About me Review / Test

Sieraad met betekenis

Sieraden, ik heb er meer dan genoeg. Toch zit er in mijn collectie een aantal sieraden die ik graag draag, omdat ze net wat specialer zijn dan de anderen. Een van mijn favoriete sieraden is dan ook een Rose Quartz ketting van Glidz.

Glidz

Laat ik eerst wat meer vertellen over Glidz. Glidz is een webshop die allerlei handgemaakte sieraden van verschillende natuurstenen maakt. Hierdoor hebben alle sieraden hun eigen betekenis, wat elk sieraad uniek maakt. Daarnaast bewerkt Glidz te stenen niet, waardoor elk sieraad er net weer anders uitziet. Geen enkele natuursteen is hetzelfde, waardoor echt elk sieraad uniek is.

Liefde voor natuurstenen

Mijn passie voor natuurstenen begon al toen ik klein was. Al vanaf jonge leeftijd ging ik regelmatig met mijn tante naar een natuurstenenwinkel, omdat zij dol is op natuurstenen. Ik mocht af en toe ook een eigen steentje uitzoeken, waarbij mijn oog meteen viel op een Rose Quartz steentje omdat ik zou van roze hield. Een lange tijd heb ik daarna niets meer gedaan met natuurstenen, totdat ik twee jaar geleden bij een markt kwam waar er een kraampje was met natuurstenen.

Nieuwe stenen

De mensen achter het kraampje vertelden zo gepassioneerd over al hun stenen en lieten vanalles zien, waardoor ik meteen weer enthousiast werd. Bij het kraampje zag ik een klein roze schildpadje en een armband van Rose Quartz. De verkopers vertelden mij meer over de natuursteen: “It’s the stone of love, good for the heart!” Aangezien mijn vriend mij het schildpadje en armbandje cadeau gaf, was dit heel toepasselijk. Later kwam hier nog een ander armandje met natuurstenen bij, de “distance bracelet” die mijn vriend en mij alsnog met elkaar verbind als we niet samen zijn.

Op zoek naar een ketting

Sinds ik in Italië ben geweest, draag ik elke dag mijn Rose Quartz armband. Wel wilde ik, sinds ik het armbandje droeg, ook graag een ketting van Rose Quartz. Onlangs kwam ik in contact met Glidz, die mij graag een Rose Quartz ketting wilde opsturen. Daar werd ik natuurlijk meteen enthousiast door! Wat ik vooral bijzonder vond aan de ketting: elke Rose Quartz ketting is uniek. Glidz laat elke steen in zijn waarde, door het niet te bewerken. Daarom is mijn nieuwe ketting écht een uniek exemplaar, wat de ketting bijzonder maakt.

De steen van de liefde

Het gesprekje met de verkopers op de Italiaanse markt zit nog steeds in mijn hoofd. Door de uitspraak “It’s the stone of love, good for the heart!”, wilde ik graag een Rose Quartz ketting die op het hart valt. Toevallig valt de ketting van Glidz precies op mijn hart, waardoor de ketting extra speciaal maakt. Ook is de ketting langer dan een ketting die ik dagelijks draag die ik van mijn vriend heb gekregen. Hierdoor kan ik gemakkelijk beide kettingen dragen en daar ben ik heel blij mee. Ik draag hem dan ook bijna dagelijks met veel plezier!

Wat vind jij van natuurstenen? Bekijk vooral de webshop van Glidz voor een aantal prachtige sieraden! En heb jij nog een favoriete natuursteen? Leave it in the comments!

Liefs.

9 Comment

  1. IK hou wel van aparte sieraden. Vroeg droeg ik zelf verschillende steensoorten, maar op de een of andere manier ben ik ze toen ineens niet meer gaan dragen.

  2. Heel veel edelstenen hebben een eigen betekenis, maar ook een speciale werking. Mijn favoriet is bijvoorbeeld de amethist. De paarse kleur vind ik erg mooi.

  3. Ik vind ze altijd wel mooi om te zien maar ik draag ze zelf niet. De betekenis achter elke natuursteen is wel heel mooi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *