Beauty How to... Review / Test

Gezicht reinigen met een masker

Je gezicht reinigen is heel belangrijk! Helaas doen velen van jullie dit toch niet. Zelf ben ik er ook schuldig aan: ik heb geen zin, stel het uit en vaak komt er niets van terecht. Maar wat als je je gezicht met een gek masker kan reinigen? In deze blog ga ik dat eens testen!

Van Forever Business Owner Marcel Rooijen kreeg ik te horen over de Forever Living Products uit zijn shop. Allerlei producten spraken mij aan, maar eentje sprong er toch wel echt uit: een speciaal reinigingsmasker. Over dit bijzondere masker werd mij het volgende verteld: ‘Dit masker reinigt je huid, maar het is wel een beetje een raar masker. Als je het masker opdoet gaat heel je huid samentrekken, krijg je rimpels en ga je er gek uitzien.’ Toen ik dit hoorde, was ik enorm benieuwd en wilde ik het masker meteen uittesten! For some reason ben ik altijd absurd allergisch voor gezichtsreinigers (ofwel: een knalrood brandend tomaat hoofd voor een uur of vier). Ik krijg dus nooit helemaal de kans om mijn gezicht optimaal te reinigen. Aangezien ik niet zo’n fan ben van normale gezichtsreinigers, is een masker misschien de oplossing voor mij? Ik ben benieuwd!

Het masker moet je zelf gaan maken en mengen. Het masker bestaat uit een combinatie van twee unieke delen: de Aloe Activator (vloeistof) en Mask Powder. Eerst moet je één theelepel van het Mask Powder in een bakje te doen. Het poeder bestaat uit hele kleine roze deeltjes. Pas dus wel op dat je het potje weer voorzichtig sluit, anders zal er poeder naast het potje belanden.

Vervolgens voeg je één theelepel Aloe Activator toe aan de poeder.

Dan meng je de poeder en de vloeistof tot het de structuur van een lotion heeft. Je moet even goed mengen, omdat het poeder een soort natte klontjes vormt. Als je een minuutje of twee roert, wordt het een wat waterige substantie. De substantie moet je vervolgens op je gezicht smeren met een cosmetica kwastje. Zorg dat je niet teveel in een keer op je gezicht smeert, dan gaat het masker namelijk druipen. De hoeveelheid van één theelepel poeder en één theelepel vloeistof is precies genoeg om op heel je gezicht te smeren, ideaal! als je bijna klaar bent met het opsmeren van het masker, merk je al dat het masker wat strak gaat zitten. Als het masker zo’n 5 minuten op zit merk je dat het masker nog strakker gaat zitten. Na een minuut of 10 staat heel je huid strak (wat een beetje een ‘WAT IS DIT?’ momentje veroorzaakt, maar het hoort er bij). Je kan nauwelijks praten, omdat je gezicht compleet is strakgetrokken. Probeer je gezicht zoveel mogelijk te ontspannen, zodat het masker niet gaat breken. Toen ik in de spiegel keek schoot ik meteen in de lach, wat zag ik er uit! Per direct scheurde mijn masker en scheurde mijn masker, waardoor ik er nog gekker uit ging zien. Zie het resultaat hier:

Het masker is enorm makkelijk van je gezicht af te halen. Eerst dep je met een lauw washandje op je huid, zodat het masker weer enigszins vloeibaar wordt. Daarna kun je het masker van je gezicht vegen met een lauw washandje. Toen ik in de spiegel keek schrok ik me rot. Mijn complete gezicht was vuurrood! Maar gelukkig, dat hoort (tot op zekere hoogte). Het masker trekt je huid strak en trekt echt het vuil uit je porieën. De doorbloeding van je huid wordt hierdoor erg gestimuleerd. Wel was mijn hoofd iets te rood, mede door een toch wat allergische reactie, maar ook omdat ik het masker iets te lang heb laten zitten (30 minuten). Mij werd geadviseerd het masker daarom de volgende keer 15-20 minuten te laten zitten, zodat je huid er wat aan kan wennen. Maar na 1 uur was mijn huid weer helemaal zijn normale kleur.

Yep, mooi zie je er tijdens en (even) na het gebruik van het masker niet uit. Maar dat maakt niet uit! Het resultaat is namelijk geweldig. Normaal heb ik wat rode plekjes op mijn huid, maar door het masker waren deze compleet verdwenen! Ook had ik een puistje op mijn wang, die ook helemaal was verdwenen na het masker. Mijn huid ziet er na het gebruik van het masker veel rustiger uit. Houd er wel rekening mee dat dit masker niet gebruikt moet worden voordat je ergens heen gaat. Dit is eerder een ideaal masker op een pyjamadagje of voor het slapen. Ik zou het masker zeker aanraden. Het is een gekke ervaring als je huid zo strak staat en het resultaat is geweldig! Geen enkele gezichtsreiniger heeft mijn huid ooit zo mooi en egaal gekregen. De Mask Powder vind je hier en de Aloe Activator vind je hier. De rest van de shop kun je hier bekijken!

Zou jij dit masker willen uittesten? Leave it in the comments!

Liefs.

 

10 Comment

  1. Woops, ik dacht even dat je enorme huidreactie had (op die ene foto waar het masker op jet huid is,), haha.
    Ik probeer 1x per maand een maskertje te doen. Meestal zo klassieke Nivea maskertjes terwijl ik van een warm bad geniet. Heerlijk zacht velletje dan 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *