Fashion Review / Test

Zomercollectie shoppen bij ZAFUL!

Afgelopen weekend was het heerlijk weer, waardoor ik meteen weer zin kreeg in de zomer! Daarom leek het mij tijd voor een leuke zomerblog. Onlangs heb ik een aantal zomer items geshopt bij ZAFUL, die ik graag in deze blog laat zien.

ZAFUL

ZAFUL is een uitgebreide internationale webshop, die over het algemeen vrij goedkope items verkopen. Vaak hebben zij ook allerlei acties, waardoor je de items nog goedkoper kunt aanschaffen. Zo maakte ik gebruik van een paasactie waarbij je 4 items voor de prijs van 3 items kon aanschaffen (alleen geldig op geselecteerde items). In het aanbod zag ik 4 leuke items, die ik uiteindelijk voor 40 euro kon aanschaffen. Na iets meer dan een week waren deze items al goed ingepakt binnen! Maar zien de items er in het echt hetzelfde uit als op de webshop? Hoe vallen de maten? Zijn de items hun prijs wel waard? Dat ging ik testen!

Two piece outfits

Op ZAFUL zag ik een aantal two piece outfits met enorm toffe prints. Ik ben uiteindelijk voor een variant gegaan, waarbij je niet heel veel van je buik kan zien (aangezien ik dit soms toch iets té vind om in rond te lopen). Er waren twee prints waar ik niet uit kon kiezen, dus koos ik ze gewoon allebei!

De stof is gemaakt van een licht stofje. Op zich is dit geen stofje waar je snel in zweet, dus dit is zeker geschikt voor in de zomer. Het topje kun je makkelijk verstellen, omdat je de achterkant zelf moet vastknopen. Zo weet je dus zeker dat het altijd past. Ook bedekt de outfit een groot deel van mijn buik, waardoor ik de outfit niet te sexy vind. De items komen precies overeen met de foto’s van de site. Qua maat zou ik wel adviseren om deze items minimaal 1 maat groter te nemen. Normaal heb ik maat S/M, waardoor ik nu koos voor maat M. Deze zit iets te strak om mijn benen, maar het is niet storend. Al had een maat L wel mooier gepast. De two piece outfits vind je hier.

Playsuit

Dan een enorm toffe playsuit. Ook deze komt weer overeen met de foto’s van de site. Het stofje lijkt wel een beetje synthetisch, hierdoor denk ik wel dat je in deze playsuit wat sneller zweet dan normaal. Ik zal deze dus ook niet dragen als het te warm is. Ik heb deze playsuit in maat M besteld, wel valt deze playsuit erg klein uit qua lengte. Qua omvang pas ik prima in de playsuit, maar hij is eigenlijk net te kort. Hierdoor krijg je een redelijk diepe inkijk, wat niet iedereen wil. Daarom zou ik adviseren deze playsuit 2 maten groter te bestellen dan je werkelijke maat. De playsuit vind je hier.

Bikini

Ook heb ik nog een onwijs toffe bikini besteld. Deze was verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren, maar zelf sprak oranje mij het meest aan. Ook deze bikini ziet er hetzelfde uit als op de webshop. De stof is van best goede kwaliteit: het is een vrij dikke stof, waardoor hij ook niet doorschijnt. Ik had in de reviews van ZAFUL gelezen dat de bikini vrij klein uitviel, daarom heb ik maat L uitgekozen. Deze maat past perfect qua broekje, al had het topje nog wel iets breder gemogen van mij. Wel heeft het topje een kleine vulling, waardoor alles goed op zijn plaats blijft zitten. Ik ben erg enthousiast over deze bikini! De bikini vind je hier!

Globale mening

ZAFUL heeft een groot aanbod, waardoor er meer dan genoeg keuze is. Wel mis ik een beetje de aanfoto’s op de webshop. Hierdoor kun je niet goed inschatten hoe een item valt. Ook zijn de maattabellen soms erg gebrekkig, waardoor je niet weet welke maat je hebt (zo staat er soms: maat S staat gelijk aan US maat 4). Gelukkig hebben wel veel items goede reviews met soms zelfs aanfoto’s, waardoor je alsnog redelijk goed kunt inschatten welke maat je nodig hebt. Naar mijn ervaring zou ik elk item sowieso één maat groter te nemen en als de reviews vertellen dat de items klein vallen, dan zou ik adviseren om twee maten groter te nemen. De items van ZAFUL zijn wel heel leuk en zien er in het echt precies hetzelfde uit als de foto’s op de webshop. Wat mij betreft zijn de items van ZAFUL zeker je geld waard!

Ken jij ZAFUL? En wat vind je van mijn uitgekozen items? Leave it in the comments.

Liefs.

 

Deze blog is geschreven voor een samenwerking, maar bevat wel mijn eerlijke mening over het desbetreffende bedrijf en/of product.

15 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *