Health Info Review / Test

Slapen op een kussen van Emma matras

Slapen doen we iedere dag, maar heb je wel eens nagedacht of jij op de goede manier slaapt? Heb je bijvoorbeeld wel een kussen wat echt bij jou past? In deze blog test ik een kussen van Emma matras die je helemaal kunt afstellen naar wens.

Emma matras

Emma matras is een jong bedrijf die veelal bekend is om haar “One-Fits-All” matras, die inmiddels al in 12 landen wordt verkocht. Maar Emma verkoopt niet alleen maar matrassen, maar ook bijvoorbeeld kussens, dekbedden en toppers. Emma geeft veel om haar klanten waardoor je hun producten 100 dagen lang mag uitproberen, waarna je de mogelijkheid hebt om het product gratis terug te sturen. Ook geldt er 10 jaar garantie op je producten van Emma!

Het Emma Kussen

Ik kreeg van Emma de kans om het Emma Kussen uit te testen. “Het perfecte, in hoogte verstelbare, kussen voor iedereen.” Ik was heel benieuwd wat ik me hier bij voor moest stellen: een kussen dat je in hoogte kunt verstellen? Toen ik het Emma Kussen eenmaal in huis had, werd het snel duidelijk. Het kussen is opgebouwd in drie lagen: uit een zachte laag Hypergelschuim, een ondersteunende Airgocell® laag en een drukverlagende visco-elastische schuimlaag. Hierbij wordt geadviseerd om als buikslaper één laag in je kussen te houden, als rugslaper twee lagen en als zijslaper drie lagen. Je kunt zelf kiezen welke lagen je in het kussen wilt houden. Zo slaap ik altijd op mijn zij en gebruik ik drie lagen, maar gebruikt mijn vriend als rugslaper twee lagen.

Omkeerbaar kussen

Slaap je liever op een zacht kussen? Dan is het Emma Kussen ideaal voor jou. De Hypergelschuimlaag zorgt er namelijk voor dat het kussen vrij zacht aanvoelt. Slaap je liever op een hard kussen? Ook dan is het Emma Kussen ideaal voor jou! De visco-elastische schuimlaag zorgt er namelijk voor dat het kussen hard aanvoelt. Je kunt beide lagen uittesten, simpelweg door het kussen om te draaien! Ook kun je de lagen omwisselen, je kussen kun je dus helemaal personaliseren naar wens.

Kussenhoes

Niet alleen de vulling van het Emma Kussen is uniek, ook de kussenhoes is van speciaal materiaal. Iedere nacht verliest je lichaam vocht, waardoor het Emma Kussen (gemaakt van vochtregulerend materiaal) je lichaamsvocht goed ventileert. Hierdoor kan je lichaam zijn warmte ‘s nachts goed kwijt en heb je het dus minder warm. De hoes van het kussen kun je gewoon wassen, waardoor je kussen dus lekker schoon blijft.

Ervaring

Ik slaap vaak op mijn zij, waardoor ik dol ben op hoge kussens. Mijn huidige kussen, wat inmiddels al zo’n 5 jaar oud is, was compleet versleten waardoor hij behoorlijk was ingedeukt. Ik werd daarom regelmatig wakker met nekpijn, maar ik heb nooit bedacht om een nieuw kussen aan te schaffen. Heel stom van me! Nu ik mijn nieuwe Emma Kussen heb, slaap ik heerlijk. Het Emma Kussen is vrij stevig, waardoor je niet erg in je kussen zakt. Ook zijn drie lagen perfect voor de zijslaper, waardoor ik geen last meer heb van nekpijn. Zelf gebruik ik de zachte kant van het kussen, zodat je hoofd een beetje in het kussen zakt. Sinds ik het nieuwe kussen heb slaap ik veel beter en dieper. En een leuke bijkomstigheid: mijn vriend snurkt veel minder als hij op zijn Emma Kussen slaapt, dus kan ik nog beter slapen ;). Je kunt dus wel stellen dat ik heel blij ben met mijn Emma Kussen!

Heb jij al wel eens van het Emma Kussen gehoord? En zou jij het kussen willen uittesten? Leave it in the comments!

Liefs.

15 Comment

    1. Ik heb het Emma Kussen al een aantal keer tijdens de warme nachten gebruikt. En het kussen blijft inderdaad koel! Het kussen is niet per se ‘koud’, maar het kussen wordt in ieder geval niet warmer of nat van het zweet door de ventilerende werking van het kussen! Het kussen is dus zeker ideaal voor gebruik in de zomer.

  1. Je zegt in het artikel dat de warmte weggaat door het speciale materiaal. Lekker voor in de zomer natuurlijk, maar houd je het dan wel lekker warm in de winter?

    1. Iedere nacht verliest je lichaam vocht, maar het Emma Kussen ventileert. Hierdoor kan je lichaam zijn warmte ‘s nachts goed kwijt en heb je het dus minder warm. In de winter heb je het hierdoor niet kouder. Het kussen zorgt er alleen voor dat je lichaam zijn warmte goed kwijt kan, waardoor je dus niet gaat zweten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *