ben niet iemand die alles tot in de puntjes inplant, maar ik schrijf wel altijd graag op wat ik wil of moet doen. Vind dat ook heel prettig werken. Het is overzichtelijk en het geeft mij veel rust ☺️🍃

  3. De planner ziet er goed uit! Zelf ben ik totaal niet van het plannen. Net zoals jij koop ik vaak een agenda, om er vervolgens nooit meer in te kijken. Mijn interesse is wel gewekt! Misschien werkt zo’n planner wel beter.

  4. Ik zou graag willen leren werken met een planner. Mijn agenda’s gebruikte ik altijd heel goed maar het toffe van deze planner vind ik wel dat je (haalbare) doelen stelt en dan ook terugkijkt of je ze behaald hebt. Omdat ik professioneel wil gaan bloggen in de toekomst lijkt dan zo’n planner me een enorme uitkomst dus wellicht gaat het me wel helpen!

  5. De enige planner die ik gebruik is mijn werkrooster online haha. Het lijkt me wel handig zo’n planner, maar dat doe ik een week.

  6. Ik heb hem ook, alleen heb er toch nog een extra planner naast omdat hij niet samen wil met de gezinsplanning. Afspraken voor bijvoorbeeld logopedie kan ik er niet inplannen omdat het dan heel on overzichtelijk wordt.

    Maar voor het stellen van doelen is het wel een goede planner😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *