About me Interior Review / Test

Wanderlust: de wereld ontdekken!

Ik heb al mooie dingen van de wereld gezien. Zo ben ik afgelopen zomervakantie op vakantie geweest naar Spanje en Denemarken. Sinds deze twee vakanties heb ik toch wel een beetje “last” van wanderlust, want ik wil heel graag de wereld ontdekken!

Wanderlust

Wanderlust: the strong desire or urge to wander or travel and explore the world.

De wereld is zo mooi en ik wil graag nog zoveel mooie plekken in de wereld bezoeken! Tot nu toe ben ik op reis gegaan naar België (Antwerpen), Luxemburg (Luxemburg), Frankrijk (Souillac en Parijs), Italië (Lido degli Scacci, Comacchio, Venetië en Rome), Spanje (Malgrat de Mar en Barcelona) en Denemarken (Kopenhagen). Maar ik zou natuurlijk nog graag heel wat steden en landen willen toevoegen aan dit lijstje. Om hier wat inspiratie voor op te doen is een wereldkaart natuurlijk ideaal!

De wereldkaart aan je muur

Een nieuwe interieurtrend die we de laatste tijd veel voorbij zien komen is de wereldkaart aan je muur. Wereldkaarten zijn er in allerlei soorten en maten, die past bij elk soort interieur. Daarnaast kun je met deze wanddecoratie alvast inspiratie opdoen voor een volgende reis. Maar het staat natuurlijk ook gewoon heel gaaf in je interieur.

Materialen voor wereldkaarten

De wereldkaarten zijn er in allerlei soorten materialen, bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past zal de wereldkaart leuk passen in je interieur. Zelf vind ik “kraskaarten” waarop je de bezochte landen kunt wegkrassen erg tof. Maar een wereldkaart op canvas had toch mijn grotere voorkeur, omdat ik dit heel mooi vindt staan in een interieur!

Soorten illustraties

Er zijn veel soorten wereldkaarten met verschillende illustraties waaruit je kunt kiezen. Sommige wereldkaarten zijn heel simplistisch uitgewerkt en zijn er niet eens namen bij de landen gezet. Andere kaarten zijn weer veel verder uitgewerkt en kun je alle landen en oceanen aflezen. Aangezien mijn topografie echt heel slecht is, vond ik een uitgewerkte wereldkaart wel zo handig. Ook vind ik het interessant om met deze wereldkaart verschillende landen te leren kennen, want zoveel ken ik er eigenlijk nog niet!

Waar ga ik de wereldkaart ophangen?

Ik heb gekozen voor een 120×80 cm wereldkaart. Dit is echt behoorlijk groot, maar ik vind het zo gaaf staan! Momenteel woon ik nog niet op mijzelf, maar ik weet al wel dat ik hem in mijn toekomstige huis graag boven de bank zou willen hangen. Hier zou ik vlakbij een kast willen neerzetten met hierin souvenirs (magneetjes, bekers en miniaturen) uit mijn bezochte landen. Dat lijkt me echt heel tof!

Wat vindt jij van een wereldkaart aan je muur? En heb jij al veel landen bezocht in je leven? Leave it in the comments!

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking, maar bevat wel mijn eerlijke mening over het desbetreffende bedrijf en/of product.

8 Comment

  1. Leuk, die wereldkaart! Ik heb al een hoop gezien ja, mijn langste reis was 3 maanden naar Zuid Amerika. Daar ging ik naar Brazilië, Bolivia, Peru en Argentinië. Echt een prachtige reis en ervaring! Zou het zo weer doen.

  2. Ik vind een wereldkaart aan de want zo sfeervol! Zelf heb ik een gekleurde aan de muur hangen en prik vlaggetjes bij de landen waar ik ben geweest. En op de een of andere manier is een wereldkaart aan de muur altijd een leuke gespreksstarter!

  3. Wat een leuke wereldkaart, echt heel erg leuk voor aan de muur! Ik ben zelf vorig jaar naar China en Egypte geweest en vertrek over een week naar Amerika. Ik hou dus zeker van reizen, haha! 🙂

  4. Ik zou graag ook een wereldkaart in ons huis hangen. Ik heb al veel plaatsten bezocht en zou het leuk vinden om er dan op aan te duiden waar ik naartoe geweest ben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *