Uncategorized

Fotoalbum: terugkijken naar mooie herinneringen!

Ik maak in mijn leven vaak foto’s, maar ik kijk er nooit echt naar terug. Maar als ik eenmaal kijk… dan vind ik het heerlijk om oude foto’s te bekijken! Daarom ben ik ook dol op fotoboeken, omdat je dan meteen een selectie leuke foto’s bij elkaar hebt. Hierom heb ik een spiraal fotoalbum laten maken over mijn zomervakantie!

Spiraal fotoalbum

Van Het Fotoalbum mocht ik een spiraal fotoalbum t.w.v. €20 ontwerpen. Zelf vond ik dit eerlijk gezegd een beetje een mager bedrag. Hoe kun je voor €20 nu weer een fatsoenlijk fotoalbum maken? Ik ging al snel aan de slag, maar ik kwam er achter dat je toch best wat bladzijdes met een hoop foto’s kwijt kan in een spiraal fotoalbum voor €20. Ik hield zelfs nog 2 pagina’s over! Dit laat dus al gelijk zien dat het spiraal fotoalbum van Het Fotoalbum een goed betaalbare optie is, in tegenstelling tot veel andere fotoalbums.

Ontwerpen van het fotoalbum

Bij Het Fotoalbum kun je ervoor kiezen om het fotoboek online of offline te downloaden. Online kun je ontwerpen via de browser, offline kun je ontwerpen via een geïnstalleerd programma. Zelf ging ik voor offline ontwerpen, omdat ik het altijd toch iets handiger vind om in een programma te ontwerpen. Het programma werkt vrij makkelijk, ik had mijn fotoboek dus ook na 2 dagen af! Wel is het iets lastiger om de foto’s allemaal op elke hoek goed uit te lijnen. Zo is er wel een uitlijnoptie om de foto’s rechts of links uit te lijnen, maar als een foto net iets kleiner is dan een andere foto, staat hij natuurlijk alleen maar rechts of links uitgelijnd. Ik liep tegen dit probleem aan, omdat ik niet een van de bestaande ontwerpen heb gekozen. Ik heb gewoon zelf mijn foto’s ingedeeld, omdat ik dat toch leuker vind! Door goed te kijken en te blijven uitlijnen, stonden de foto’s uiteindelijk wel keurig onder elkaar.

De buitenkant

Voor het fotoalbum kun je zelf de kleur van de voorkant bepalen. Uiteraard ging ik voor de kleur roze! De achterkant van het album is standaard zwart.

Ik had het wel leuker gevonden als er ook een foto optie was om de voorkant te bedrukken, maar dan stijgt het album natuurlijk ook weer behoorlijk in prijs. Om toch nog een beetje een voor- en achterkant van het album te creëren, heb ik op de eerste en laatste pagina twee van mijn favoriete foto’s neergezet. De foto op de eerste pagina kun je ook door de roze voorkant heen zien, dus dat ziet er best leuk uit!

Zomervakantie in Italië

In het fotoboek vind je allemaal foto’s van mijn zomervakantie in Italië. Tijdens deze vakantie verbleef ik op een camping in Lido degli Scacchi.

Ook heb ik tijdens mijn vakantie het mooie plaatsje Comacchio bezocht.

Later hebben we tijdens een boottocht in Comacchio verschillende flamingo’s gespot, dat was heel gaaf om te zien!

Ook heb ik voor het eerst Venetië bezocht.

Tot slot heb ik op een van de laatste dagen samen met mijn vriend naar de zonsopgang gekeken op het strand. Dat was zo mooi! (De onderstaande foto is erg close-up genomen, waardoor de foto er korreliger uit ziet dan hij er in het fotoboek uit ziet)

Kwaliteit van het fotoalbum

Alle foto’s in het fotoalbum zijn van goede kwaliteit en dus heel scherp! Dit komt omdat ik de foto’s heb gemaakt met een goede camera. Ook gaf het programma aan of een foto goede (groene rand) of slechte (rode rand) kwaliteit had. Hierdoor zit je dus altijd wel goed wat betreft de kwaliteit van de foto’s. Wel zag ik bij sommige foto’s (de flamingo foto’s en de zonsopgang) dat de kleuren iets donkerder en intenser zijn uitgevallen. Zelf vind ik dit eigenlijk wel mooi. Zo ziet de zonsopgang er nu precies uit zoals hij er in het echt uit zag! Op de camera zijn de kleuren veel minder rood uitgevallen, waardoor je niet meer ziet hoe mooi de zonsopgang eigenlijk was. Toeval of niet, geen idee! Maar ik vind de foto’s er eigenlijk een stuk mooier op geworden.

Ik ben dus erg tevreden over mijn fotoalbum van Het Fotoalbum. Als jij eens een budgetproof maar goed fotoboek wilt maken, is het spiraal fotoalbum zeker een aanrader!

Maak jij wel eens fotoalbums? Leave it in the comments!

Liefs.

11 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *