Beauty Hair Health Review / Test

Urtekram Coconut lijn

Het is de afgelopen dagen flink koud geweest. Op zulke dagen krijgt je lichaam en je haar het hard te verduren, daarom kunnen zij op zulke koude dagen als nu best wat extra aandacht kunnen gebruiken! Daarom test ik in deze blog mijn nieuwe favoriete verzorgingslijn!

Urtekram

Urtekram International A/S is de grootste biologische groothandel van Scandinavië. Hun hoofdkantoor is gevestigd in het noorden van Denemarken. Zij vermarkten biologisch artikelen in de categorieën verwerkt- en diepvriesvoedsel, gecertifieerde biologische verzorgingsproducten én producten die ontwikkeld zijn voor mensen met allergieën voor bijv. lactose, gluten en parfum. Doordat mijn huid erg gevoelig is, heb ik soms last van allergie voor bepaalde verzorgingsproducten. Omdat er geen rommel zit in biologische verzorgingsproducten, reageer ik hier niet allergisch op. Daarom wil ik nu graag meer biologische verzorgingsproducten proberen!

Coconut

De coconut lijn bestaat uit 12 verschillende producten. In deze blog test ik hier 6 producten van, namelijk de Shampoo, Leave-In Conditioner, Douche Gel, Body Scrub, Haarolie en Handcrème. Ik heb deze producten uitgekozen, zodat ik tijdens en na de douche zowel mijn haar als mijn lichaam goed kan verzorgen! De producten ruiken anders dan je van normale kokosnoot producten bent gewend. In deze producten zijn er namelijk alleen biologische producten gebruikt, waardoor de geur van kokos minder sterk is dan normaal. Ik vind dit zelf geen probleem, de producten ruiken nog steeds heel lekker!

Haar wassen

Ik heb een aantal weken de Coconut Shampoo en Coconut Leave-In Conditioner getest. Ik kan altijd maar een aantal soorten shampoos gebruiken, omdat mijn haar vaak vet word van bepaalde shampoos. Maar bij de Coconut Shampoo is dit gelukkig niet het geval! Het product is heerlijk in gebruik en is makkelijk te verdelen over je hoofd.

Als conditioner kun je de normale conditioner, maar ook de Leave-In Conditioner gebruiken. Ik had nog nooit van een Leave-In Conditioner gehoord, dus ik was hier heel benieuwd naar! De conditioner spuit je na je douchebeurt met een aantal spuitjes op je haar (afhankelijk van de lengte van je haar). Deze spoel je dus niet uit! Doordat je dit product niet uitspoeld, ruikt je haar naar de heerlijke geur van kokos en is je haar heel zacht!

Lichaam verzorgen

Tijdens de douche vind ik het ook fijn om mijn lichaam goed te verzorgen. Allereerst gebruik ik de Body Scrub, zodat ik mijn dode huidcellen van mijn huid kan scrubben. De scrub is wat mij betreft vrij mild, dus is deze erg fijn in gebruik!

Dan gebruik ik de Douche Gel, die ook weer heerlijk ruikt. De hele douche ruikt er naar! De substantie schuimt redelijk goed en kun je gemakkelijk over het hele lichaam verspreiden zonder dat je teveel Douche Gel nodig hebt.

Extra verzorging

Naast een douchebeurt kan het lichaam nog wel wat extra verzorging gebruiken, vooral met deze kou! Allereerst merk ik dat mijn haar door de kou vaak erg droog wordt, met name de puntjes. Daarom is de Coconut Hair Oil onmisbaar! Deze olie breng je op droog haar aan, maar alleen in de puntjes! Als je de olie in de rest van je haar aanbrengt, gaat het er vet uitzien. Daarom moet je maar een klein beetje olie in de haarpuntjes aanbrengen, waarna je haar niet meer droog is.

Tot slot is de Coconut Handcrème echt mijn favoriet. Ik heb door de kou altijd gigantisch droge handen, dus moet ik altijd veel handcrème gebruiken. De Coconut Handcrème is een vrij dikke witte substantie, die even goed moet intrekken. Eerst blijft de substantie een beetje op je hand liggen, waarna hij in je huid trekt. En dan heb ik eigenlijk heel de dag geen nieuwe handcrème nodig, omdat ze heel de dag zacht en verzorgd aanvoelen. Deze handcrème is dus zeker mijn nieuwe favoriete handcrème!

Ken jij Urtekram al? En heb jij al wel eens producten van Urtekram geprobeerd? Leave it in the comments!

Liefs.

 

9 Comment

  1. Nog nooit geprobeerd. En ik ben zelf echt niet fan van producten die naar kokos ruiken, dus goed dat je erbij schrijft dat het niet zo heel erg daarnaar ruikt…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *