About me Info

Waarom een Sim Only abonnement?

Ik herinner me nog goed de tijd dat ik prepaid had. Toen ik 12 was had ik tijdelijk een prepaid abonnement, waar ik echt niks aan vond. Je had geen maandelijkse vaste bundel en je moest continue beltegoed bijkopen. Hierom ben ik snel overgestapt naar Sim Only. In deze blog wil ik daar meer over vertellen.

Mijn ervaring met Sim Only

Al 6 jaar maak ik gebruik van een Sim Only abonnement. Hierbij heb ik altijd gekozen voor een 2-jarig abonnement, wat ik meestal ook verleng. In deze periode ben ik 1x overgestapt van provider, vlak nadat ik mijn nieuwe iPhone 6S aanschafte. Het voordeel van een 1- of 2-jarig abonnement is het feit dat je een stuk goedkoper uit bent dan een maandelijks opzegbaar abonnement. Op maandbasis lijkt dit misschien niet veel, maar op jaarbasis kun je hier best veel mee besparen! Het nadeel va een 1- of 2-jarig abonnement is wel dat je er echt 1 of 2 jaar aan vast zit. Na een paar maanden opzeggen zit er dus niet in. Hierdoor is het belangrijk dat je goed vergelijkt en weet wat je kan verwachten bij je abonnement. Ik besteed daardoor altijd veel tijd aan het vergelijken van verschillende providers, verschillende bundels en de bijhorende prijzen.

Sim Only iPhone 6S

Sim Only abonenment kiezen

Bij het kiezen van Sim Only abonnementen vind ik het altijd fijn als er een goed overzicht aanwezig is uit wat je kunt kiezen. Vaak is een grote hoeveelheid meer, zoals 300 sms’jes in plaats van 100 sms’jes, niet veel duurder. Door verschillende keuzes aan te klikken, kun je zien wat je maandelijks moet gaan betalen. Vaak kun je hierdoor al snel grotere hoeveelheden kiezen voor een beetje extra geld. Zelf ga ik liever voor een net iets duurdere bundel waar ik meer mee kan bellen/smsen/internetten, omdat ik veel gebruik van mijn telefoon maak. Door het overzicht wordt voor mij goed duidelijk wat je maandelijks kunt verwachten van je provider. Dit vind ik zelf een groot voordeel van Sim Only abonnementen.

Sim Only iPhone 6S close-up

Maandelijkse aanpassingen

Een ander voordeel van Sim Only abonnementen is dat je de hoeveelheid sms’jes/belminuten/data vaak maandelijks kan aanpassen. Hierdoor kun je uittesten of je met meer of minder beter of hetzelfde uitkomt. Zo kun je veel kosten besparen (doordat je niet meer over je bundel gaat of doordat je eens een maandje minder probeert). Dit is ook ideaal voor het geval je een maand een grotere bundel wilt, bijvoorbeeld als je op een WiFi-loze vakantie gaat. Ik ben hier groot voorstander van!

Zelf gaat mijn voorkeur dus uit naar een Sim Only abonnement, omdat het veel handiger is dan prepaid. Wat vind jij van Sim Only abonnementen? Leave it in the comments!

Liefs.

 

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Simyo.

10 Comment

  1. Ik heb nog nooit prepaid gehad, maar ook nooit een abo met telefoon. Altijd SIM only. Ik heb een heel goedkoop abonnement en hoewel ik niet het geld heb liggen om een high-end telefoon zomaar te kopen, vind ik het toch fijner om niet aan een duur abonnement vast te zitten vanwege een telefoon. Onder de streep betaal je vaak ook veel meer dan de telefoon los zou hebben gekost. Ik kan ook hele makkelijk mijn abonnement maandelijks aanpassen, mocht dat nodig zijn, Ik blijf lekker bij mijn SIM only 🙂

  2. Ik vind sim only een uitvinding als je tevreden bent met je telefoon en als die nog een tijdje mee gaat. Zelf heb ik een telefoon met een abonnement omdat ik niet opeens een nieuwe telefoon kan kopen en hierdoor weet wat ik elke maand moet betalen.

  3. Ik heb heel lang sim-only gehad, alleen wilde ik op een gegeven moment een nieuwe telefoon en had geen zin om al mijn spaargeld daar aan uit te geven. Wist er wel betere dingen mee te doen. Zodoende heb ik weer een gewoon abonnement genomen met telefoon. Dan maar per maand afbetalen, veel prettiger dan in een keer 800 euro .

  4. Ik heb vorige keer ook een sim-only abonnement gehad. Ik kon de telefoon van mijn vriend overnemen. Nu heb ik weer een abonnement, maar ben wel duurder uit elke maand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *