Uncategorized

Nieuwe telefoon voor een lagere prijs

Om de 2 jaar koop ik een nieuwe telefoon, omdat mijn oude telefoon dan wel zo goed als kapot is. Maar telkens worden de bekende merken als Samsung en Apple duurder en duurder. Tegenwoordig moet je een behoorlijk bedrag neerleggen voor een nieuwe telefoon. Maar wat als dit stukken goedkoper kan met refurbished toestellen?

Nieuwe telefoon kopen

Ja je hoort het goed! Een nieuwe telefoon kopen kan stukken goedkoper dan je denkt. Sommige mensen besparen geld door een telefoon tweedehans te kopen, bijvoorbeeld op Marktplaats. Zelf vind ik dit maar eng, want je weet nooit goed wat de conditie van deze telefoon is. Gelukkig bieden refurbished telefoons hiervoor de oplossing. Het onderstaande schema geeft het verschil goed weer.

Tweedehands iPhone Refurbished iPhone
Gebruikte smartphone Ja Ja
Schoongemaakt en gerepareerd Nee Ja
Mankementen Onbekend Nee
Garantie Nee 24 maanden

Planet Refurbished

Wat betreft refurbished toestellen is er tegenwoordig een groot aanbod. Planet Refurbished is een van de bedrijvend die refurbished Apple toestellen los verkoopt, dus zonder abonnement. Refurbished betekent het schoonmaken, opfrissen en ‘renoveren’ van een product. Bij Planet Refurbished worden altijd alle toestellen goed gecheckt en daar waar nodig hersteld. Ook worden alle toestellen gecontroleerd of deze gestolen of geheeld zijn. Zo weet je zeker dat het toestel eerlijk verkregen is en naar behoren werkt. Ook werkt Planet Refurbished zonder BKR registratie. Uiteraard is refurbished ook beter voor het milieu en de circulaire economie!

refurbished apple ipad

Verschillende categorieën

Bij Planet Refurbished kun je zelf je budget tegenover de conditie van het toetsel zetten. Op de site kun je producten in de condities remarket, 2ND en RENEWD worden opgedeeld:

1. Remarketed
Remarketed komen voort uit onder meer geannuleerde orders, RMA (retourneren met authorisatie) en voorraadoverschotten. Deze telefoons kun je gewoon als nieuw beschouwen, aangezien ze in de meeste gevallen helemaal niet gebruikt zijn. Hierdoor zul je dus zowel aan de binnenkant aan de buitenkant eigenlijk geen verschil zien.

2. RENEWD (als nieuw)
Renewd reviseert iPhones tot de hoogste standaarden en krasvrij zodat ze weer zo goed als nieuw zijn. Van binnen is de telefoon schoongemaakt en opgefrist. Er wordt goed gecheckt of de telefoon naar behoren werkt en zo nodig wordt deze ook hersteld met nieuwe onderdelen. Het scherm van een Renewd iPhone is vervangen. Alle Renewd iPhones zijn volledig getest door een onafhankelijke Apple Premium Service Provider en worden geleverd met 2 jaar garantie. Deze toestellen komen met een poweradapter en USB-laadkabel.

3. 2ND (zo goed als nieuw)
Een 2ND iPhone is een refurbished iPhone die enkel bestaat uit originele Apple onderdelen. Dit betekent dat een 2ND iPhone is vernieuwd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Ook geef je een iPhone een tweede leven, dus is dit mileu gezien verantwoord. Een 2ND iPhone bevat wel mogelijk lichte gebruikerssporen, maar heeft wel 1 jaar garantie. Deze toestellen zijn niet voorzien van een power adapter en USB-laadkabel.

refurbished apple iphone

Je gaat er op vooruit

Je koopt een nieuwe telefoon, je bespaart geld en het is beter voor het milieu en de circulaire economie. Je kunt een los toestel kopen waardoor je niet vast zit aan een abonnement, dus ben je ook in staat om van toestel te wisselen wanneer je maar wilt. Kort gezegd: met deze toestellen ga je er alleen maar op vooruit. Ik kan uit ervaring spreken, want ik heb zelf ook al bijna een halfjaar een refurbished iPhone 6S en ik ben er enorm tevreden mee. Ik zou zeker aanraden om eens te overwegen om een refurbished toestel te kopen.

Wat is jullie mening over refurbished toestellen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking.

 

 

 

 

9 Comment

  1. Ik koop ook om de 2 jaar een nieuwe telefoon. Moet nog wel even geduld hebben tot mei 2018, maar ben nog tevreden met mijn Samsung Galaxy s7

  2. Ik weet dat het echt beter en verantwoorder en alles is, maar ik gun mezelf een keer in de twee a drie jaar een gloedjenieuw toestel, stom he? Als snap ik echt wel dat mensen hier gebruik van maken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *