Interior Review / Test

Freedom, Dreams and Luck

Je interieur opvrolijken met een aantal posters of schilderijen is altijd leuk! Maar hebben deze decoraties ook een verhaal? In deze blog laat ik mijn drie favoriete posters van ViSSEVASSE zien en vertel ik mijn verhaal achter deze posters!

ViSSEVASSE

VisseVASSE is een Kopenhagen-based design en paper studio. Het merk is een creatie van Dorthe Mathiesen en Karsten Noel Poulsen. Zij hebben zwakke plek voor iconische gebouwen, plekken en objecten, maar zij vinden ook in een hoop andere dingen hun inspiratie. ViSSEVASSE houdt van minimalisme met een touch van pastel kleuren. In 2013 is ViSSEVASSE begonnen met het ontwerpen van posters. Posters kunnen een ruimte opvrolijken, een verhaal vertellen of ons een glimlach geven als we er naar kijken. Ik mocht van ViSSEVASSE drie posters uitkiezen, die passen bij mijn eigen verhaal!

Interview met designer

Ik mocht een van de designers van ViSSEVASSE interviewen, hoe tof! Zo bleek uit het interview dat de designer een perfectionst is, die goed de tijd neemt om een ontwerp te maken. Zo worden er veel foto’s van inspiraties gemaakt, worden er moodboards gecreëerd en worden er zelfs boeken gelezen voor inspiratie. Een ontwerp kan uren, dagen of soms een jaar duren voor een poster af is. Vaak wordt de poster even weggelegd en wordt er later pas weer mee verder gegaan, omdat de designers vaak veel posters tegelijk maken. Naast de posters vond de designer de puzzels ook heel leuk (tijdens het interview was de designer zelfs bezig met het oplossen van een puzzel met 1000 stukjes). Dat pastelkleuren de favoriete kleur zijn van de designer is natuurlijk geen verrassing, maar het liefst worden groen blauw en geel gebruikt. Dat is bijvoorbeeld goed te zien in één van de posters die de designer heel lang heeft leuk gevonden, genaamd Ocean View.

Magical places where anything is possible

Come along, and let your dreams take you to a magical place where anything is possible. You can fight fire-breathing dragons or journey to the moon and back. Only your imagination sets the limits for what is possible on the dream balloon.

We hebben allemaal zoveel dromen die we willen laten uitkomen. Ook ik heb een hoop dromen die ik graag wil waarmaken en ben ik net als het mannetje op de poster aan het klimmen naar mijn dromen. Zo doe ik momenteel de opleiding Communication and Multimedia Design en is het mijn droom om over zo’n 3 jaar aan het werk te gaan als grafisch designer. Ook is het mijn droom om te trouwen, samen te wonen en om kinderen te krijgen met mijn vriend. Toen ik deze poster in huis had, zeiden mijn vriend en ik meteen: “Dit is echt zo’n poster voor in de kinderkamer!” Je kunt bij deze poster zoveel leuke verhalen bedenken! Daarom bewaar ik deze poster nog even, tot ik een kindje mag krijgen. Dan zal hij of zij later veel verhaaltjes horen, waardoor hij/zij hopelijk ook mooie dromen mag krijgen!

Lanterns of luck

Long ago, floating lanterns were used to send signals across long distances. Today, some believe that that they bring good luck and send up a lantern with the hope of seeing their dreams come true.

Deze poster gaf me een romantisch gevoel, ik dacht meteen aan mijn lieve vriend waar ik al ruim 4,5 jaar een relatie mee heb. De lantaarns in deze poster staan voor het brengen van geluk. Ik hoop dat mijn vriend en ik ook veel geluk in onze relatie mogen krijgen. Zo is het mijn droom om te trouwen, samen te wonen en om kinderen te krijgen. De drie lantaarns in deze poster staan dus ook voor deze drie dromen die hopelijk binnen een paar jaar uit mogen komen!

Packed full of good vibes

Packed full of excitement and good vibes, the VW Camper is headed for wide beaches and high waves.

Toen ik de posters van ViSSEVASSE bekeek, vond ik deze poster meteen heel gaaf! Ik ben dol op Volkswagen Campers, daarom vind ik de poster meteen al heel tof. De combinatie van de camper en het strand doet me meteen denken aan vrijheid. Zo is deze klassieke bestelbus ook voor surfers een symbool geworden van van vrijheid en een eenvoudig leven. De poster doet me denken aan vrijheid, reizen en het ontdekken van de wereld. Zo ben ik afgelopen vakantie voor het eerst samen met mijn vriend op vakantie gegaan naar Spanje, waar we samen een deel van de Costa Brava hebben ontdekt. Deze vakantie was heel fijn, onder andere door de vrijheid die ik voelde! Deze poster zal mij dus herinneren aan alle mooie reizen die ik in mijn leven heb gehad.

Ik vind mijn posters van ViSSEVASSE echt heel gaaf! Als het aan mij ligt, schaf ik zeker nog wat andere posters van ViSSEVASSE aan. Wat vind jij van de posters van ViSSEVASSE? Zou jij ze ook in jouw huis willen ophangen? Leave it in the comments!

Liefs.

9 Comment

  1. Ze zien er wel leuk uit maar zelf zou ik ze niet kopen of ophangen. Dan zou ik eerder voor poster van Desenio gaan bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *