About me Fashion Review / Test

United Wardrobe (+ 3x WIN!)

Heb je weinig geld en wil je toch nieuwe kleding kopen? Of heb je al veel kleren, maar wil je toch elke dag een nieuwe outfit? Of vind je merkkleding kleding te duur? Of wil je je eigen kleding verkopen? Dan ben je bij United Wardrobe op de goede plek!

United Wardrobe is een platform waarop je tweedehands kleding, sneakers en accessoires kan kopen en verkopen. De nadruk ligt hierbij op fashion, oftewel kwalitatief goede items. Ze staan dus geen rommel toe. United Wardrobe biedt naast een sociaal netwerk waarop je je stijl kunt delen en inspiratie kunt opdoen bij anderen, ook een heel veilig systeem waardoor je zowel als koper als verkoper zorgeloos kunt (ver)kopen.

Eind januari heb ik mijn eigen account opgericht. Hier verkoop ik onder andere een Levi’s broek, items van de Zara en New Balance. Zoals jullie misschien al weten: ik heb een tweede kledingkast moeten bouwen, omdat ik teveel kleding had. Dit komt mede door mijn leven als Influencer, waarbij ik veel items ontvang om te fotograferen of te reviewen. Daarnaast heb ik in mijn leven zelf ook heel veel kleding gekocht. Soms krijg of koop ik dingen die ik uiteindelijk toch niet draag. Bijvoorbeeld omdat het niet goed past, omdat het niet zo mooi staat als ik dacht, omdat ik niet weet hoe ik het kan combineren of omdat ik het gewoon vergeet te dragen. Daarom besloot ik om een hoop items te verkopen voor kleine prijsjes, zodat ik anderen er blij mee kan maken! Mijn account vind je hier: https://unitedwardrobe.com/nl/user/457459/closet.

Zelf heb ik uiteraard ook een aantal dingen aangeschaft. Ik heb zowel items gekocht als geruild. Als ik een item ruil tegen aan ander item in een kledingkast, doe ik dit meestal voor de normale prijs zodat je je geld nog terug kan krijgen. Ruilen voor €1 wordt door United Wardrobe sterk afgeraden, omdat je zo het risico loopt om slechts €1 terug te krijgen als er iets mis gaat in de verkoop.

Hier een aantal voorbeelden van wat ik heb gekocht of geruild.

 1. Hollister trui.
  Foto van verkoper

  Aanschafprijs: €28. Ontvangen binnen 1 dag in geheel nieuwe staat, nog met prijskaartje er aan. Een super goede ervaring dus!

 2. No drama.
  Foto van verkoper

  Aanschafprijs: €5,95. Ontvangen binnen 4 dagen in redelijk nieuwe staat.

 3. Jasje van de H&M.

  Aanschafprijs: €20. Ontvangen binnen 1 dag in super goede staat.
 4. Be Nice Please.
  Foto van verkoper

  Aanschafprijs: €12,50. Ontvangen binnen 2 dagen in goede staat.

 5. Levi’s broek.
  Foto van verkoper

  Aanschafprijs: €20. Ontvangen binnen 1 dag in heel goede staat.

Mijn ervaring met United Wardrobe is in het algemeen dus heel goed! Hier onder een aantal voor- en nadelen van United Wardrobe.

Voordelen:
– Het is een handige manier om wat kleding kwijt te raken en er wat geld mee te verdienen!.
– Je kan kleding voor een goedkope prijs aanschaffen.
– Als koper ben je altijd verzekerd. Heeft de verkoper geen track and trace code en heb jij het pakketje niet binnen bepaalde tijd ontvangen? Dan krijg jij je geld terug!
– Je kunt vanaf huis online frankeren. Hierdoor hoef je niet naar het postkantoor, je kan gewoon naar de dichtstbijzijnde brievenbus gaan!
– Untited Wardrobe staat altijd voor je klaar. Je kunt ze altijd een berichtje sturen en je zal binnen 24 uur een antwoord krijgen.
– United Wardrobe let op je veiligheid. Zo waarschuwen zij je als je betrouwbare informatie (zoals woonplaats, Instagram en een telefoon nummer) hebt gegeven. Dit is namelijk niet de bedoeling!
– United Wardrobe let goed op de verkoop van nep of replica merken. Ook heb je de mogelijkheid om zelf een product hiervoor te rapporteren.
– Zitten er scheuren/vlekken in het gekochte item? Of is het item een andere maat dan aangegeven? Of staat er een ander merk in het label dan aangegeven? Dan heb je het recht om je aankoop retour te sturen.
– De prijzen zijn inclusief verzendkosten. Als koper hoef je dus niet extra te betalen voor de verzending, dat vermakkelijkt het kopen. Wel moet je als verkoper hiermee rekening houden (verkoop bijvoorbeeld geen dikke trui voor €5 als hij niet door de brievenbus past, dan zijn de verzendkosten €6,95, dus dan hou je er niets aan over).
– Je hebt de mogelijkheid om een review te geven aan een koper. Hierdoor ‘dwing’ je de verkoper om het netjes op te sturen. Ook is dit handig als je iets wilt kopen: heeft de verkoper vaak 5 sterren gehad? Dan kun je er vanuit gaan dat dit een goede verkoper is.

Nadelen:
– Er bestaat toch altijd een risico dat je een replica koopt, terwijl de koper aangaf dat het echt was. Zo kan het label er precies hetzelfde uitzien als bij een echt merk, waardoor je het verschil niet of nauwelijks ziet. Soms kun je dus bijna niet weten of iets replica is. Daarom moet je goed oppassen. Vraag sowieso altijd naar een foto van het label, dat is erg belangrijk.
– Past de aankoop niet? Of staat het item niet mooi? Dan heb je pech en kun je de aankoop niet retour sturen. Wel kun je het item door verkopen op je eigen account.
– Voor de verkoper gaat er 10% van de verkoop prijs af, dit gaat naar United Wardrobe. Stel je verkoopt een trui voor €10, dan ontvang je dus maar €9.
– Voor de koper komen er €2-€3 extra kosten op als zij een aankoop doen (per keer dat je een aankoop doet, je kunt dus ook 3 dingen tegelijk kopen van verschillende mensen, dan betaal je maar 1 keer de extra kosten). Wel zijn er eens in de zoveel tijd dagen waarop je geen transactiekosten hoeft te betalen. Wanneer deze dagen zijn is altijd een verrassing!

Van United Wardrobe mag ik ook nog drie leuke canvastassen weggeven. Deze zijn handig voor als je even weg gaat, als schooltas (voor de laatste rustige weken), als tas voor op vakantie, als sporttas, etc. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen: laat in de reactie op Instagram of op mijn blog achter of je voor tas 1 (2 beschikbaar) of 2 (1 beschikbaar) gaat. Als je op mijn blog reageert, vernoem dan even je Instagram naam of je volledige naam. That’s it!

Nummer 1: 2 beschikbaar!
Nummer 2: 1 beschikbaar!

Zou jij gebruik willen maken van United Wardrobe? Leave it in the comments!

Liefs.

24 Comment

 1. O mijn god hele leuke winactie? Ik zou graag canvas tas 2 willen winnen,
  Mijn insta is @jannek.x ?

 2. WOW! Deze zijn echt super vet! En heel erg handig voor mijn laatste weken met examens, aangezien mijn tas de examenzaal niet in mag en niet in mijn kluisje past en deze zo te zien wel! Ik vind optie 1 het aller gaafst!

  Liefs Sanne

 3. Ik zou super graag tas 2 willen winnen! Hij ziet er super leuk uit en ik ga je zeker volgen op United wardrobe?

 4. Ik zou super graag tas 2 willen winnen! Ik zoek al een tijdje naar zo’n leuke tas en ik ga je natuurlijk even toevoegen op United wardrobe?

 5. Wow zot leuk? Ik hoop echt dat ik nog eens win! En als ik win (wss niet?) zou ik tas 1 willen hebben! X
  Grtjes liya
  P.s.: ik hoop let heel mijn hart dat ik win?

 6. Goed idee om je kleding een tweede leven te geven! Ik ga ook eens kijken op dit platform.
  Natuurlijk doe ik ook graag mee! voor tas 1

 7. Wat een geweldig platform, ken het helemaal niet. Concept spreekt wel aan, al weet ik niet of ik er zo snel gebruik van zou maken.

 8. Mijn zusje is ook helemaal fan van United Wardrobe en scoort allemaal mooie items voor zoveel minder dan de koopprijs, ik wil het ook gaan downloaden en jij hebt ook mooie items gescoord zie ik!

 9. Leuke winactie!! United wardrobe is een fijne ‘winkel’. Tas nummer 2 vond ik heel mooi, en zou ik wel willen winnen!?❤️

  1. Ik verkoop inderdaad wat kleding wat ik gratis via Instagram heb gekregen, maar een groot deel is gewoon zelfgekocht. Meerdere influencers verkopen gekregen kleding via United Wardrobe. Net zoals ik vanwege de redenen omdat je het niet past, niet goed kan combineren of gewoon ‘vergeet’. Hier en daar zag ik al wat protest, want ‘hoezo verkoop je kleding die je hebt gekregen?’ Nou, zo makkelijk is het ook weer niet :)! Ik moet gewoon keihard werken om deze spullen te ontvangen. Ik ben per week alleen al 2 uur aan het fotograferen, 3 uur foto’s aan het bewerken, 2 uur blogs aan het schrijven en 2 uur aan het mailen met bedrijven (ofwel dit kost me zo’n 10 uur per week). Het lijkt misschien zo makkelijk te gaan, maar dat valt reuze mee. Er zit keiveel werk in, ik verdien dus eigenlijk gratis items voor mijn werk. De items die ik heb gekregen verkoop ik ook voor heel kleine prijsjes, zodat ik anderen er blij mee kan maken! En zo makkelijk verkoop ik niet alles hoor, meer dan genoeg gekregen items hangen nog in mijn kast :).

  1. Heel goeie vraag! Tot nu toe is het volgensmij vooral gericht op tieners en ouder, al kun je wel onder andere maat XXXS invoeren. Misschien eens leuk om aan United Wardrobe te vragen? 🙂

 10. Ik vind dit een heel goed initiatief, vooral omdat oude kleding weer nieuw leven in wordt geblazen. En het zijn echt mooie spullen. Op deze manier heeft iemand anders nog plezier van iets dat je anders misschien zou weggooien of laten hangen tot een bepaalde trend weer voorbij is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *