Food Health Review / Test

Tijd om je lichaam te reinigen!

De feestdagen komen steeds dichterbij. Wat mij betreft is het daarom een goed idee om je lichaam voor (of na) de feestdagen eens een “reinigingsbeurt” te geven. Daarom test ik in deze blog sapjes met groente & fruit en thee van Uzuma!

Uzuma

Het lichaam werkt als een goed geoliede machine , maar ook een perfect lopende machine moet periodiek verzorgd en onderhouden worden. We leiden een druk leven en soms besteden we te weinig tijd aan ons lichaam en aan onze voeding. Via de raw green juices van Uzuma proberen ze op een gemakkelijke manier essentiële voeding te leveren waar het lichaam behoefte aan heeft om in topconditie te blijven. Allemaal in een snelle, eenvoudige en smakelijke verpakking, wat inhoudt dat er geen excuus meer is om je gezondheid te negeren, ongeacht je doelen of levensstijl. De sappen zijn zo voedzaam, dat het drinken van een flesje van 240ml gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groente en fruit! Dat klinkt goed!

Programma’s

Er zijn 7 verschillende sapjes: rise, aura, fuse, karma, vibe, zen en shine. De sapjes kun je in verschillende volgordes en op verschillende tijden nemen. Zo zitten er ook bepaalde programma’s bij deze sapjes. Wil jij je lichaam detoxen? Of wil je een aantal kilo’s verliezen? Of wil je op gewicht blijven? Daar zijn allerlei verschillende programma’s voor bedacht! Bij het detox programma past ook de Meraki thee, namelijk de detox thee. Dit programma is samengesteld om je lichaam een welverdiende rustpauze te geven en te renigen en/of resetten.

Bij het slim programma, waarbij je snel en gezond wil afvallen, zit de Mangata thee. Dit programma is speciaal voor mensen (met overgewicht) die op zoek zijn naar een snelle en gezonde manier van afvallen zonder hongergevoel.

VIBE

Laten we beginnen met de VIBE-sapjes. Uzuma VIBE heeft alles wat je nodig hebt voor een krachtige stoot voedingsstoffen. De grote hoeveelheid rode bietjes, gecombineerd met een perfecte mix van geperste sinaasappel, selderij en wortels zorgen voor een geweldige slow juice die algemeen welzijn stimuleert. In dit sapje proef je goed de groente, vooral de bietjes zijn overheersend. Je moet daar even aan wennen, maar voor de rest is het sapje heel fris.

FUSE

Uzuma FUSE slow juice zorgt dat lichaam en geest alles krijgen om actief te blijven en gezondheid en welzijn wordt gestimuleerd. De ingrediënten in Uzuma FUSE zijn hiervoor speciaal geselecteerd en precies goed gemixt. Zo zit hier appel, bleekselderij, komkommer, rode biet en wortel in. Dit sapje proeft iets zoeter dan VIBE, dus deze vind ik iets lekkerder!

ZEN

De gevarieerde ingrediënten maken van Uzuma ZEN een perfect uitgebalanceerd drankje, waarbij de pure kracht en al het goede van Moeder Natuur vrij komt en waarmee het lichaam weer helemaal in balans raakt. In dit sapje zit onder andere advocado, boerenkool, broccoli, spinazie en venkel. Wat mij betreft een best heftige combinatie, haha! Maar de appel en komkommer geven ZEN een iets frisser smaakje, al is het toch niet mijn favoriet.

AURA

Verfrissend, hydraterend en vol met bouwstoffen. Uzuma AURA is een ideale oplossing voor het krijgen van meer energie. Dit sapje bestaat onder andere uit knolselderij, limoen, Granny Smith en passievrucht. Dit sapje is veel lichter en frisser in smaak dan ZEN, dus dit sapje is beter te doen.

KARMA

Uzuma KARMA zit barstensvol voedingsstoffen en al het andere goede uit de natuur. Deze slow juice is enorm divers en zit boordevol antioxidanten, vitaminen, mineralen en vezels. Dit sapje bestaat uit boerenkool, broccoli, banaan, spinazie en appel. De banaan proef je opzich wel in deze mix, maar ik blijf toch geen fan van broccoli.

SHINE

In Uzuma SHINE tref je alle groente en fruit aan om je ware zelf te laten stralen. De krachtige vitaminen A en C verhogen jouw weerstand en laten je huid laten glanzen van gezondheid. In dit sapje zit cantaloupe, mango, sinaasappel en wortel. Wortelsapjes zijn wat mij betreft altijd goed, maar ze hebben wel een ietwat aparte smaak. Doordat er in SHINE mango en cantaloupe zit, proeft het sapje veel zoeter dan gewone wortelsapjes. Dat maakt het een stuk lekkerder!

RISE

Met een prachtige mix van fruit en een klein beetje groenten, garandeert Uzuma RISE dat zowel lichaam als geest worden voorbereid op de uitdagingen die de dag brengt. In dit sapje zit ananas, citroen, Granny Smith, sinaasappel en wortel. Door de citroen en Granny Smith wordt het best een fris sapje, maar de ananas geeft het sapje weer een veel zoetere smaak. Dit is wat dat betreft zeker mijn favoriet!

Ervaring

Al waren de groene sapjes nog best een uitdaging, alle sapjes waren uiteindelijk toch best goed te doen! Bij het drinken van de sapjes voel ik mij heel gezond, omdat ik weet hoeveel groente en fruit ik hiermee wegdrink. Ik merkte ook dat ik mij beter voelde dan normaal, het doet je lichaam echt goed! De sapjes kun je op Uzuma los kopen. Wil je gewoon alles proberen? Dan kun je het beste het proefpakket proberen! Wat mij betreft is dat zeker de moeite waard.

Heb jij wel eens dit soort sapjes geprobeerd? Of zou jij deze sapjes willen proberen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

10 Comment

  1. Sinds ik een slowjuicer in huis heb gehaald en regelmatig een sapje drink voel ik mij een stuk fitter. Ik denk dat het een stuk wijzer is om meer groente en fruit te eten en te drinken ls je je niet zo fris voelt, dan dat je naar de dokter gaat voor een hoop pillen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *